twitterda iğrenç bir durumla karşı karşıyayım

Kodla Büyü

okyanus41

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba. İğrenç bir durumla karşı karşıyayım. twitterda adımı soyadımı kullanan birisi ahlak dışı işler yapmış. şehrini, takımını yazmış onlar da tutuyor. bugün bi arkadaşım mesaj attı. "sen ne terbiyesiz bi adammışsın, beni arama bi daha, birde öğretmensin" dedi. O hesabı nereye ve nasıl şikayet edebilirim? Ne yapabilirim arkadaşlar? Çok kötü oldum. başka görenler de varsa diye düşündüm ve perişan oldum resmen :(

Böyle bir şey hepimizin başına gelebilir...çözüm yollarını öğrenmek geliştirmek gerek....Öncelikle kendi gerçek hesabımızı oluşturmamız laızm ki asıl ben buyum diyebilelim.

savcılığa sizin adınıza alındığını ve twitter kullanıcı hesabını sizin adınıza açan şahsın kullanıcı adını verin, ve sizin adınızdan sizin arkadaşlarınıza yönelik yaptığı hakaret ve sözleri suç duyurunuza ekleyin. bunu yapmak ve peşinden koşmak muhakkak vaktinizi alacaktır. ben uğraşırım diyorsanız uğraşmam diyorsanızda sizi birisi hakaretten şikayet edebilir(ceza alan birçok kişi var artık klavye cengaverliği(sözde cengaver) dönemi bitti)

Arkadaşlarima hakaret felan yok. ahlaksiz kişi ve siteleri eklemis. onlarla yazılmış. ahlak dışı bir sürü söz bir sürü cümle.ona twit atsam sil diye olur mu sizce

Arkadaslarindan birinin hesabiyla gir birkac ekran goruntusu al.
Xxxx cumhuriyet bassavciligina
www.twitter.com adli sosyal paylasim sitesinde bilgim ve izinim disinda benim adima ZZZZZZ kullanici adli hesap acilmis, hesabin bana ait oldugu zanniyla arkadas listesinde arkadaslarim da yer almaya baslamistir. Adima sahte hesap acan kisi veya kisilerce surekli olarak ahlak disi paylasimlarda bulunulmustur. Soz konusu durumdan, arkadaslarimdan birinin paylasimlardan dolayi benimle arkadasligina son vermek istemesi uzerine haberim oldu.
Sahte hesaba ait birkac ekran goruntusu EK'te sunulmustur.
Soz konusu sahte hesabin en kisa surede kapatilmasini ve hesabi acan kisi veya kisilerin bulunup haklarinda gerekli kanuni yaptirimlarin yapilmasini istiyorum.
Geregini saygilarimla arz ederim.

okyanus41' Alıntı:
Merhaba. İğrenç bir durumla karşı karşıyayım. twitterda adımı soyadımı kullanan birisi ahlak dışı işler yapmış. şehrini, takımını yazmış onlar da tutuyor. bugün bi arkadaşım mesaj attı. "sen ne terbiyesiz bi adammışsın, beni arama bi daha, birde öğretmensin" dedi. O hesabı nereye ve nasıl şikayet edebilirim? Ne yapabilirim arkadaşlar? Çok kötü oldum. başka görenler de varsa diye düşündüm ve perişan oldum resmen :(
Hocam kusura bakmayın da o arkadaşınız da adam değilmiş bizim bir öğretmen arkadaş aynısını facebookta yaşadı hesabını çalmışlar neler neler yayınladılar 1sn bile o yazmıştır geçmedi aklımızdan 150 öğretmen birlik olup şikayet ettik sindirdik çalanı çalan da bir ücretli öğretmenimiz çıktı.
Öğretmen olduğunuzdan http://ihbarhatti.meb.gov.tr/ şurayı kullanabilirsiniz bence.
Ayrıca twitter kullanan herkese bu kişinin profilinin sağında yer alan bu kişiyi spam olarak bildiri tıklamasını isteyin.
Biz birlik olup 150 kişi bir kere de arkadaşımızın arkadaşının spam facebook hesabını kapattırmıştık.

Emniyet, vatandaşların bilişim yoluyla işlenen asayiş suçlarını ‘ihbar@ihbarweb.org.tr e-mail veya www.ihbarweb.org.tr' adresinden gerekli birimlere bildirebileceğini duyurdu. diye bir haber buldum.
Bildiğim kadarıyla savcılık pek önemsemiyor bu durumu 5 sene önce ilçe müdürümüzün face.i çalınmıştı önemsemediler ozaman.

Türkiye'de isminiz tek mi Hocam? Benim ismim ve soyismimle aynı birçok hesap var sosyal medyada, hepsi de farklı mesleklerde insanlar, hatta bir tanesi benim görüşümün zıttında bir siyasetçi. Bu adam birşeyler yazdığı için hiç üzülmedim şimdiye kadar...

Sadece isim benzerliğiyse yapacak bir şey yok, bir hesap da siz açarsınız, kendiniz oradan devam edersiniz.

@lperen' Alıntı:
Türkiye'de isminiz tek mi Hocam? Benim ismim ve soyismimle aynı birçok hesap var sosyal medyada, hepsi de farklı mesleklerde insanlar, hatta bir tanesi benim görüşümün zıttında bir siyasetçi. Bu adam birşeyler yazdığı için hiç üzülmedim şimdiye kadar...

Sadece isim benzerliğiyse yapacak bir şey yok, bir hesap da siz açarsınız, kendiniz oradan devam edersiniz.

:+1:

okyanus hocam bu tayin isteyemediği için ailesi tarafından dışlanan da siz değil miydiniz ben yanlış mı hatırlıyorum? öyleyse birileri size oyun oynuyor sanki :D bence siz ilk önce arkadaşınızdan kurtulduğunuz için şükredin, adam her sakallıyı tahminimce babası sanıyor... işi baya zor, siz de kurtulduğunuza sevinin, bunun dışında sizin fotonuzu kullanmadığı sürece hiç kimseyi savcılığa şikayet edemezsiniz bence, benim adımda okyanus ne var yani gibi bir durumla karşılaşılabilir, malum aynı isim ve soy isme sahip birçok insan var...

demha' Alıntı:
@lperen' Alıntı:

...
Ben kendi alan adı alırken adımsoyadım.com ve adımsoyadım.com.tr alayım diye kontrol ettim. ikiside bilgisayarcı ve web tasarımcısı çıktı. sorguladığımda 2 farklı kişi olduğunu gördüm. beni de dahil ederseniz 3 bilgisayarcı. 3ü de web le uğraşıyor ve aynı isimsoyisim de.

bazen benzerlikler olabilir. şikayet etmeden önce bunları araştırın. yoksa iftira suçundan size karşı dava da açabilirler.
....
arkadaşınız konusuna da gelince. bunun siz olmadığınıza inanmıyorsa zaten sizi tanıyamamış demektir. arkadaşlık etmenize de gerek yok...

Hepinize yardımlarınız için teşekkür ederim. Arkadaşım da pişman oldu bana söylediğine. Özür diledi. Spam olarak twitter genel merkeze mail atabilir miyim?

Bencede Eğer hesap tamamen sizin bilgilerinizi içeriyorsa savcılığa başvurun.. Aksi takdirde karşı taraf sizden davacı olabilir...

geçmiş olsun hocam. benimde başıma gelmişti. hemde bu sitede benim adımla sınıf öğretmenlerine hakaret ediyordu. şifremi çalmış mesai arkadaşımdı kendisi. tayin istemişti. sonra şifremi değiştirdim ve herkesten özür diledim durumu anlatmıştım. telefon açtım konuşalım diye ama açmadı. benle sakın bir yerde karşılaşma dedim tek kelime ile bitti.

BBNET
Geri