Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama

title da süre

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında ghost tarafından paylaşıldı.


Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal

  1. ghost

    ghost Site Admin Yetkili Kişi

    Kayıt:
    26 Ocak 2007
    Mesajlar:
    735
    Beğeni:
    65
    Hocam süper bir soru sormuşsun...

    malesef öyle bir özellik yok hocam..En azından html olarak bilmiyorum.Daha öncede duymadım. birtek senin aklına gelmiştir heralde. :)
     
  2. aLTANs

    aLTANs Site Gezgini

    Kayıt:
    31 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    32
    Beğeni:
    0
    valla bende html ile bunun mümkün olduğunu sanmıyorum ama javascriptlerle halledilebilir. bir örnek vardı onu yapıştırayım. mousemove olayına yazıldığı için fare linkin üzerine gelince hemen çıkıyor. ayrıca konumu, arkalan rengi, font, çerçeve rengi, çerçeve kalınlığı gibi özellikleri kendiniz belirleyebiliyorsunuz.


    linkleri böyle hazırlıyoruz..
    <a href="http://www.tema.org.tr" ONMOUSEOVER="popup('Türkiye Erozyonla Mücadele Vakfı','green')"; ONMOUSEOUT="kill()">TEMA</a>



    aşağıdaki fonksiyonu da <body></body> tagları arasına yazıyoruz.

    <DIV ID="dek" CLASS="dek"></DIV>
    <SCRIPT TYPE="text/javascript">
    Xoffset=-60; //Açıklamanın Mouse imlecinden YATAY uzaklığı
    Yoffset= 20; //Açıklamanın Mouse imlecinden DİKEY uzaklığı

    var nav,old,iex=(document.all),yyy=-1000;
    if(navigator.appName=="Netscape"){(document.layers)?nav=true:eek:ld=true;}

    if(!old){
    var skn=(nav)?document.dek:dek.style;
    if(nav)document.captureEvents(Event.MOUSEMOVE);
    document.onmousemove=get_mouse;
    }

    function popup(msg,bak){
    var content="<TABLE WIDTH=150 BORDER=1 BORDERCOLOR=black CELLPADDING=2 CELLSPACING=0 "+
    "BGCOLOR="+bak+"><TD ALIGN=center><FONT COLOR=black SIZE=2>"+msg+"</FONT></TD></TABLE>";
    if(old){alert(msg);return;}
    else{yyy=Yoffset;
    if(nav){skn.document.write(content);skn.document.close();skn.visibility="visible"}
    if(iex){document.all("dek").innerHTML=content;skn.visibility="visible"}
    }
    }

    function get_mouse(e){
    var x=(nav)?e.pageX:event.x+document.body.scrollLeft;skn.left=x+Xoffset;
    var y=(nav)?e.pageY:event.y+document.body.scrollTop;skn.top=y+yyy;
    }
    function kill(){
    if(!old){yyy=-1000;skn.visibility="hidden";}
    }
    //-->
    </SCRIPT>
     
  3. ayhangunes

    ayhangunes Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    20 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    465
    Beğeni:
    0
    Verdiğin kodda fare üzerine gelince açılan katman farenin 60 piksel uzaklığında değilde ekranınn başlangıç noktasının 60 piksel uzaklığında çıkarıyor. fareye göre nasıl ayarlanabilir bu
     
  4. Hayat

    Hayat Aktif Üye

    Kayıt:
    19 Şubat 2007
    Mesajlar:
    122
    Beğeni:
    0
    asp vs. bilmem ama dreamweaver da böyle bir özellik var.
     
Yüklüyor...

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal