textbox sayı girme

Kodla Büyü

tomreader2010

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
arkadaşlar ap.nette textboxa sadece sayı girilmesini istiyorum kod örneği olan varmı yada başka bir programlama dili için asp.net uyarlasam

araçlardan Expression validate ile bu kısıtlamayı getirebilirsin hocam ;)

Private Sub TextBox1_KeyPress(ByVal sender As Object, ByVal e As System.Windows.Forms.KeyPressEventArgs) Handles TextBox1.KeyPress
If Not Char.IsNumber(e.KeyChar) Then
e.Handled = True
End If
End Sub

asp.nette textbox_keypress yok sanırım.

rtyucel hocam Expression validate biliyorum ancak sayfada 80 textbox var hepsi için ekleyince 1 sayfada onlar utuyor.
mkaratas hocam keypress yok birde bu kodu netten buldum change eklediğim zaman keychar bilinmeyen hatası veriyor

tomreader2010' Alıntı:
rtyucel hocam Expression validate biliyorum ancak sayfada 80 textbox var hepsi için ekleyince 1 sayfada onlar utuyor.
mkaratas hocam keypress yok birde bu kodu netten buldum change eklediğim zaman keychar bilinmeyen hatası veriyor

hangi dilde yazıyorsun hocam. int C# olanı da var. ben vb.nete uyarlayıp denedim öyle kodu ekledim.

mkaratas' Alıntı:
tomreader2010' Alıntı:

hangi dilde yazıyorsun hocam. int C# olanı da var. ben vb.nete uyarlayıp denedim öyle kodu ekledim.
hocam c# kullanıyorum ama hata verdi dediğim gibi

c# anlamıyorum hocam o yüzden deneyemedim ama

if (Char.IsLetterOrDigit(e.KeyChar) == true || e.KeyChar=='\b')
{
}
else
{
e.KeyChar = '\0';
}

bunu deneyin.

hocam bir class eklemek lazım sanırım keychar kısmında hata veriyor. yinede teşekkür ederim yardımcı olmaya çalıştınız bilen arkadaşlardan ses seda yokm yada formatörler word excelden başak bişeyle ilgilenmiyor

BBNET
Geri