trafik cezası geldi..itiraz nasıl ederim?

Kodla Büyü

theghost83

Süper Üye
Süper Üye
3 hafta önce malatya ya gideriken.. 110 km hız sınırı olan yolda 133 km ile ceza yemişim. bugun eve geldi ceza makbuzu. 166 tl imiş.
malum 15 gün çinde ödeyince indirimli ödeniyor. ben sık sık internetten kontrol ederim. ceza falan yedimmi diye. internet vergi dairesinde cezam gözükmüyordu ki hala gözükmüyor. makbuz elime ulaştıgındada indirimli ödeme şansımı kaybetmiş bulunuyorum.

bunu indirimli ödemek için ne yapmam lazım. arakdan yazıp yolluyorlar. zamanında internete de girmiyorlar. evede gelmiyor.

bu tutar düşük,iindirim de az olabilir ama.. yüksek bir tutar oldugunda indirim cazip olacaktır. bu durumda ne yapmalıyız?

ya bu trafik cezalarını online sorguluyoruz da internet vergi dairesinden ama gözükmüyorsa nasıl bunu öğrenebiliriz emniyetten mi

hocam aynı şekilde sehiriçinde 60 km ile giderken banada ceza kesildi. bende gittim vergi dairesinde bunu yatırdım. internete cezanızı bu %25 indirimli ödeme süresi içinde yatırmazsanız işleniyor. itiraz edicekseniz bulundugunuz sehirde trafik cezalarına bakan mahkeme ye dava dilekçesi yazıp dava açıyosunuz. ben bulundugum ildeki sulh ceza ya davayı açtım beklemedeyim artık .

YuLiaN' Alıntı:
hocam aynı şekilde sehiriçinde 60 km ile giderken banada ceza kesildi. bende gittim vergi dairesinde bunu yatırdım. internete cezanızı bu %25 indirimli ödeme süresi içinde yatırmazsanız işleniyor. itiraz edicekseniz bulundugunuz sehirde trafik cezalarına bakan mahkeme ye dava dilekçesi yazıp dava açıyosunuz. ben bulundugum ildeki sulh ceza ya davayı açtım beklemedeyim artık .

60 Km ile giden insana ceza kesen polisi, kestiren hükümeti ayrı ayrı... :-1:
Geçmiş olsun.

en kolay, itirazsız devlet gelirlerinden birisi trafik cezası...daha çok cezalar yeriz...

hocam öncelikle geçmiş olsun.
Ben de hız sınırının 50 olduğu yerde 56 ile ceza yemişim. 6 günde ceza elime ulaştı. 56'dan yemek koydu tabi bana, ben de araştırdım biraz internetten.
Öncelikle cezanın tebligatının 7 gün içerisinde başlaması gerekiyor. Neyse benimki yasal süreler içinde ulaştığı için bi şey yapamadım. Elime gelen tebligatta radar görüntüsü yoktu. Ben de buradan dayanarak dava açtım. Dava dilekçemde radar görüntüsünün tarafıma ulaştırılmadığını, belirtilen tarihte oradan geçmediğimi ve cezanın alt sınırdan yazıldığından bahsetttim. Mahkeme beni haklı buldu ve cezanın iptalini gerçekleştirdi. Davayı nasıl açtım diye sorarsanız; sulh ceza mahkemesine gidip bir dilekçe vermeniz yeterli. Mahkemeye verilecek dilekçe örneklerini internetten çok rahat bulabilirsiniz. (Benim vardı ama bir türlü bulamadım :( ). Eğer haksız çıkarsanız yanlış bilmiyorsam 30 lira kadar bir mahkeme tutarı ödemeniz gerekiyor.
Ceza elime ulaştığında ceza iptal edilemez falan diye erken ödeme hakkından faydalanıp ödeme yaptım. Siz de ödeme yapabilirsiniz ama SAKIN PTT'den ödeme yapmayın. Ben oradan ödedim ve şimdi parayı geri alabilmek için uğraşıyorum.
Benden size tavsiye cezayı ödeyin (Vergi dairesine ödeyin ama. Olurda itiraz eder iptal ettirirseniz geri alması kolay olur). Sonra sulh ceza mahkemesine itiraz dilekçesi yazın. (Eğer radar görüntüsü var ve 7 gün içinde tebligata başlanmışsa o zaman dava için pek bi şansınız kalmıyor). En kötü ihtimal 30 lira vergi borcunuz çıkar.
Benim başımdan geçen bunlar. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Yesil26' Alıntı:
Peki bu beyanınız doğrumuydu ordan o tarihte 56 km hızla geçmemişmiydiniz.

O tarihte oradan geçtim ama o kadar hızlı olduğunu hatırlamıyorum(Zaten o noktadan günde 3-4 kez geçiyorum). Hadi geçtim diyelim madem polis bu tutanağı düzenlemiş, o zaman kanun gereği bunu belgelendirmesi gerekir. Madem belgelendiremiyor o zaman 56'yı nasıl ölçüp gönderiyor? Hadi ölçtüler diyelim belgelendiremediği cezayı neden gönderiyor? Bunların altında art niyet ararım ben. Keyfi polis cezalarının da önüne geçmek gerekir. Eğer keyfi olduğunu düşünüyorsanız hiç durmayın, yok eğer ben geçtim hatırlıyorum, hakettim derseniz o zaman hiç gerek yok!

BBNET
Geri