Trafik Cezası Yemişim...Haberim Yok

Kodla Büyü

muhalif33

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
23 Nisan 2013de ceza yemişim. 12 haziranda tebliğ edilmiş ama haberim yok. Az önce internetten baktım. 166 tl ve gecikme zammı 24 tl ile birlikte 190 tl borç çıktı.

Nerede ve nasıl ceza yediğimi nasıl öğrenebilirim?

İlk cezam :(

hocam gelen tebligatta yazar o nerde ve nasıl ceza yediğin bazen evde bulamayınca muhtara bırakıyorlar öyle olmuş olabilir yada adres filan değiştiysen eski adrese gelmiştir

hocam bunula ilgili bir haber çıkmıştı. cezadan itibaren 10 gün içinde tebliğ edilmeyen cezalardan muaf olabilirsiniz. bi araştırın isterseniz

101'le Mersin Mut yolunda radara girmişim. 3 gün sonra Niğde'ye tebliği geldi. Tarih, saat, araba bilgileri vs. 166 TL. Hayret ettim. Bu kadar çabuk mu diye? Bilgileri kontrol ettim. Her şey uyuyor. Ödedim. Erken ödeyince 124 TL'ye indi.

Adresten dolayı gecikmiştir.

ceza tarihi ile tebligat tarihi arasında 10 gün geçmişse cezayı ödeme

VERGİ TÜRÜ: Trafik Para Cezası
TUTANAK TARİHİ: 14.07.2013
TEBLİĞ TARİHİ 04.09.2013
CEZA: 166,00
FAZİ: 8,30
TOPLAM CEZA: 174,30

Bana gelen bir şey yok. Adres de değişti zaten. 10 gün de geçmiş, ödemesem mi?
Sonra faiziyle almıyorlar mı?

hocam bildiğim kadarıyla gelip evde bulamasalar bile bir kağıt bırakmaları gerekiyor, eski adresiniz veya yenisinde belki vardır, adreste olmadığınızda o kapıt bırakıldıktan sonra ceza muhtarlığa bırakılıyor diye biliyorum, o da tebliğ sayılıyor diye biliyorum, eski ve yeni muhtara bir sorun bakalım belki birşeyler almıştır, ayrıca size gönderilen ceza teblip edildiyse gidip bir sorun kime ve nasıl tebliğ etmişler sonuçta ellerinde belge olması gerek.-diye biliyorum, bu bildiklerimin de doğru olma ihtimali çok yüksek- geçmiş olsun mecbur ödeyeceksiniz gibi geliyor, belki itiraz ile faizinden kurtulursunuz-

Geçmiş olsun hocam yapcak birşey yok.. Tebligat mebligat hikaye adamlar kafalarına göre alıyorlar.. Bir ceza yeme uzmanı olarak söylüyorum maalesef bu konuda mevzuatta sıkıntı var.. Ama nerde neden dolayı yediğini öğrenmek istiyorsan herhangi bir Bölge Trafik müdürlüğüne git onlar söylerler..

easytr' Alıntı:
166 liraysa radar olma ihtimali yüksek. eskiden olsa yırtardınız tebliğ süresi 10 günü aşmaz deniyordu ama yeni bir yamayla o açık kapatıldı :)

166 TL ise kırmızı ışıktır efendim n :wink:

o gün yaklaşık 300 km yol gitmiştim...büyük ihtimalle radar...maliyeden öğrenebiliyormuyuz ayrıntısını?

Dünyanın hiç bir ülkesinde gelir kalemi olarak trafik cezasının olduğu bir gelir yoktur. ne zaman hükümet paraya sıkışsa trfaik polisleri yollara dökülüyor.

Ceza tarihi : 15/11/2012
Tebliğ tarihi : 26/07/2013
Ceza miktarı : 154
Faiz : 15,40
Toplam : 169,40

1 hafta önce cep telefonuma gelen "ödenmemiş borcunuz bulunmaktadır. detaylar için gib.gov.tr yi ziyaret ediniz" mesajı üzerine öğrendim cezayı.. muhtara gittim muhtarda da yok tebligat.. itiraz yolu açık ve izmirde kazanılmış davalar mevcut.. http://www.hurriyet.com.tr/gundem/24882220.asp sendika avukatlarından görüş bekliyorum dava açacağım.. resmen soygun..

Ben de şimdi yatırdım 166 + faizle = 174 küsür. :( :x

Tam yatırdım şu habere rastladım.

Trafik Cezalarında İndirim!!! Dilekçe için son gün 31 Ekim!!!
http://forum.donanimhaber.com/m_83322391/tm.htm

2011 öncesi içinmiş sanırım.

Benim de aynı şekilde düşündüğüm linkini paylaştığım başlıktan bir yorum;
"vergi ödeme af gelsin, ormanı kes imara açılsın, trafik cezanı ödeme indirim yapılsın. eeee biz vergisini borcunu düzenli ödeyen vatandaşa ödül yok mu, hep zararı biz görüyoruz."

Ne diyeyim yine de cana geleceğine mala gelsin. :)

BBNET
Geri