toplumda Öğretmenlere karşı artan düşmanlık

Kodla Büyü

cilekes_ogrt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar forumları, sosyal medyayı takip ediyorum yorumlara bakıyorum herhangi konuda milletin eğilimlerine yorumlarına bakıyorum tabi öğretmenler ile alakalı yazıların altındaki yorumlara da bakıyorum inanın yorumları okudukça işimden soğuyorum bu kadar nefret edilecek ne yaptım diye düşünüyorum bir öğretmen olarak, öğretmenlere karşı inanın gittikçe artan aşağılayıcı yorumlar görüyorum, en son öğretmenlere karne mevzusunda facebookta baktım veliler öğretmenlerden nefret ediyorlar gördüğüm kadarıyla ne yapmalıyız sizce yanlış olan bizler miyiz şimdi?
Veliler öğrencilerin her durumunu makul görmeye başlamış ne yapsa haklıdır gözüyle bakıyor sınıflarda kalma yok not da olmasın diyenler var .....
öğretmenlere sinkaflı sözler ile küfürler yağıyor öğretmenleri döveceklermiş....tiplerine bakıyorum bir kaşık suda boğabileceğim tipler ALLAH a dua ediyorum bu bozulmuş millete öğretmenlik yapmaktan kurtar beni böyle adamlara faydalı olmak istemiyorum ALLAH inşallah bir yerde yolumu açar da eğitim öğretim in içinden çıkabilirim.

baslarindaki imam ne yaparsa cemaati de onun pesinden gidiyor bu kadar basit. son yillarda sistematik olarak itibarsizlastirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar. eh bunlari oraya getirende o kufur ediyor dediginiz tipler zaten...

Sevgili meslektaşım;

Yazdıklarını gördüğümde kırgınlığını anlayabiliyorum. Bu gördüklerini sadece bize yapılıyormuş gibi düşünebilirsin kendi mesleğimizi takip etmemizden dolayı. Fakat son yıllarda özellikle son 10 yılda ülkede aşırı derecede kin nefret ve bencillik oluştu. Bu da toplumsal yozlaşmayla beraber gelen bir durum. Aslında söylediklerin tüm iş kollarında var. İnsanlar artık o kadar bencil ki her zaman kendileri haklılar en ufak bir şeyde karşı gruba ağza alınmayacak kelimeler hatta fiziksel şiddet dahi uygulayabiliyorlar.

Ülkenin bu duruma gelmesinde birçok paydaşın rolü vardır. En büyük paydaş da siyasi iktidardır. Konuyu siyasete çekme diyenler olabilir. Ama bu siyasete çekmek değil analizdir. Analiz de mi yapmayalım. Her kim olursa olsun A B C farketmez durum ne ise söylemek gerekir. Ülke vatandaşlarının davranışlarını azıcık gözlemleyip düşünebilen kişi ne olduğunu anlayacaktır.

Dolayısı ile de bu durum veli öğrenci ve eğitim brokrasisi ile karsı karsıya gelen öğretmenlerde daha belirgin durumda olacaktır. Vatandaşa ulaşılan en son nokta okullar ve öğretmenlerdir. O yüzden öğretmenler daha büyük sıkıntılar içine gireceklerdir.

Sonuç olarak da o bahsettiklerin aslında tüm meslek gruplarında mevcut ve ülkenin genel profilidir.

Teachnologist' Alıntı:
Sevgili meslektaşım;

Yazdıklarını gördüğümde kırgınlığını anlayabiliyorum. Bu gördüklerini sadece bize yapılıyormuş gibi düşünebilirsin kendi mesleğimizi takip etmemizden dolayı. Fakat son yıllarda özellikle son 10 yılda ülkede aşırı derecede kin nefret ve bencillik oluştu. Bu da toplumsal yozlaşmayla beraber gelen bir durum. Aslında söylediklerin tüm iş kollarında var. İnsanlar artık o kadar bencil ki her zaman kendileri haklılar en ufak bir şeyde karşı gruba ağza alınmayacak kelimeler hatta fiziksel şiddet dahi uygulayabiliyorlar.

Ülkenin bu duruma gelmesinde birçok paydaşın rolü vardır. En büyük paydaş da siyasi iktidardır. Konuyu siyasete çekme diyenler olabilir. Ama bu siyasete çekmek değil analizdir. Analiz de mi yapmayalım. Her kim olursa olsun A B C farketmez durum ne ise söylemek gerekir. Ülke vatandaşlarının davranışlarını azıcık gözlemleyip düşünebilen kişi ne olduğunu anlayacaktır.

Dolayısı ile de bu durum veli öğrenci ve eğitim brokrasisi ile karsı karsıya gelen öğretmenlerde daha belirgin durumda olacaktır. Vatandaşa ulaşılan en son nokta okullar ve öğretmenlerdir. O yüzden öğretmenler daha büyük sıkıntılar içine gireceklerdir.

Sonuç olarak da o bahsettiklerin aslında tüm meslek gruplarında mevcut ve ülkenin genel profilidir.
hocam içimdekileri bir bir söylemişsin hala anlaşılır olmak güzel bir şey kendi kendimizi anlıyoruz hiç olmasa :)

sistematik itibarsızlaştırmaya maruz kaldığımızı biliyorum ;
bu durum ülkeye hiç bir şey kazandırmayacak, en kırsal kesimde bile çocuklar öylesine şımarık yetiştiriliyor ki; eskiden okumaz ama sanayide çalışır dediğimiz tiplerde yok artık, okumaz serseri olur diyeceğiz bir çoğu için, eskiden okumayan adam da okul disiplini vardı hayatına okul yaşam disiplini katıyordu bu disiplin ile okumasa bile işlerinde bir yerlere gelip karnını doyurabiliyordu, şimdi ailede bu terbiyeyi almamış ise zerre bir şey kazandıramıyor okullar .
"Yaşı 30 olmuş ilokuldan yiboda eğitim görmüş bir arkadaş ile karşılaştım okumamış özel sektörde kendi işini kurmuş hala iyiki YİBO da eğitim görmüşüm diyor onun disiplin ve düzeni ile bir yerlere geldim diyor"
içimden geçenleri bir bir yazdığın için fazla bir şey eklemeyeceğim

Ben yırttım sayılır.Emekliliğe zaten fazla bir şey kalmadı;Yani kaçacağım günler yakın.....ARTIK GENÇLER DÜŞÜNSÜN.
Özetle;...Kazancı azda olsa emeklilikten sonra garanti ve çok-çok daha rahat bir çalışma alanım hazır.
Serbest piyasa çok güzel. Deneyin görün yani.Vergi harç pul vs. dert-gam yok.
Bu kadar kafalı adam varken, siz 1-2 gagalanır ama sonrasında hep gagalarsınız.En sağlamı ufak TİCARET.Al paranı, sonra güle güle.Gerisini kim düşünürse, düşünsün.
Öğretmenliğin, saygınlığı belli ve yakın-uzak gelecekte maddi yönden de umut hiç yok.

BBNET
Geri