Testmaker - FP Yazıcısı optik okutma

Kodla Büyü

giryan

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Selamlar arkadaşlar.
Bir hocam okuluna testmaker programını satın alacağını söyledi, elinde de fatih projesi kapsamında gönderilen yazıcı mevcut. Programın da deneme sürümünü indirmiş ve kurmaya çalışıyor fakat başarılı olamamış. Ben programı da yazıcıyı da daha önce kullanmadığım için yardımcı olamadım. Bu kurulumu adım adım anlatabilecek birisi varsa memnun olurum.

Hocam ben de çok uğraştım. Hatta servisi aradım ama yardımcı olmamışlardı. Sonra kendimce çözüm buldum şimdi gayet hızlı bir şekilde okutabiliyorum.
Optik Formları Fatih yazıcısı belge besleyicisi bölümünden toplu halde (yazıcıda "belge kutusu" düğmesine basın) flash belleğe kaydedin ve testmakerdan "dosyadan oku" seçeneğinden tüm formlarınızı okutun.
İyi Çalışmalar...

Re: Ynt: Testmaker - FP Yazıcısı optik okutma

Tarayıcınızın kapağını her form için aç kapa yapmaktan makina rahmetlik olur yani.
Fotokopi makinasından çoklu tarayıcı olarak faydalanmak bence anlamsız.

Hocam fat16 ile formatlı flaş diski fotokopi makinesinde yerine yerleştir. Fotokopi makine ekranında flaş disk görüntülemek istermisin gibi bir uyarı gelecek. evet ile devam et. ekran menüsünden dosya ekle ile tarama ekranına gelmiş olmalısın. dosya tipi jpg seç. üst kapak içerisine taranacak envanteri yerleştir ve başlat. birden çok taramayı diske arka arkaya kaydedecektir. iyi çalışmalar.

COBOL' Alıntı:
Tarayıcınızın kapağını her form için aç kapa yapmaktan makina rahmetlik olur yani.

Hocam kapağı aç kapa yapmıyorsunuz. Yukarıdaki türkçe adıyla otomatik belge besleyiciden tarama işlemi yapıyorsunuz. Yani 50 tanesini koyuyorsunuz otomatik olarak hepsini okuyor.

Gelelim ayarlarına.

1. Adım : Testmaker bilgisayara kurulumu.
2. Adım : Fotokopi makinasının twain sürücülerinin kurulması (tabi fotokopi makinası ağa bağlı olacak onu anlatmaya gerek yoktur)
3. Adım : Testmaker için kendi optiğinizi tasarlamaya (kendi optikleri ayrı kağıt kulandırıyor. Ben küçük bir form tasarladım yazılı kağıdın sol üst kösesine yerleştiriyorum.)
4. Adım : Optik form tanıtımı yapıyorsunuz.
5. Adım : Öğrencileri sisteme ekle
6. Adım : Okul kodu oluştur.
7. Adım : Optik okuma - Sınav oluştur / Kendi optik formunu seç / Ek seçeneklerden sabit sınıf listesini seç / Tarayıcı tara (demo versiyonda tümü yerine 5 seç)

Gelelim tecrübelerine hiç sevmedim. Bana göre çok karışık ve gereksiz yada anlamsız mantık hataları var. Tabi yazılımcısı arkadaş bunu hiç kabul etmesede var.
Sırf bu arkadaşın inadına çok sade ve testmakerdan hızlı optik okuyucu yapacağım. Tabi onun kadar özellik olmayacak ama BEDAVA olacak.

Bana yazmış olduğu cevap uslübü beni çok sinirlendirdi.

fatihkultukturkan' Alıntı:
COBOL' Alıntı:

Hocam kapağı aç kapa yapmıyorsunuz. Yukarıdaki türkçe adıyla otomatik belge besleyiciden tarama işlemi yapıyorsunuz. Yani 50 tanesini koyuyorsunuz otomatik olarak hepsini okuyor.

Gelelim ayarlarına.

1. Adım : Testmaker bilgisayara kurulumu.
2. Adım : Fotokopi makinasının twain sürücülerinin kurulması (tabi fotokopi makinası ağa bağlı olacak onu anlatmaya gerek yoktur)
3. Adım : Testmaker için kendi optiğinizi tasarlamaya (kendi optikleri ayrı kağıt kulandırıyor. Ben küçük bir form tasarladım yazılı kağıdın sol üst kösesine yerleştiriyorum.)
4. Adım : Optik form tanıtımı yapıyorsunuz.
5. Adım : Öğrencileri sisteme ekle
6. Adım : Okul kodu oluştur.
7. Adım : Optik okuma - Sınav oluştur / Kendi optik formunu seç / Ek seçeneklerden sabit sınıf listesini seç / Tarayıcı tara (demo versiyonda tümü yerine 5 seç)

Gelelim tecrübelerine hiç sevmedim. Bana göre çok karışık ve gereksiz yada anlamsız mantık hataları var. Tabi yazılımcısı arkadaş bunu hiç kabul etmesede var.
Sırf bu arkadaşın inadına çok sade ve testmakerdan hızlı optik okuyucu yapacağım. Tabi onun kadar özellik olmayacak ama BEDAVA olacak.

Bana yazmış olduğu cevap uslübü beni çok sinirlendirdi.
Yaparsanız süper olur.
Testmaker deneme sürümünü kurdum. Kullanımı zor, ben denememi sadece kendi dersimde yapmak istiyorum. TEOG LGS vb kısımları var ama ben kullanmıyorum.
Basit de olsa dediğiniz gibi program yapabilirseniz bir çok kişinin duasını alırsınız. (Formscanner programı var bedava açık kaynak kodlu ingilizce olduğu için tam çözemedim.)

BBNET
Geri