Trafik Sorusu Uzmanına

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan bilo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

bilo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar yeşil ışıkta 2 şeritli yolda yanyana bekleyen 2 araç sola anayola girecek ama ana yol tek şerit..öncelik kimin??

soldaki olsaydım sağdakinin neyapacağını tam göremeyeceğim için bana sürter mürter dile yol verirdim.
sağdaki olsam rahat görebileceğim için soldakinin hareketini izler ona göre geçer yada beklerdim. Kolay alınmıyo bu aletler haybeye sürttürmeyelim. ;)

soldakinin tabii ki mantık olarak da nezaket olarak ta sol ağır basıyor :) niyet de önemli sola döneceksen iki şeritli de olsa sol tarafa geçip sol sinyalini vermen lazım :)

bakalım ne yapıyoruz bu tip durumlarda...genelde bir kural bulamadım nette

Bence sola dönüşlerde soldaki dar açıyla, sağdaki geniş açıyla anayola girer. Aynen döner kavşaklardaki gibi araçlar kendi çizgilerini kaybetmeden dönüşlerini tamamlarlar. İllede öncelik olacaksa sol şerit sollama ve hız şerididir. Soldaki aracın elini çabuk tutması lazım.

Sola dönecek araç sol şerite girmeli. Eğer yanaşamayıp sağda kaldıysa soldakilerin geçmesini beklemeli yani öncelik solun.

öncelik solun. öyle dediysek te öncelik benim deyip sağdakine geçirip sonra da çamura yatıp sinyal vermedi görüş açımda deyil di deyip haklı çıkanda var.

Buna özgü bir kural yok diye biliyorum ama bu tür bir durumda kaza yaparsanız, polisin bakacağı şey hangi aracın yüzde kaçının şerit içinde olduğudur. Bu durumda illaki iki araçtan birisi çapraz duruyor olacaktır ve her zaman için hata çapraz duran araca verilir.
Trafik ve çevre bilgisi öğretmenliği sertifikam var :+1:

bbozkurt' Alıntı:
bilo' Alıntı:
ama ana yol tek şerit ise....

ben bu kısmı anlamadım. bulunduğunuz yol çift şerit (yan yol), ana yol tek şerit?? :?
Yapılan saçma park etmeler yüzünden bildiğim böyle bir yol var. Öncelik elbette sol şerittekinindir. Diğeri onun arkasından ana yola girer. Öyle olmazsa zaten kaza kaçınılmaz olur, zira sağdan araç geçmek bir-iki durum haricinde yasak ve tehlikelidir.

hocam hak solun dur zira dönecek adam yada hız sollayacak adam adı ustunde sola geçer , duruyor olsanız bıle bu boyledır ilk dönüş hakkı solundur
ama şu olayda var herif solda duruyor sağda arabalar bekliyor herifin keyfi gelecekte sola dönecek peşindekilerde ilerleyecek tabi bu tip adamlarda var o zaman ne yapıyoruz hemen herifin sağından soluna giriyoruz ki bu diyorum ya bu tip durumlar için geçerlidir
yoksa sağa geçip yol teke düştüğünde solun önüne kırmak ondan önce geçme girişimi çok ifrit edici bir şey ki ben bu tip heriflere ifrit oluyorum zira başıma geldi kavşakta dönerken bana vuruyordu sol tarafı yoldaki sol kaldırıma çıkarttım da vurmadı gerzek

sola dönerken geniş alınması lazım geldiği için 2 araçta öncelikle sağ taraftakinin geçmesi gerekir diye düşünüyorum

Tabiki Solda olanın sağdaki biraz geç çıkıp soldaki aracın yola girmesini bekleyecek. Ama kurallar her zaman ülkemde olduğu gibi işlemiyor :x

bilo' Alıntı:
arkadaşlar yeşil ışıkta 2 şeritli yolda yanyana bekleyen 2 araç sola anayola girecek ama ana yol tek şerit..öncelik kimin??
Yeşil ışıkta beklerseniz zaten o yola giremezsiniz :D şaka bir yana yol eğer sağ şeride park eden araçlar yüzünden tek şeride inmişse ne tarafa döndüğünüz önemli değil sağdaki araç beklemek zorunda. Çünkü sağ tarafta bulunan aracın şeridi park yüzünden kapalı olduğundan dolayı şerit değiştirmek zorunda bunu yaparken de diğer şeritteki araçların geçmesini beklemek zorunda.

sağdaki araç soldaki aracın görüş mesafesini kapattığından,solda kalan aracın beklemesi gerekir.aynı anda dönmeleri durumunda bile dar açıdan dönüş yapan aracın manevra kabiliyeti sınırlı olduğundan yine geniş açıdan dönen aracı beklemelidir.

Sola donecek adam sag seritte bekliyorsa ona guzel bir sövülür.. uyaniklik yapmak icin sol seritte bekliyorsa ben olsam yol vermem hata ile gecmisse ve ek isarwti yaptiysa onceligi ona veririm ki sag seriti tikamasin...

BBNET
Geri