Trafik Cezasına İtiraz Edilebilirmi?

Kodla Büyü

wertyu6

Süper Üye
Süper Üye
Sayın hocalarım, dün aracımla şehirdışında seyrederken radara girdik ve polis 94 ile ceza yazdı.
Aracım kamyonet geçiyor bölünmüş yollarda hız sınırı 85 olarak geçiyor.
Sizce yapabileceğim itiraz yeniden inceleme vb. bişey varmı?
Aracımın hız sınırı koca kamyonlarla aynıymış meğer haberimiz yokmuş.

aracım bu arkadaşlar daha 0 kokusu duruyor arabamın, her türlü güvenlik donanımı var benim aracımın da hız sınırı 85 koca kamyonun da 85, anlamak mümkün değil.

Ekli dosyalar

• berlingo1.jpg
    berlingo1.jpg
    108.7 KB · Görüntüleme: 1,640
sanırım önce cezayı alıyorlar. Sonra şikayet ediyorsunuz. İlinizdeki maliye müdürlüğüne sorun.

solomonte' Alıntı:
Maalesef bu tür araçlar otomobil sayılmadığı için hız sınırı düşük oluyor otomobile göre. Şikayet konusuna gelince;

5. Yanlış veya haksız yere yazıldığını düşündüğüm bir trafik cezasına nasıl itiraz edebilirim?

Yanlış ve haksız yere yazıldığı düşünülen bir trafik cezasına itiraz; o ilde bulunan Trafik Mahkemesi'ne, bunların bulunmadığı yerlerde ise Sulh Ceza Mahkemesi'ne yapılmaktadır.

Kaynak: http://www.trafik.gov.tr/sss/sss.aspx#5

dediğiniz gibi malesef otomobil sayılmıyor, gerekçesi neyse artık büyüklerimiz biliyor,
sizde kullandıysanız veya yolculuk ettiyseniz bilirsiniz, bir otomobilden çokta farkları yok.
tabi bu konuda yapabileceğimiz bişey yok kanun böyle.
benim itirazım ancak şu konuda olabilir, şimdi hız sınırı 85 + %10 var 8,5 da oradan geliyor eder 93,5.
yani eğer benim hızım doğru ölçülmüş ise sadece 0,5 ile ceza yedim. sanki bana polis memuru gıcıklığına yaptı gibi geldi, şaka gibi 0,5 ile ceza yemek.
sizce tekrar incelenmesini isteyebilirmiyim? bişey çıkarmı itirazımdan.

wertyu6' Alıntı:
aracım bu arkadaşlar daha 0 kokusu duruyor arabamın, her türlü güvenlik donanımı var benim aracımın da hız sınırı 85 koca kamyonun da 85, anlamak mümkün değil.

Ama sayın hocam siz bu aracı binek olarak alsaydınız daha fazla vergi ödeyerek alacaktınız. Kamyonet geçtiği için daha az vergi ödediniz.Haliyle hız sınırlaması kamyonetlerle aynı olacaktır. İtiraz etseniz de bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.

habbe' Alıntı:
wertyu6' Alıntı:

Ama sayın hocam siz bu aracı binek olarak alsaydınız daha fazla vergi ödeyerek alacaktınız. Kamyonet geçtiği için daha az vergi ödediniz. Kamyonet olarak geçtiği için haliyle hız sınırlaması kamyonetlerle aynı olacaktır. İtiraz etseniz de bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.

Hocam tamam mesele bu değil, benim için kanun değişecek değil.
ben zaten 100 le 110 la ceza yesem giderim cezamı öderim, mesele 93,5-94 meselesi :verymad:

wertyu6' Alıntı:
habbe' Alıntı:
wertyu6' Alıntı:

Ama sayın hocam siz bu aracı binek olarak alsaydınız daha fazla vergi ödeyerek alacaktınız. Kamyonet geçtiği için daha az vergi ödediniz. Kamyonet olarak geçtiği için haliyle hız sınırlaması kamyonetlerle aynı olacaktır. İtiraz etseniz de bir sonuç alacağınızı sanmıyorum.

Hocam tamam mesele bu değil, benim için kanun değişecek değil.
ben zaten 100 le 110 la ceza yesem giderim cezamı öderim, mesele 93,5-94 meselesi :verymad:

Hocam bildiğim kadarıyla 0,5 değil 0,01'le bile sınırı aşsanız cezayı ödetiyorlar.

kurallara göre cezayı haketmişsiniz neyine itiraz ediyorsunuz ?

ödeme, boş ver.nasıl olsa akp 1-2 yıl sonra bi af daha çıkarıverir. ödeyince ve sonra af gelince insan kendini enayi gibi hissediyor...

hocam kurallara göre ceza yemişin . kuallarada yorum yapma sansı yok dedigin gibi 91 toros 2011 berlingo gibi.ozaman abs-hava yastıgı vs.. farklı donanım özellikleride ön plana cıkar. yapabilecegin su yeni yasaya göre trafik cezası nın faizi %50 liyi gecemiyo yani 100 tl ceza yedin bekletirsen maksimum 150 tl olur. nasılsa birkac yılda bir af geliyo genel mali af. bekletirsin 10 sene hocam eger arabayı satmayacaksan sonra gider genel mali afta 100 tl odersin. 5-10 sene sonra bu rakam epey cüzi bir rakam olur sanırım..onlar sana bu sekilde ceza verdi sende bu sekilde bir acıktan yararlanabilirsin..

YuLiaN' Alıntı:
hocam kurallara göre ceza yemişin . kuallarada yorum yapma sansı yok dedigin gibi 91 toros 2011 berlingo gibi.ozaman abs-hava yastıgı vs.. farklı donanım özellikleride ön plana cıkar. yapabilecegin su yeni yasaya göre trafik cezası nın faizi %50 liyi gecemiyo yani 100 tl ceza yedin bekletirsen maksimum 150 tl olur. nasılsa birkac yılda bir af geliyo genel mali af. bekletirsin 10 sene hocam eger arabayı satmayacaksan sonra gider genel mali afta 100 tl odersin. 5-10 sene sonra bu rakam epey cüzi bir rakam olur sanırım..onlar sana bu sekilde ceza verdi sende bu sekilde bir acıktan yararlanabilirsin..
şeytanın aklına gelmez ... :-1:

Hocam benim bildiğim kapalı kasa kamyonetlerin hız sınırı 80 + %10 = 88
Opel combosuyla 91'le radar cezası ödeyen arkadaşım var :(

bende cumartesi günü ceza yedim:Şu şekilde oldu, ben yeşil ışık yanarken lambaları tam geçtiğim sırada motorum stop etti.ben heyecanla çalıştırdım ve devam ettiğimde sol taraftaki lamba yeşil yanmış ve arabalar hareket etmeye hazırlanoyordu, bende onlar tam hareket etmeden geçtim, ve polis varmış, hemen işaret edip durdurdu,kırmızı ışıkta geçtin dedi, bende durumu anlattım ama dinlemedi, 140 tl yedim, parasından değilde polis çok canımı sıktı, resmen alay edip , yazdı cezayı, Şehrin tam göbeği ve kameralarda var, acaba itiraz etsem kayıtlardan bir şey çıkartabilirmiyim?

Aracınızı hususi otomobile çevirebilirsiniz. O zaman bölünmüş yollarda 110 km hız kapabilirsiniz. Ama bu sefer MTV çok ciddi biçimde artacaktır.

Benim 0 km araba Bolu'ya hiç gitmeden Bolu'da ceza yemiş. 50 TL yatırdık. O cezayı yazan Yaman soyisimli Bolu polisine de Allah akıl fikir versin.

hturna7' Alıntı:
bende cumartesi günü ceza yedim:Şu şekilde oldu, ben yeşil ışık yanarken lambaları tam geçtiğim sırada motorum stop etti.ben heyecanla çalıştırdım ve devam ettiğimde sol taraftaki lamba yeşil yanmış ve arabalar hareket etmeye hazırlanoyordu, bende onlar tam hareket etmeden geçtim, ve polis varmış, hemen işaret edip durdurdu,kırmızı ışıkta geçtin dedi, bende durumu anlattım ama dinlemedi, 140 tl yedim, parasından değilde polis çok canımı sıktı, resmen alay edip , yazdı cezayı, Şehrin tam göbeği ve kameralarda var, acaba itiraz etsem kayıtlardan bir şey çıkartabilirmiyim?

Kesinlikle çıkartırsınız kamera kayıtları mevcut ise.

BBNET
Geri