TP/LİNK WR941ND Access Point KURULUM

Kodla Büyü

compteach

Aktif Üye
Arkadaşlar okulumuzda Airties - Air5450 Modem ve Airties Air4240 AP ler mevcut ve verimli bir şekilde çalışmakta idi. AP lerden bir tanesi bozuldu, yerine TP/LİNK WR941ND model cihazı aldım. Cihaz ayarlarını yaptığımda Dinamik IP, DHCP açık şekilde wireless kullanılıyor. Sıkıntımız yok.

Sorunum şu : Airtes AP lere herhangi bir bilgisayardan IP adresini yazınca arayüzüne ulaşmaktayım, TPLink AP nin aldığı IP ile arayüze ulaşmaya çalışıyorum ama olmuyor. Birçok ayarını değiştirdim vs.vs başaramadım, Bu konuda yardımınızı bekliyorum.

TPLink AP'sine kablo ile bağlanıp, ara yüze ulaşmayı denediniz mi? Bazı cihazlar güvenlik nedeniyle kablosuz bağlantı üzerinden ara yüze bağlanmaya izin vermeyebiliyor.
Ayrıca bağlanmak için kullandığınız IP'nin cihaza ait olduğundan emin olun.

hocam yanlış hatırlıyorsam kusura bakmayın ama tp link te galiba dhcp server olarak değil dhcp relay olarak ayar girmeniz gerekiyordu. (cihaz yanımda değil o yüzünden tam emin olamıyorum)

Hocam tplink çok güzel bir özellik eklemiş. Bu yüzden sabit bir ip ile bağlanamıyorsunuz. Tp-link otomatik ip'yi modemden alıyor. Bu yüzden ip adresi değişebiliyor. Bu nedenle sabit bir ad tanımlanmış. Access pointin üzerinde yazıyor: http://tplink-ap.net gibi bir adresi, adres çubuğuna yazarak ulaşıyorsunuz. Ulaşınca isterseniz sabit bir ip adresi tanımlarsınız. Eğer olmazsa airties modeminizin ara yüzündeki lan istemcileri bölümünde listeden de ip adresini öğrenebilirsiniz. Biz de aynı access pointi aldık. 3 anteni var... oldukça iyi ve fiyatı uygun. Power Over Ethernet özelliği ile sadece ağ kablosuyla hem veri hemde elektrik iletimi sağlanıyor. Biz TL-WA901N modelini 120 tl ye aldık.

cevap veriyorum :)
hocam airties modemler 192.168.2.xxx ip bloğu kullanır. tp-lik ise 192.168.1.xxx sizin bilgisayarınız airtiesden ip almış ise tp link modeme erişemezsiniz
yani 2.xx li ip almışsanız 1.xx li ip ye erişemezsiniz. yapmanız gereken ise:
tplink in dhcp özelliğini kapatın. cihazın kendi ip sini ise (192.168.1.254 olabilir ) değiştirin ve 192.168.2.251 yapın.
ağınız düzgün şekilde çalışacaktır.

Hocalarım cevaplar için teşekkürler, söylediklerinizi uygulamaya çalıştım,

WAN Connection Type : Dynamic IP seçiyorum ve Ip adresi : 192.168.2.183 DNS : 192.168.2.1 oluyor
DHCP : Disable

LAN bölümünden 192.168.2.x şeklinde bir adres tanımlamaya çalıştığım zaman hata veriyor, Ancak bu ayarlamalarla APye bağlanan bilgisayara gene 192.168.0.x şeklinde Ip veriyor :cry: hatayı nerede yapıyorum acaba?

Accsess pointin kitapçığında ip adresi yazar. Daha önce de yazmıştım tp-link te adres çubuğuna http://tplinkap.net girince de oluyor. Bizdeki TL-WA901ND modeli.
Eğer 192.168.1.1 gibi bir adresse ve airties modeminizin ip adresiyle aynı ise access pointi direkt olarak bir bilgisayara bağlayın.

Bilgisayarın ip adresini ayarlayın: Örneğin ap ip adresi 192.168.1.1 ise bilgisayarınızın ip ayarlarını şu şekilde yapın:
ip: 192.168.1.50
ağ geçidi: 192.168.1.1
dns: 192.168.1.1

adres çubuğuna 192.168.1.1 yazıp access pointin ara yüzüne girin.. İp adresini sabit bir ip olarak ayarlayın ya da dhcp ile otomatik adres almasını sağlayın(dhcp adresi olarak modemin ip adresini gireceksiniz) girip reboot edin. Ancak airties in ip havuzundan verdiğiniz sabit ip adresini çıkarmanız gerekir ki ip çakışması olmasın...Örneğin ben ip havuzunu 10.44.1.100 den başlattım. Böylece 10.44.1.2 den 10.44.1.99 a kadar ağda sabit ip verebiliyorum. Otomatik ip alanlar da 10.44.1.100 den başlıyor...

BBNET
Geri