Toki den Ev Almak...

Kodla Büyü

arifa19

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bilindiği gidi toki den alınan evler gayri-resmi satılıyor.. bende İst-kayaşehir deki toki evlerine bakıyorum... Görüştüğüm ev sahipleri ödedikleri taksiti alarak (30,000-40,000 arası)diğer taksitleri ödemek şartıyla evi banka huzurunda bize şartlı devrediyor...tüm taksitleri ödediğinizde tapuyu da bankadan alabiliyorsunuz....

Avantajı
banka kredisinden daha hesaplıya geliyor....
kira öder gibi ev sahibi oluyorsunuz...

Bu şekilde ev sahibi olan veya bilen var mı?... Benim bilmediğim başka masraflar çıkabilir mi...Arkadaşlar sizlere danışmak istedim.... Allah'ım herkese ev nasip etsin....

bizim müdür yardımcısı birkaç ay önce dediğiniz şekilde devretti. şimdiye kadar 24 bin tl ödemiş. 32 bin tl ye devretti. yani kârlı oldu onun için. başka bir masrafı yok benim bildiğim. devir işlemleri bankadan yapılıyor. aklınıza takılan soru varsa bankaya da sorabilirsiniz. siz gayri-resmi demişsiniz ama bunda gayri resmilik bir durum yok. evinizi bir başkasına devrediyorsunuz. toki kendi satamadığı konutları da bu şekilde satışa çıkarıyor.

hocam bende orda kafam karıştı, toki ev lerinin ikinci şahıslara satılmadığını biliyordum... banka aracılığıyla satılıyorsa resmi oluyor... Dediğiniz gibi bankayı bulup ondan öğrenmek en iyisi... teşekkür ederim hocam...

arifa19' Alıntı:
hocam bende orda kafam karıştı, toki ev lerinin ikinci şahıslara satılmadığını biliyordum... banka aracılığıyla satılıyorsa resmi oluyor... Dediğiniz gibi bankayı bulup ondan öğrenmek en iyisi... teşekkür ederim hocam...
düşük gelir gurubu konutlarında dediğiniz gibi satılamıyor. çünkü o konutlara binlerce düşük gelirli başvuruyor ve kura ile alacak kişiler belirleniyor. yüksek gelir gurubunda satış sıkıntısı yok. müşteriyi bulmanız kafi. devir işlemleri halkbanksından yapılıyor.

arifa19' Alıntı:
Arkadaşlar bilindiği gidi toki den alınan evler gayri-resmi satılıyor.. bende İst-kayaşehir deki toki evlerine bakıyorum... Görüştüğüm ev sahipleri ödedikleri taksiti alarak (30,000-40,000 arası)diğer taksitleri ödemek şartıyla evi banka huzurunda bize şartlı devrediyor...tüm taksitleri ödediğinizde tapuyu da bankadan alabiliyorsunuz....

Avantajı
banka kredisinden daha hesaplıya geliyor....
kira öder gibi ev sahibi oluyorsunuz...

Bu şekilde ev sahibi olan veya bilen var mı?... Benim bilmediğim başka masraflar çıkabilir mi...Arkadaşlar sizlere danışmak istedim.... Allah'ım herkese ev nasip etsin....
2 ay önce yine bizim gibi bir öğretmen arkadaşdan devir aldım şu an oturmaktaym. Hiç bir sorun çıkmadı. Bizimkinin borcu ödenmişti yani tapusu bankada idi. Tapuyu üzerimize almak için 1300 tl bir masraf var dediler. ister şimdi üzerinize alın isterseniz de daha sonra(istediğin zaman) üzeriinize alıırsınız dediler. Bizde daha sonra tapuyu üzerimize almaya karar verdik. Alım Satım İçin Banka yetkili ile birlikte alıcı satıcı karşılıklı oturup sözleşme yapıp imzaladık.(gayet resmi bir şekilde :D )

Bende Eylül ayında toki evi aldım hocam.borcuyla birlikte üstüme aldım evi. Ziraat bankasına ödeme yaptığımız için sözleşmeyi orada yaptık.1400 tl gibi bir ücret aldılar. onun dışında bir ücret yok. aylık taksitim 500 tl.kiralarda hemen hemen aynı miktarda.kirada olacağıma evimde oturuyorum.üstelik bir anlamda birikimde yapıyorum. tavsiye ederim yani :)

hocam ben krediye çevirdim.%20 indir kampanyasında hespladım.kara geçiyorum.yoksa tokinin faizini ödemek zor.örneğin 120000 ev aldım.35000 nakit ödedim.85000 tl ile başladım.6 ay 1000 ödedim.79000 kalacak değilmi öyle değil %5 zam borç oldu 84000.6 ayda sadece 1000 tl düştü.0,78 kredi kullandım.vade azalttım. TOKİ'den ayrıldım.
haa devretme planı olan varsa sakın indirim kampanyasına başvurmasın.

toki kayaşehir'de kirada oturuyorum hocam....
dediğiniz yöntemle düşük gelir grubuna dair evlerin alımına niyetlendik de sonra vazgeçtik....

ben pek güvenememiştim açıkçası...

diğer banka devirli evlerin de yanına yaklaşılmıyor zaten..

bag_or' Alıntı:
hocam ben krediye çevirdim.%20 indir kampanyasında hespladım.kara geçiyorum.yoksa tokinin faizini ödemek zor.örneğin 120000 ev aldım.35000 nakit ödedim.85000 tl ile başladım.6 ay 1000 ödedim.79000 kalacak değilmi öyle değil %5 zam borç oldu 84000.6 ayda sadece 1000 tl düştü.0,78 kredi kullandım.vade azalttım. TOKİ'den ayrıldım.

hocam ben bu faiz olayını anlamadım... Benim hesabıma göre vadelerde bir değişiklik oluyor mu...
yani diyelim 8 yıllık 900 tl anlaşma yaptık, bu 900 tl de yükselme olabilir mi...

arifa19' Alıntı:
bag_or' Alıntı:

hocam ben bu faiz olayını anlamadım... Benim hesabıma göre vadelerde bir değişiklik oluyor mu...
yani diyelim 8 yıllık 900 tl anlaşma yaptık, bu 900 tl de yükselme olabilir mi...

Toki evinin taksitleri 6 ayda bir memur maaş zammı kadar artar. Biz 2009 yılında 850 ile başlamıştık. Şu anda 930 ödüyoruz.

BBNET
Geri