Timefreeze ile alınan imaj sorunu

Kodla Büyü

cemilsen

Üye
Merhaba arkadaşlar,
Vestel imajını yüklediğim ve gerekli bir kaç yazılımı eklediğim (Timefreeze dahil) etkileşimli tahtanın Clonezilla ile imajını almıştım. Bu imajı diğer etkileşimli tahtalara aktardım fakat tahtalar bir kaç gün sonra tek tek düşmeye başladı :) Sıkıntının Timefreeze yükleyip aktif ettikten sonra tahtanın imajını aldığım için oluştuğunu düşünüyorum. Şimdi yeniden Vestel imajını yükleyip gerekli yazılımları ekleyerek (Timefreeze hariç) yeni bir imaj almayı, bu imajı diğer tahtalara aktardıktan sonra Timefreeze yüklemeyi düşünüyorum. Bu konuyla ilgili sizlerin de deneyimlerinden faydalanmak isterim. Uyarılarınız varsa bilmek isterim. İmaj alıp tahtalara aktarmak zahmetli bir iş ve bir kez daha hata yapmak istemiyorum.

DeepFreze ya da timefreeze gibi programları imaj almadan önce kurmayınız. Ben bunların kurulumlarını windows klasörüne kopyalayıp, o şekilde imaj alıyorum. Imaj attıktan sonra da klasörden çalıştırıp, kuruyorum. Böylece ileride kaldırmak istediğimde kurulum dosyası aramıyor hem de sorunsuz imaj almaya devam ediyorum.
Eğer evrensel imaj almayı düşünürseniz de bu durumda Antivirüs kurmadan imaj almayı unutmayın.

yakuphan' Alıntı:
DeepFreze ya da timefreeze gibi programları imaj almadan önce kurmayınız. Ben bunların kurulumlarını windows klasörüne kopyalayıp, o şekilde imaj alıyorum. Imaj attıktan sonra da klasörden çalıştırıp, kuruyorum. Böylece ileride kaldırmak istediğimde kurulum dosyası aramıyor hem de sorunsuz imaj almaya devam ediyorum.
Eğer evrensel imaj almayı düşünürseniz de bu durumda Antivirüs kurmadan imaj almayı unutmayın.
hocam evrensel image derken ben anlamadım tam bunu

deepfreeze i BT sınıfında 3 yıldır kullanıyorum bu süre zarfında bir tek bilgisayarı dahi yeniden kurmadım Allah tan idare bu durumu bilmiyor yoksa BT rehberine ne gerek var sınıf tıkır tıkır çalışıyor sende oturuyorsun derler akıllı tahtalara deepfreze kurmayacağım ne kadar az sorun o kadar gereksiz BT rehberi neymiş efendim BT rehberi EBA yı göstersin diyorlarya sırf bu yüzden kimse BT rehberine ihtiyaç duymaz sırf teknik sorunlar nedeniyle varlığımızı sürdürüyoz. Tabi tuzu kuru olanlar için BT rehberine ne gerek var derler o ayrı.

BBNET
Geri