Triger kayışı 160.000 km dayanır mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan atakom
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

atakom

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
2000 model Vw Bora 1.6 Comfortline aldım. Araç 160 bin km'de. Triger Kayışını kontrol ettirmek için bugun ustaya götürdüm. Allahtan iyi ki götürmüşüm. kayış kopmak üzereymiş. Ama işin ilginç tarafı ustanın demesine göre kayış şuana kadar hiç değişmemiş. bunu parçaları sökerken anladı. usta şimdiye kadar bu parçalar hiç sökülmemiş dedi. Gerçekten böyle birşey olabilir mi?

olabilir hocam. öylesine gamsız arkadaşlar var ki inanamazsınız. 50 bin km yağ değişmemiş araba gördüm ben :(

Araba otomatik vites olduğu için guvenemedim vites yağını da değiştirdim muhtemelen vites yağı da değişmemiştir. 160 bine kadar kayışı değiştirmeyen onu hiç değiştirmez

Evet bu mümkün. zaten firmalar minimum değişme zamanını söylerler. herhangi bir risk almayın diye. verilen bu sürenin üzeri tamamen şans tabi.
bu süreler arabalara göre değişiklik gösterebilir bazıları 60.000 der bazıları 90.000.
tabi en iyisi bu riski almamak.

3 lira masraftan kaçayım derken 20 liradan olmak var

bana kalırsa tüm filitreleri ve motor yağını da değiştirin.
ayrıca fren balatalarını kontrol ettirmekte fayda var.

Hocam 75000 de falan değişmesi lazım die hatırlıyorum ama emin değilim, aldığın adam gamsızdır ne olacak ya der değiştirmez, ama bişi olursa motor ruhunu teslim eder die biliyorum...

evet hocam çok şükür ucuz kurtardık. Araçla uzun yola çıkacaktım pazar gunu de

vw, 90.000 km veya 4 sene kullanım ömrü biçiyor triger setlerine.
ayrıca triger kayışına dışarıdan bakınca öle kopmak üzereymiş denmesi zordur. kopmaz zaten triger rulmanları bozulur bilyaları dağılır zor dönmeye başlar bu yüzden kayış üzerindeki dişleri sıyırır.

Arabayı almadan önce hiç mi ustaya götürmediniz :D triger, kaporta ve şanzıman kontrolü yaptrmadan araba almayın.

yeni nesil(2000 ylından sonrası) araçların çogunun kataloğunda triger değişim süresi 120,000km (benzinli)-160,000km (dizel) olarak bildiriliyor.ayrıca 5 yıl süresi var tabiki.

ben geçen hafta aracımın trigerini değiştirdim 65000km de idi dizel yıldan dolayı değişim yaptırdım,kayış söküldükten sonra elime alıp inceledim ve önemli bir aşınma göremedim. sırf içim rahat olsun diye değişim yaptırdım.

yani değiştirmeden binecek olsan epey bi süre binersin :) tabi biraz vurdumduymaz olmak gerekiyor galiba :P

triger değişimi gibi hayati önem taşıyan işlemlerinizi mutlaka yetkili serviste yaptırın. 100 fazla verirsiniz belki ama garantili yapılır. bazen triger düzgün takılmadığı zaman daha 20-30 bin gidecek araç 1000 km sonra kayış sıyırabiliyor ve 100 liradan kaçarken 2-3 bin liralık masraflar açabiliyor. kayış sıyırmasa bile sente ayarı düzgün yapılmadığı için araçta düzensiz çalışma çekiş sorunu çaok yakma gibi problermlerin yanında subab eğme egzantirk mili aşınması gibi masraflara da yol açabiliyor.

BBNET
Geri