Toyoto corolla 1.4.4D Turbo Sorunu

Kodla Büyü

bejndar

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar;

Yaklaşık 4 ay önce totyota corolla 1.4 4D dizel 2008 aracı aldım. Sorunsuz kullandım ve gayet de memnundum. Taki bugün motordan siren sesine benzer bir ses duyma anıma kadar. Dışarıdan ambulans ya da başka bir sesin geldiğini zannetim .Aracımı sanayiye götrdm ve malesef turbosu gitmiş dediler. Araç çelişten düştü ve rahatsız edici bir ses var gaza basınca. Orjinal parçasnı serviste 4600 TL ye değiştiriyorlar. Çıkma sı ise 1000 TL civarında. Sizce ne yapmam gerek. Araç 125000 de

Geçmiş olsun hocam. Bende de dizel auris var, turboyu korumak için bazı ufak ipuçları var bunlara dikkat etmek gerekiyor. Olan olmuş ama bundan sonrası için işinize yaryacaktır. Bence iyi bir usta bulup japon yedek parçacılardan turbo fiyatı alarak bu sorunu çözme yoluna gidebilirsiniz.

Bence çıkma alma hocam bozulursa paran çöpe gider.Yetkili servise sorduysan birde özele sor.

Öncelikle geçmiş olsun fiyat farkı yüksek ama 1000 tl yi çöpe atmakta büyük risk tavsiyem alacağınız yerden en az 6 ay garanti isteyin bu sürede zaten yeni turbonun durumu belli olur yada alacağınız yerle tanışıklığı hatta samimiyeti olan birisini araya sokun malum bu devirde herkese güvenilmez, tekrardan geçmiş olsun.

Not: mesaj sahibi ile ilgisi yoktur ;
değinmeden geçemeyeceğim 125000 de turbosu biten SORUNSUZ TOYOTA !!! :lol: :lol: :lol:

bu sene babamın ford cmax aracınında turbosu kaçırıyordu servis 3500 istedi özelde 1500 tl ye yapıldı canavar gibi oldu sattık gitti...

Hocam arkadaş yukarıda link paylaşmış. Psa grubu araçlar için 1.4 turboları 1000 1.6 turboları 1500 civarı. Bunlar sıfır ve orijinal(garrett) Yan sanayi sıfırlar yarı fiyatına bulunabiliyor.

Onarım içinde, sıfır içinde verilen fiyatlar çok yüksek.

dünyanın parasını ver güya en sorunsuz dedikleri aracı al ve yüz binde bozulsun
komik geliyo bana begenmediğimiz dandik dediğimiz renault bile bu km lerde bozulmuyo

Arkadaşlar sorun toyota da değil ben de. Toyota nın piyasadaki en sağlam arabalar olduğu herkes tarafından biliniyor. Ha konfor bakımından bu lafları edemeyeceğim bu da bir tercih tabi. Arkadaşar aracımın turbosunu sağlam bi ustaya söktürdüm ve gövde denen kısmı değiştirdiler 600 tl'ye. Zaten turbo pahalı bir paçadır bilenler bilir. Sonra yağ ve filtre bakımlarını yaptırdım . Yeni bi turboya gereksiz para vermedim. Aracın performansında herhangi bir sıkıntı yok.

Bu arada turboyu söktüklerinde ustanın yanındaydım. Garetta marka tubo vardı aracımda şok oldum. Garantili garetta turboların fiyatı 1800 tl yukarıdaki linkte de paylaştım. Toyota van servisini aradım turbo değişimi 4800 tl dediler aynı turboya... Varın yorum sizin artık.

Araştırmak, sazan olmamak gerekiyor bence biz bilişimciler araştırmalıyız arkadaşlar her zamn

Geçmiş olsun hocam, turbo 125 binde bitmeyecek diye bir durum yok. Kullanıma bağlı, sürekli dip gaz, pata küte kısa mesafede kontak aç kapa turbonun soğumasını bekleme, düşük devir aşırı yüksek vites... gibi bir çok durumda aracın gidişi, yürürü motoru sıkıntı yaşar. Sizden önceki sahibinin nasıl kullandığını bilmiyorsanız her türlü araç zaten risktir. Onun için turboyu tamir ettirdiyseniz bundan sonraki süreçte sizin nasıl kullandığınız önemli. Kazasız belasız sürüşler.

geçen evin kombisi bozuldu 3000tl verip yenisini aldım,bence git 4500yl ver sıfırı ile değiş sonuçda biniyorsun bu arabaya fazla para değil normal, sigorta olmuş 1000 tl

erhnhtms' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun fiyat farkı yüksek ama 1000 tl yi çöpe atmakta büyük risk tavsiyem alacağınız yerden en az 6 ay garanti isteyin bu sürede zaten yeni turbonun durumu belli olur yada alacağınız yerle tanışıklığı hatta samimiyeti olan birisini araya sokun malum bu devirde herkese güvenilmez, tekrardan geçmiş olsun.

Not: mesaj sahibi ile ilgisi yoktur ;
değinmeden geçemeyeceğim 125000 de turbosu biten SORUNSUZ TOYOTA !!! :lol:

Toyotanın avukatı olarak yazıyorum :) Volkswagen CC nin turbosunu 50.000 de yiyen de gördük, Passatın 90 bin olmadan çıtçıtlamasını da :P

Yazık CC sahibi arkadaş prestij sahibiydi bir de :puhaha:

2.el alırken dikkatli olmak gerekir bence hiç almamak lazım veya garantili alınabilir sorun sizden önceki kullanıcıda yoksa bu km'de bozulmaz aynı durum vw için de geçerli hatalı veya kazalı kullanım

Bence tek sorun bazı arkadaşların bazı markaların sorun çıkarabileceğine inanmak istememesi. CLA 200 un 26 binde turbosu dağılanını gördüm. Siz bakımları düzenli yapın, dikktli kullanın yeter. Her araç her km ve yaşta sorun çıkarabilir. 2 el araç alacaklar için ise şunu söyleyeyim. Kısa vadede en çok sorun turbodan çıkar. Turbolu araç alacaksanız ölçtürmenizde fayda var. Çok bilgim yok ama sanırım turbo kompresyonu deniyor bu ölçüme .

bekirweb' Alıntı:
Bence tek sorun bazı arkadaşların bazı markaların sorun çıkarabileceğine inanmak istememesi. CLA 200 un 26 binde turbosu dağılanını gördüm. Siz bakımları düzenli yapın, dikktli kullanın yeter. Her araç her km ve yaşta sorun çıkarabilir. 2 el araç alacaklar için ise şunu söyleyeyim. Kısa vadede en çok sorun turbodan çıkar. Turbolu araç alacaksanız ölçtürmenizde fayda var. Çok bilgim yok ama sanırım turbo kompresyonu deniyor bu ölçüme .

Kesinlikle :+1:

bekirweb' Alıntı:

26 binde sorun çıkartırsa garantisi olur değişir , gelişmiş ülkelerde aracı geri almaktan üst model verme araç verme örneklerini duyuyoruz, bizde en azından yaparlar diye düşünüyorum ama uğraştırır

BBNET
Geri