trafik cezası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem22
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ozlem22

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar bugün tam ankaraya gelmek üzere yola çıkıyodum arabaya bindim, komşum geldi sana pttden kağıt gelmişti trafik cezası gelmiş dedi, ama benim bundan haberim yok tabii 23ünde gelmiş..ankaraya geldiğim için tekirdağdaki ptt şubesine uğrayıp da alamadım tebligatı..ne cezası olduğunu da bilmiyorum büyük ihtimalle hız limitini aşmışımdır. gib.gov.tr den baktım ama trafik cezası bölümünde bişey gözükmüyor bunun ne olduğunu nereden öğrenebilirim??

vergi dairesinden plaka ile sorgulama yapınca öğreniliyor.

serkanholep' Alıntı:
gib den beyanlı trafik cezası ödeyin hocam
hocam elinde ceza makbuzu olmadan beyanlı trafik cezasını nasıl ödeyecek özlem hoca Allasen...
şuralar ne yazacak?

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    11.7 KB · Görüntüleme: 938
offf ya napıcam ben kesin milyarlık borç çıkıcak bugün yine yakalandım zaten onca selektöre uyarıya rağmen farkedemedim aptal ben :(((

hocam hemen gidin vergi dairesine 15 gün içerisinde ödeyin en azından indirimden yararlanın geçmiş olsun

ozlem22' Alıntı:
offf ya napıcam ben kesin milyarlık borç çıkıcak bugün yine yakalandım zaten onca selektöre uyarıya rağmen farkedemedim aptal ben :(((
hocam günde mi 6 saattemi öyle bir sınır var 1 kereden fazla aynı kusurdan ceza yazılamıyordu galiba...bir araştır..ama en önemlisi vergi dairesinden öğrenmek veya trafiğe bir sordur

banada ptt den kağıt gelmiş.. 4-5 sene önce açtırdığım bi hesap vardı.. 5tl borç görünüyor.. nerden buldularsa beni

öncelikle ankaraya sağ salim vardınız mı?
geçmiş olsun. ancak ptt ceza kağıdını geri göndermez. sizin oturduğunuz muhtarlığa bırakmışlardır. bi arkadaşınız bakıversin tekirdağ'da. ceza bilgilerini alınca ankaradaki vergi dairesine gidip yatırın. en azından indirimden yararlanırsınız.
yok uğraşamam derseniz 15 gün sonra cezayı aynen kesildiği fiyattan ödersiniz. orası size kalmış. strese gerek yok.
ayrıca.. biraz rahat olun. siz şu arabadan yaptırıp bi kurtulun bence. o arabayı kullanan acemide değildir ama hız tutkunu musun anlamadım gitti. az yavaş ve sakin olun. arayı da kendinizi de yormayın...
8) :P :)

valla ankaraya sağ salim geldim ama yolda neler çektim, sürekli dur yağ ekle su ekle, kaput açılır kapanmaz her açışımda kapatmakla uğraştım deli etti beni.. ya okula giderken kullandığım yol çift şeritli yayla gibi bir yol, ve bu yolda 50 hız sınırı var şaka gibi, yürüme hızı gibi hızla gidilir mi böyle otoban gibi yolda.. tekirdağda her yere eds koydular belediye de bu işten gelir elde etmeye çalışıyor sanırım herkes şikayetçi ama elimiz kolumuz bağlı..okuila giderken haliyle geç kaldığım zamanlar oluyor ve 70le gittiğim oluyo o yolda. geçenlerde giderken arkadaşım da vardı yanımda konuşurken filan hızlanmışım farkında olmadan yol da bomboş yani görseniz..neyse işte özlem radar var dediii, tabii ben hemen yavaşlayamadım 70le filan geçtim polisin yanından o gün yedim sanırım cezayı..diğeri de dün oldu malesef. nedense polisi görünce ani fren yapamıyorum suçlu psikolojisi sanırım..yani gelirse bana 700den fazla ceza gelicek..tam da sıkıntılı olduğum zamanlarda çok fena oldu..pttnin numarasını bulmuştum ama çevir sesi de gelmiyor. gittiğimde ödesem faiz mi uygulanıyor öyle birşeyler duymuştum ://

hocam keşke cezayı alsaydınız.. 15 gün içinde öderdiniz.şimid hem indirimi kacıracaksınız hemde faiz gelir.. telefolar yada bir tanıdık vasıtasıyla ceza makbuzuna ulaşmaya alısp gib den ödeyin bence.

Umarım caydırıcı bir cezadır. Kurallara uymayı öğrenirsiniz...

Çok şükür sağsağlim gelmişsiniz o ayrı...

yorumunuz gerçekten çok rahatsız edici.. ben kuralları biiyorum zaten..ben kimsenin hayatını tehlikeye de atmadım..bomboş ve otoban gibi geniş yollarda uygulanan 50 hız limitinin gereksizliğini savunuyorum sadece ve her gün milyarlarca lira kesilen cezalardan birilerinin rant sağladığına da eminim..tekirdağ bu konuda cidden sıkıntılı uygulamalar yapıyor..ne diyim hakkımızda hayırlısı..

aynı cezadan bize de geldi nereye ödeyeceğimizi bulamadık elimizde kağıt sağa gittik sola gittik en sonunda birisi delimisiniz siz hiçbiryerde borç çıkmıyorsa atın kağıdı gitsin dedi atmadık ama beklettik aracı sattık satışda da bir sorun çıkmadı borç morç istemedi kimse. Dün de yaşlı anneciğimi otobüse bindirmek için kenara durup dörtlüleri yaktığımız anda bir motorsikletli polis gelip dankk ceza yazdı bizi dinlemedi bile. Çocuğu 2 soruyu yanlış yapar puan istemek için yalvarır sen 2 dakika durursun sanki cebine girecekmiş gibi ceza yazar art niyetli insancıklar.

geçmiş olsun. boşverin. vardır bi hayır.
siz şimdi şu arabanın durumuna bakın. yaptırıp satın. alışınca arabasız olmuyor ama biraz bekleyin derim.
hemen ilk gördüğünüz arabaya da atlamayın.
şöyle güzel bi araba bulursanız alırsınız.

Öncelikle geçmiş olsun hocam..
Eylül ayında okullarında açık olduğu tarihler arasında benimde kapıma tebligat bırakılmıştı :) ne olduğunu bilmediğim için başta korkmadım desem yalan olur :D daha sonra mahalle muhtarına gidip tebligatı almaya yol aldım fakat trafik kurallarına dört dörtlük uyan biri olarak her hangi bir ceza olmaması lazım diye de söylene söylene gidiyorum. Sonra muhtarın verdiği tebligatta muğla bodrum falan yazıyor yanlış bi şey verdiniz sanırım dedim (adanada yaşıyorum) sonra baktık ki yanlışlık yok benim plakam benim ismim ama ceza muğla bodrum da yazılmış :P yani benim adanada okulda olduğum tarihlerde bodrumda dur ihtarına uymayıp, kemer takmamaktan 2 ayrı ceza yazmışlar. Ceza yazıldığı gün arabanın adanada olduğunu ispat edecek belgelerle mahkemeye itiraz etmem gerekiyordu. Ceza pazar günü kesilmiş ve banka kartlarına baktığımda o güne dair hiç bir alışverişim yok en sonunda nakit olarak gaz almış olabileceğim aklıma geldi ve gaz aldığım petrole gittiğimde plaka kayıtlarından o gün alışveriş yaptığım ortaya çıktı ve bunun raporunu alıp geçtiğim yollardaki mobeselerin de incelenmesini istediğim bir dilekçeyle adana nöbetçi sulh mahkemesinde itirazımı ettim.
Ay oldu Ocak hala bi sonuç yok beklemedeyim.
Benden tavsiye cezanın size ait olmadığını biliyorsanız kesinlikle itirazını yapın, kanıtlayacak belge ararken gaz alışverişim beni kurtardı. aldığınız yakıtlarda plakanızın doğru yazılıp yazılmadığını kontrol edin :idea: olmadık yerde sizi kurtarabiliyor.
Selametle..

Bu cezaları nereye ödüyorsunuz. Plakaya yazılıyorsa eğer biz tebligattan 2-3 ay sonra aracı sattık cezayı ödemedik hiçbir sıkıntı olmadı ben bu cezaları anlayamadım.

arkadaşım belgeyi taratıp yolladı ceza bana ait yanii, ödedim bitti gitti..
@enterprise arkadaşım sana ait olan bir ceza ve ödemedim diyerekten marifetmiş gibi anlatıyorsun bu da ilginç doğrusu :D gib.gov.trde ödeme alanı var arkadaşım belgeyi bana yolladı beyanlı ödeme bölümünden ödedim ben de..cezamız neyse öderiz napalım :D

özlem hocam öncelikle geçmiş olsun. ben de trafik cezası yedim bu yaz ve cezanın iptalini sağladım. Ancak öncelikle cezayı ödeyim. Çünkü eğer itirazınız olumsuz sonuçlanırsa faizi ile ödersiniz. Peki nasıl iptal ettirdin derseniz. Öncelikle trafik cezası ne yüzden geldi. Eğer hızdan ise görüntü var mı yok mu onu öğrenin. Eğer yoksa şansınız artar. Tabi ceza makbuzunun aslı size lazım. Sonra sulh ceza mahkemesine gidip bi dilekçe veriyorsunuz ve 2 ay sonra sonuç elinize geliyor. Eğer detay isterseniz size yardımcı olabilirim.

benim görüntü filan görmeme gerek yok. 50yle gitmem gerekn yolda 70le gidiyordum ve o şekilde geçtim polis arabasının yanından..ölçüm cihazıyla ölçtüler demek ki..yani itiraz edebileceğim bir durum söz konusu değil..

filatros' Alıntı:
özlem hocam öncelikle geçmiş olsun. ben de trafik cezası yedim bu yaz ve cezanın iptalini sağladım. Ancak öncelikle cezayı ödeyim. Çünkü eğer itirazınız olumsuz sonuçlanırsa faizi ile ödersiniz. Peki nasıl iptal ettirdin derseniz. Öncelikle trafik cezası ne yüzden geldi. Eğer hızdan ise görüntü var mı yok mu onu öğrenin. Eğer yoksa şansınız artar. Tabi ceza makbuzunun aslı size lazım. Sonra sulh ceza mahkemesine gidip bi dilekçe veriyorsunuz ve 2 ay sonra sonuç elinize geliyor. Eğer detay isterseniz size yardımcı olabilirim.
hocam benim sonuç hala ortada yok adanadan muğla sulh cezaya gönderildiği için diye geçiktiğini umuyorum :)

ozlem22' Alıntı:
benim görüntü filan görmeme gerek yok. 50yle gitmem gerekn yolda 70le gidiyordum ve o şekilde geçtim polis arabasının yanından..ölçüm cihazıyla ölçtüler demek ki..yani itiraz edebileceğim bir durum söz konusu değil..
hocam ben kanıt ararken bir polis memuru arkadaş, arkadan yazılan cezalarda mutlaka cezayı yazan polislerin bir foto ya da video ile kanıtlamaları gerekiomuş suçu :) yani ödemeyip itiraz edebilirdiniz ceza makbuzunda sizin plakanızın göründüğü bir görüntü yoksa

ceza kağıdında hız ihlaliniz görüntülü radarla tespit edilmiştir yazıyor ama görüntü yollamamışlar bana..

geçmiş olsun.. ben bu zamana kadar radar cezası yemedim ama yersem çok zoruma gider :( ben yılda iki kere 1000 km lik yol yapıyorum yani toplamda 4000 km oluyor balıkesir ve karadeniz.. radarların yerini ezberledim ama bu gezici radar beni çok korkutuyor o yüzden parolam: 100 le gidersen bizim köye, 150 ile gidersen tahtalı köye... tekrardan geçmiş olsun yollarda dikkat edin kazasız belasız yolculuklar...

BBNET
Geri