Toplu Tc girişi ile sınav sonuçları mümkünmü?

Kodla Büyü

Ahmetcogur

Aktif Üye
arkadaşlar biraz araştırma yaptım bu konu hakkında ama malasef bilgim yetersiz geldi. amacımız öğrenclerimizin sınav sonuçlarını toplu olarak öğrenmek. excele 100 öğrencimizin tc kimliklerini girdikten sonra toplu olarak mebden sorgulatacağız. acaba mümkünmü?

Evet Mümkün Ama (Burası Çok Önemli) Bakanlıktaki ilsis şubeden Webservice adresini öğrenmeniz gerekir... Verirlermi bilmiyorum.. Vermezler herhalde

Ahmet hocam ,

Bu işlem için şöyle bir önerim olacak. imacros diye bir program var , temel çalışma prensibi yapılan hareketleri kaydetmesi ve istediğin kadar tekrar etmesi. e-okula kitap girerken kullanılan http://www.eokulakitap.com/ sitesinde yer alan programı kullanarak excelde yer alan tc numaralarını sırayla sorgulatabilirsin gibi geliyor bana.

Kolay gelsin

arkadaşlar cvplarınız için teşekkürler. imacros programı ile deniyorum şu an. birde webservis olayını verirler diye düşünüyorum ama aldıkta sonra ne işime yarıcak onu bilemedim işte

Ahmetcogur' Alıntı:
arkadaşlar cvplarınız için teşekkürler. imacros programı ile deniyorum şu an. birde webservis olayını verirler diye düşünüyorum ama aldıkta sonra ne işime yarıcak onu bilemedim işte

Hocam Başlık visual Basic Altında olduğu için öyle üstün körü yazdım kusra Bakma....

Webservice Adresi bir Türlü Programlama Referansıdır.(Procedur ve Foksiyonlar birliği) Ama Web üzerinden adresi bilirsen veya şifresini sen programlama üzerinden (Visual Basic gibi bir programla) parametreleri girersin... (T.C kimlik Numarası gibi) oda sana Xml olarak bir çıktı gönderir.

Budur.

şimdilik şöyle bir çözüm buldum ve süper işimi gördü arkadaşlar.
Easy Macro Recorder programını indirdim. Bu programın amacı mouse haraketlerini kaydedip tekrarlamak.
excelde oluşturduğumuz listeden 1. sıradaki öğrencinin tc kimliğini kopyalayıp sonucunu öğreniyorum. öğrendiğim sonucu kopyalayıp excele atıyorum. daha sonra 1. öğrencinin satırını gizliyorum. bu hareketleri kaydedip mesela100 defa tekrarla deyince tüm öğrencileri 10 dk gibi bir sürede bitiriyor. Biraz amatörce oldu ama bana 2-3 saat kazandırdı. süperrrrrrrrrrr

Arkadaşlar daha önce internetten edindiğim bir dosya üzerinde bazı düzenlemeler yaparak sbs ye uyumlu hale getirmiştim. Umarım işinize yarar. T.C no bölümüne alt alta numaraları girip butona basmanız yeterli.

benimkisi cahillikten kaynaklanan bi yöntem işte sadece....
ama Lazer55 hocam sizin emeğinize sağlık. Tam istediğim program buydu işte bunu yapamayacağım için bende dandik danki yçntemlerle uğraşıyorum.
Tek kelimeyle müthişsiniz....................

BBNET
Geri