TSK bünyesindeki tüm personele yüzde 20 zam

Kodla Büyü

19siyaHBeyaz03

Seçkin Üye
Seçkin Üye
BELKİ DAHA FAZLASINI HAKEDİYORLARDIM ONA LAFIM YOK GÖZÜMDE YOK AMA............SAĞLIK SEKTÖRÜNÜ UÇURDU MEMURLARI UÇURDU.....DİYANET PERSONELİNİ UÇURDU. MEB PERSONELİNİN ÖĞRETMEN DIŞINDAKİLERİ İYİLEŞTİRDİ..........................
ÖĞRETMENLERİN ES GEÇİLMESİ SADECE BAKANDAN MI KAYNAKLI DİĞER BAKANLAR PERSONELİ İÇİN İYİLEŞTİRME İÇİN ÇALIŞIP DURUYOR....
YADA ÖĞRETMEN MİLLETİ ZATEN ÖNEMSİZ AKILSIZ ONLARI ADAM YERİNE KOYMASAKTA EN ALT SEVİYEYE ÇEKSEKTE OYLARI NASIL OLSA BİZE Mİ VERİYOR... MU
ASKERİYEDEN NERDEYSE AKP OY ÇIKMAZ AMA ÖNCE ÜST RÜTBELİLERE YÜKSEK İYİLEŞTİRME YAPILDI ŞİMDİ DE ALT RÜTBELERE BÜYÜK İYİLEŞTİRME YAPILIYOR..KENDİ TARAFINA BU ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA ÇALIŞIYOR OLABİLİR.....
http://www.ensonhaber.com/tsk-bunyesind ... 07-31.html
Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki (TSK) tüm personel ile emeklilerinin maaşları ve yükselme kriterlerini yeniden düzenleyen yasa taslağının ayrıntılarını açıkladı. Yılmaz, rütbelilerin yanı sıra sivil memurlar ile emeklilerin de dahil edildiği çalışmayla özellikle düşük rütbeli personelle astsubaylar ve uzman erbaşlara yüzde 20 'iyileştirme zammı' yapılacağını bildirdi.
SİVİL-EMEKLİ TÜM PERSONEL

Bakan Yılmaz, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın astsubayların sorunlarına ilişkin verdiği önergeye kapsamlı bir yanıt gönderdi. Yılmaz, "TSK personelinin özlük hakları ile ilgili çalışmalar, personel ayırımı gözetilmeksizin bir bütün olarak yürütülüyor. Teklifler, halen görevde bulunan subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş ve sivil memurların özlük hakları ile bunların emekli maaşlarında iyileştirme yapılmasını içerecek şekilde hazırlanıyor" diye konuştu.
ÖZLÜK HAKLARI EĞİTİM SEVİYESİNE GÖRE AYARLANACAK

Yılmaz'ın verdiği bilgiler ışığında, Başbakanlık'ta görüşülen ve gelecek yasama yılında Meclis'e sunulması planlanan taslağın ayrıntıları ise şöyle: Subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşların özlük hakları eğitim seviyesine göre ayarlanacak. Öğrenim durumlarına göre, göreve giriş derece ve kademeleri yeniden düzenlenecek. 4 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 8/1'den, 2 yıllık fakülte ve yüksek okul mezunu olanlar 9/2'den, lise ve dengi okul mezunları 10/1'den göreve başlamış sayılacak.
Süper Fırsat! Hala ingilizce konuşamıyorsan, hemen tıkla !
EĞİTİME GÖRE İLERLEME

TSK personelinin, göre yükselebilecekleri en son derece ve kademeler değişecek. İki yıl ve daha fazla yüksek öğrenimi bitirenler 1/4'e, lise mezunları 2/6'ya, ortaokulu mezunları 3/8'e ilerleyecek. Yüksek lisans ve doktora yapanlar kademe ilerlemesi yapabilecek.
BİNBAŞI VE ALTINDAKİ RÜTBELERE İYİLEŞTİRME

Gelir seviyesi kısmen düşük olan binbaşı ve daha alt rütbedeki subaylar ile astsubaylar, uzman jandarmalar ve uzman erbaşlar için 'hizmet tazminatı artışı' ile yüzde 20 maaş artışı sağlanacak. Görev tazminatı alamayan birinci dereceye gelmiş muvazzaf ve emekli binbaşı ve başçavuşlar aylık 385 lira iyileştirme zammı alacak.
EMEKLİYE EK 100 LİRA

MİT ve Emniyet emeklileri 2006'dan beri 100 lira ek ödeme alıyor. Makam tazminatı alamayan kıdemli binbaşı ve altındaki subay, astsubay, uzman jandarma ve uzman erbaşlar da bu haktan yararlanacak.

İkinci dereceden emekli olan astsubayların birinci dereceye intibakı sağlanarak maaşları ortalama 350 lira iyileştirilecek.

Tüm TSK personeline fazla mesaileri için ek ücret verilecek. Erler dahil, afetlerde görevlendirilen tüm askerlere her gün için 63 lira ödenecek. Gemide görevli Deniz Kuvvetleri personeline yurtiçi gündeliği verilecek.

HERKESE PARA VAR ÇOK ÖĞRETMENE..... MEMUR EMEKLİSENE GELİNCE BÜTÇE AÇIĞI... HORTLADI OLUYOR YENİ VERGİLER YOLDA OLUYOR İYİCE EMPATİK HALE GETİRİYORLAR GÖZDEN ÇIKARDIKLARI KESİMİ

maliye bakanı işçiye verilecek en küçük zamma bile karşı çıkarken acaba bu zamma ne diyecek. :!:
işçiye memura verilecek her kuruşla ülke yunanistana dönerken bu zamların nasıl bir açıklaması olabilir ?
twitterdan bir alıntı
sanki ben bu oyunu daha oncede seyretmistim.Erbakan da boyle bir kiyak cekmemismiydi TSKya? Yalniz oyun acikli bitiyordu ilkinde
Başbakan tsk benim memurumdur deyip duruyordu.Memura %4 ise Tsk ya niye 20? Bazıları daha bi memur heralde.

bu hükümete bunda sonra ağzıyla kuş tutsa, milli gelir 500 bin dolara dahi çıksa oy yok arkadaş. adaletin olmadığı yerden zaten ilerleme de olmaz. bize 4 askere 20 yani 5 katı zam. asker bizden 5 katı fazla mı çalışıyor anlamadımki. eğer öyleyse oha yani. biz istifa edelim gelsin bizim işlerimizi de baksın askerler.

işin özü herkes zam almalı ama uçurum olmamalı. olursa kıyamet ondan kopar ve kopacak da. bunların yüzünden neredeyse komünist olacağım yakında.

DAĞDA ÇARPIŞIYORSA SONUNA KADAR HELAL
ama batıda turistik yerlerde olupta, tüm işlerini erlere yaptırıpta keyif çatanları hak etmiyor.

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
seasun' Alıntı:
tsk kac yildir zam almiyor bir de onu araştırın diyorum ben
Subaylara zam yapılmış sürekli ama astsubaylara pek yapılmamış. Halbuki ordunun hamallığını astsubaylar yapıyor.
subaylar zaten zam aldımı tam alıyorlar %50 falan bize her sene yapılsa 20 yılda ancak bir senelerine yetişityoruz
ve evet astsubaylara hakkı verilmiyor ...darbe yapamadıkları için mi acaba?!

tayinci42' Alıntı:
DAĞDA ÇARPIŞIYORSA SONUNA KADAR HELAL
ama batıda turistik yerlerde olupta, tüm işlerini erlere yaptırıpta keyif çatanları hak etmiyor.

Aynen katılıyorum.. Versin askerde bu ülkenin memuru ama kardeşim bir de öğretmenleri gör be iyileştirme yapmadığın alan kalmadı..

ilon' Alıntı:
sibilim_ogretmeni' Alıntı:
seasun' Alıntı:
Subaylara zam yapılmış sürekli ama astsubaylara pek yapılmamış. Halbuki ordunun hamallığını astsubaylar yapıyor.
subaylar zaten zam aldımı tam alıyorlar %50 falan bize her sene yapılsa 20 yılda ancak bir senelerine yetişityoruz
ve evet astsubaylara hakkı verilmiyor ...darbe yapamadıkları için mi acaba?!

kolluk güçlerine % 20 yap ki haklarıdır yap, 30 bin polis al yani öğretmen alımı kadar nerdeyse, öğretmenine hizmetliden daha az maaş ver sonra memleket neden bu halde.

barthez' Alıntı:
kolluk güçlerine % 20 yap ki haklarıdır yap, 30 bin polis al yani öğretmen alımı kadar nerdeyse, öğretmenine hizmetliden daha az maaş ver sonra memleket neden bu halde.
memleketin bu halde olmasını istedikleri için zaten bunlar hocam. düşünen bireyler yerine düşünmeyen kabul eden bireyler işlerine geliyor.

Dışarıdan bakıldığında öğretmenler bir kez hep birlikte yürüdü o da paraları için... Bakış açısına göre haklılar...

Ama aslında o eyleme katılanların dertleri şunlardı;
* Bazıları hükümeti eleştirmek için
* Bazıları kandırıldıkları için
* Bazıları meslek itibarı için
* Bazıları da sadece para için

Bu dertler birleşince bu kalabalık sağlanabildi...

Tabii bir de katılmayanlar vardı ki onlar yukarıdaki dertlerin hiçbirine sahip değildi..

seasun' Alıntı:

Hocam neyi araştıralım TSK da olan hayatını yaşıyor...Maaş dersen mükemmel bak zamma mükemmel sosyal tesıslerden yararlanma olayı süper emeklı olunca devletten ve kuruluşlarından aldıkları ödemlerı senınkının 4 katı
neyini araştıralım ... Senin meslegin itibarsızlaştırılıyor kımse bir raştırın demiyor ne iş yapıyor bu öğretmen derken ses yok yapmayın artık... Bize sıra gelınce hazine batıyor %20 çok bile göremıyoruz sanrım hazinenin durumu iyileştı bizim zamlardan sonra ....

askerlerin aldıkları normal sonuçta ölüm riski var tatilleri ve izinleri de bizim gibi değil...pskolojilik olarak askerlik ağır meslek...
ama normal olmayan bizim maaşlarımız...öğretmenler küstürülüyor...olan eğitime oluyor....bu ülkenin geleceği nasıl olacak merak ediyorum...

Öğretmenlere özel zam verileceği zaten yok . Askerler için yapılan bu haberlerin de balon olduğunu düşünüyorum. Polisler için yapılan haber de balon çıkmıştı.
2 yıl önce 24 Kasımda öğretmenlere 1 maaş ikramiye palavrası atıldığında tüm memurlar ve diğer çalışanlar öğretmenler için ağzına geleni söylemişti.
Bu yıl polis haftası yaklaşırken polislere zam palavrası atıldı. Yine polisler için bir sürü kötü ifade kullanıldı.
Şimdi de aynısı askerlere yapılıyor.

Mutemetlerin işgüzarlığı yüzünden okullar açıldıktan sonra da olsa iyi kötü eğitime hazırlık ödeneği alıyorduk. Yakında öğretmenlere müjde, hazırlık ödeneğine şu kadar zam yapıldı haberleri basında yer alır. Vatandaşın toplu tepkisi tekrar öğretmenlere yönlendirilecek.

Hükümet özellikle bu üç memur grubunun kasıtlı olarak balon haberlerle halkın gözünde itibar kaybetmesini sağlıyor.

2010 eylül-ekim ayları

askerdeyim. askere gitmeden önceki temmuz maaşım (teknik öğretmen) : 1473 tl
3 ay önce göreve başlamış lise mezunu bir uzman ONBAŞI ile sohbet ediyoruz. maaşını sordum verdiği cevap : 1700 tl...

aradan 2 yıl geçti.

2011 ocak, 2011 temmuz, 2012 ocak, 2012 temmuz zamlarını da aldım
maaşım temmuz 2012 itibariyle : 1788 tl...

2 yılda ancak yakaladım bir uzman onbaşının 2 yıl önceki maaşını :)

2010 temmuz ayı. tatile gittik öğretmen arkadaşlarla. deniz kenarında bi tesis vardı çok lüks görünüyordu. girmek istedik. girmeye çalışırken kapının önünde duran adam bize bir pisliğe bakıyor gibi bakarak:

"TSK personeli olmayan buraya giremez. Burası askeri bölge" dedi. (tabi tatil olunca bizim saç sakal birbirine girmiş:) adam anladı asker olmadığımızı.)

yine 2010 eylül-ekim ayları. askerdeyim. bir gün ordu evindeki askeri kantine gönderildim. biraz vaktim de vardı fiyatlara bakayım dedim. marketlerden 1,25 Tl ye aldığım çikolata 0,80 tl... ve ürünlerin neredeyse hepsi %30-40 daha ucuz...

öğretmenin neyi var sadece öğretmen evi var. onda da sivil halktan 5 lira daha ucuza kalabilmek için 15 gün önceden yer ayırmak gerekiyor. çünkü öğretmenden başka herkes orada kaldığı için, genelde öğretmene yer kalmıyor...

hayatımda özlediğim tek bir dönem vardır.
Asker öğretmen olarak çalıştığım dönem. Astegmen maaşı alıyorduk.

anlayana...

only61' Alıntı:
askerlerin aldıkları normal sonuçta ölüm riski var tatilleri ve izinleri de bizim gibi değil...pskolojilik olarak askerlik ağır meslek...
ama normal olmayan bizim maaşlarımız...öğretmenler küstürülüyor...olan eğitime oluyor....bu ülkenin geleceği nasıl olacak merak ediyorum...
:+1: :+1: Çok haklısınız hocam

El-Aziz' Alıntı:
2010 temmuz ayı. tatile gittik öğretmen arkadaşlarla. deniz kenarında bi tesis vardı çok lüks görünüyordu. girmek istedik. girmeye çalışırken kapının önünde duran adam bize bir pisliğe bakıyor gibi bakarak:

"TSK personeli olmayan buraya giremez. Burası askeri bölge" dedi. (tabi tatil olunca bizim saç sakal birbirine girmiş:) adam anladı asker olmadığımızı.)

yine 2010 eylül-ekim ayları. askerdeyim. bir gün ordu evindeki askeri kantine gönderildim. biraz vaktim de vardı fiyatlara bakayım dedim. marketlerden 1,25 Tl ye aldığım çikolata 0,80 tl... ve ürünlerin neredeyse hepsi %30-40 daha ucuz...

öğretmenin neyi var sadece öğretmen evi var. onda da sivil halktan 5 lira daha ucuza kalabilmek için 15 gün önceden yer ayırmak gerekiyor. çünkü öğretmenden başka herkes orada kaldığı için, genelde öğretmene yer kalmıyor...
:+1: :+1: :+1:

BBNET
Geri