Türkiye, bilgisayar ve telefon mezarlığı-Çok tüketiyoruz!

Kodla Büyü

teksen

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
3,489
Çok tüketiyoruz
- Son model akıllı telefonlar, sürekli değiştirdiğimiz televizyonlar, bunlar neyle oldu? Hepsi kredi kartıyla. Olmayan bir parayı harcamaya alıştık.

- Türkiye’de tasarruf yüzde 20’lerden yüzde 13’lere düştü.
- Hane halı gelirinin yüzde 3’ü kadar borcu iken bugün borç gelirin yüzde 50’sine ulaştı.
- Kredi kartı mühim. Kayıt dışını kayıt altına almak için olmazsa olmazdır, karşı çıkmanın bir anlamı yok.
- Türkiye ithalat ülkesine döndü yeniden üretime dönmesi gerek. Üretime dayalı ekonomiye geçmemiz için de popülizmden vazgeçmemiz lazım.
- Neden bankalara ödediğimiz faizleri tartışıyoruz gelirimizi tartışmamız gerek. Neden gelirimizle ilgili şikayetçi değiliz. Faiz sıfır olsa ne olacak, gelir olmadığı zaman yine ödeyemeyeceğiz.

- Çocuk üniversiteden mezun oluyor hemen evleneceğim diyor. Oysa daha üretime geçmemiş, para kazanmıyor. Aileler borçla her şeyi alıyor ve her şeyin en iyisini alıyor. Sonra bir aile kurulurken iki aile batıyor. Avrupa’da böyle değil, insanlar ikinci el eşyalar alıp evleniyorlar.
- Türkiye’de kayıt dışı ekonomi çok olduğu için kayıtlı olan kesimden daha fazla vergi alınıyor. Bu kez de üretici, üretim maliyeti çok pahalı diye üretmekten vazgeçip dışarıdan alayım diyor ve böylece denge bozuluyor.

- Eğer kendi sattığımız malla dışarıdan para girişi sağlasaydık, içeriden üretim yapsaydık ekonomide bu kadar tedirgin olmazdık.
- Büyümenin kendisi önemli değil kalitesi önemli. Kaliteli büyümeyi sağlarsak sorunlarımızı büyük ölçüde çözmüş oluruz.
- Sanayi ülkesi olmaya çalışıyoruz olalım ama tarım ülkesi olmadan sanayi ülkesi olamayız.

- Bugün çiftçinin 32 milyar lira borcu var.
- Köylü tabii üretmez. En pahalı ikinci mazotu kullanıyoruz. Kullanılan mazotun yüzde 65’i vergi.
- Türkiye’de net asgari ücret 803 lira. 4 kişilik bir aile bir ay boyunca üç öğün simit ve çay ile beslense 1008 lira harcamış olacak. Nasıl kredi kartı kullanmasın?

http://gundem.milliyet.com.tr/olasi-bir ... efault.htm
 
Bu ülkede, gelişmiş ülkelerdeki vergi oranı ve o ülkede yaşayan insanların sahip olduğu gelir-gider oranı olmadıkça ekonomi iyiye gidiyor lafları hep hikayeden ibarettir. Ben dış borca değil yıllar içinde cebime giren çıkan paraya bakar, herkese de bunu tavsiye ederim.
 
2006 da aldığım masaüstü bilgisayarım ve nokia 113 telefonumla mutluyum, daha uzun süre işimi görürler diye düşünüyorum. bu konuda üzerime düşeni yaptığımı düşünüyorum.

diğer tespitler de çok yerinde. :alkis:
 
sadace vatandaş değil devlet büyüklerimizde savurgan başbakanlık uçağı iki iken 3 çıkıyor cumhurbaşkanı çankayayı baştan aşağı servet harcayarak değiştiriyor, dış işleri bakanı aylık 49 bin tl lik konutta kalıyor. lojman sayımız artmış, makam araşçları artmış hatta bazıları aylık 10 bin tl kiralık makam aracı bile kiralar olmuş yani balık baştan kokmuş

akp nin 11 yılda ülkede ekonomiyi canladıracağım derken yaptığı en büyük yanlış vatandaşı tüketim ekonomisi ile ülkedeki ekonomiyi ayakta tutmaya çalışması olmuştur. bu bir zamanlar ABD de yaşanmış sonuçta bir faicaya sebep olmuştur.
 
VIP filosunda bir A319, iki adet G550, iki adet GIV ve yine iki adet Cessna Citation V tipi toplam 7 jet var. Uçakların sahibi Türkiye Cumhuriyeti. Ancak işletmeyi THY yapıyor. Görev planlama ise Başbakanlık tarafından koordine ediliyor.
THY bünyesinde Genel Havacılık VIP Uçak Müdürlüğü’nde görevli 22 kaptan pilot ve 18 kabin memuru bulunuyor. Pilot veya hostesler normal yolculu hava yolu seferlerine gitmiyor.

Hangi ülkenin kaç VIP hava aracı var?
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/22777882.asp

4 tanesi GULFSTREAM. meraklısı bilir. otomobilde Rolls Royce ne ise, uçaklarda da GULFSTREAM odur.
 
Geri
Üst