Trafik cezasına itiraz süreci nasıl?...

Kodla Büyü

zafer_can

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar mart ayında kırmızı ışıkta geçtim diye trafik cezası yemişim dün tebliğgat elime ulaştı. Yalnız tebliğgatta 3 foto var. 1.sinde sadece plakayı okumak için yakın çekim var.
2. fotoda cezanın yazıldığı tarih ve saati saniyesine kadar var benim araba yok
3. fotoda benim araba var dönel kavşağın ortasında kırmızıda durmuşum ve fren lambalarım yanıyor ama o fotoda da ne tarih var ne saat .

İtirazı nereye yapabiliriz? Ayrıca itiraz sürecinde cezayı ödemek zorunda mıyım? çünkü 3/4 indirimi var sonuçta?

ben iki defadır elime ceza falan ulaşmadan ödemek zorunda kalıyorum. cezalar ruhsat adresine mi gidiyor yoksa nüfus müdürlüğündeki güncel adrese mi?

aslında kırmızı ışıkta hiç geçmem belki sarıdan dönerken geçmis olabilirim hatırlamıyorum zaten martta olmuş. birde itiraz sürecinde ödeme yapıp yapmamakta kararsızım

Cezaya itiraz konularında karamsarım. Nedense iddaa eden değil, kendisine suç atılan suçsuz olduğunu ispatlamak zorunda bırakılıyor. Misal ben düzenli olarak gib ten ceza borcum var mı diye kontrol ederim. Geçenlerde hiç ceza yokken bir anda 1,5 sene önce kesilmiş bir ceza gecikme faizi ile birlikte ortaya çıktı. Birkaç yeri aradım, sana tebliğ yapılmıştır sen görmemisindir diye kestirip attılar. Dava açsam zaman geçmiş, ayrıca neyin ispatını yapacağım. Ceza niçin ne nerede kesilmiş bilgim yok.

Hocam cezayı kesen kişiye göre itiraz et. Eğer bir fahri trafik memuru kesmiş ise et bence yüksek bir ihtimal ile kurtarırsın ama trafik polisi kesmiş yada mobese tarzı ise bence öde.. çünkü kaybedersen hem trafik cezasının tamamını hemde mahkeme masraflarını ödüyorsun. Ben ödedim :) Resim bile yoktu benimkin de.

BBNET
Geri