templateslerle çalışma üzerine çok önemli bi soru(n)

Kodla Büyü

ereneren55

Aktif Üye
Arkadaşlar bu işi kendi çabamla öğrenmeye çalışan biri olarak zaman zaman kitlenip kalıyorum
Şimdi eğer ki frame lerle çalışacaksam sorun yok bölerim sayfayı iki yada üçe bi tarafta menü diğer tarafta içerik link'in bağ ve hedefini ayarladımı istediğim framede istediğim sayfayı açarım ama benim sorunum bu işi templateslerde yapabilmek. Biraz daha açıklayayım misal bi templates in index sayfasını indirdik bütün sayfa tablolardan oluşuyor ben burda tıklanan menu seçeneğinin sayfanın istediğim yerinde çağıracağım sayfayı nasıl çağıracam işin içinden çıkamıyorum. Örneğin indirdiğim templatesin solunda menu sağında içerik olsun soldaki menuden tıkladığım sayfayı framesiz yapıda sağda nasıl gösterecem.
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler

hocam template sayfa komple kopyalanıyor. yani index sayfası gibi bir tanede iletesim.html oluyor.
sayfanın tamamı aynı oluyor. sadece içerik dediğimiz orta kısım değiiyor. dreamweaver şablon olarak kaydedersen o sana yardımcı oluyor.

ali hocam yani her sayfada komple aynı sayfayı alacağız sadece orta kısımdaki metinler değişecek öyle mi peki şablon olarak kaydetmenin bize ne gibi katkısı oluyor sonuçta aynı sayfadan bi dolu kopyalıyoruz acaba bu şablon işi bize sayfalar acılarken hız mı sağlıyor yada daha düzenli olmasını mı sağlıyor ?

ereneren55' Alıntı:
ali hocam yani her sayfada komple aynı sayfayı alacağız sadece orta kısımdaki metinler değişecek öyle mi peki şablon olarak kaydetmenin bize ne gibi katkısı oluyor sonuçta aynı sayfadan bi dolu kopyalıyoruz acaba bu şablon işi bize sayfalar acılarken hız mı sağlıyor yada daha düzenli olmasını mı sağlıyor ?

Dw den sablon oluşturmanın en güzel tarafı. sablonda bir değişiklik veya bir ekleme yaptığında otomatik olarak tüm sayfalarını değiştirmesidir. aşağıda resimde gördüğünüz fıstık yeşili bölümü "editable" seçip tüm sayfalarda sadece orasının değişmesini sağlayabilir, sablon.dvt belgesinde kırmızı yerlerde herhangi bir değişiklik yaptığınızda 1000 sayfa siteniz olsa bile hepsini tek tek değiştirmeden dw nin otomatik değiştirmesi süper faydalı bir özelliktir. Örn. Siteye yeni bir link eklemek için sadece sablon.dvt dosyasında kaydettiğinizde tüm sayfalarınıza otomatik olarak ekler.

hürmetler...

bu dediğim özelliği cs3 te kullanıyorum önceki sürümlerde var mı tam emin değilim...

hürmetler

DreamWeaver 8'de de bu özellik var. MEB'in sitelerinde Frame kullanmak yerine şablon yapısıyla sitelerin yapılması bence daha uygun olacaktır. Hem sayfalar daha hızlı açılır, hem de site üzerinde güncellemeler daha hızlı ve kolay yapılabilir.

Hocam ben de bi soru sormak istiyorum. Dwt olarak kaydedilen bi sayfa üzerinde değişiklik yapamıyorum ben.Sadece düzenlenebilir bölgede değişiklikler yapabiliyorum, dwt olarak kaydedilen şablon üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim??

duygu03' Alıntı:
Hocam ben de bi soru sormak istiyorum. Dwt olarak kaydedilen bi sayfa üzerinde değişiklik yapamıyorum ben.Sadece düzenlenebilir bölgede değişiklikler yapabiliyorum, dwt olarak kaydedilen şablon üzerinde nasıl değişiklik yapabilirim??

hocam o değiştirmeye çalıştığınız dosya template değildir, templatten oluşturulan yeni dosyadır.

Normal de dvt bir dosyayı değiştirememeniz için başka bir sebep olamaz.

hürmetler

hocam bu konuda çok yeniyim açıkcası:S ama o dosyanın uzantısı dwt. bunun üzerinde değişiklik yapabildim ama siteye koyduğumda hala eskisi gibi görünüyor yani kendini güncellemiyor ne kadar derdimi anlatabildim bilmiyorum:S

anlatmak istediğinizi net olarak açıkçası anlayamadım. ama php veya asp gibi bir dil kullanıyorsanız eğer switch case ile sayfaları istediğiniz bir div veya iframe çağırabilirsiniz. tabi burada sizin programala bilgiinz devreye girecektir. Ajax la alakalı örneklerde var. fakat google optimizasyonu açısından ajax pek tercih edilmez.

kafkas' Alıntı:
duygu03' Alıntı:

hocam o değiştirmeye çalıştığınız dosya template değildir, templatten oluşturulan yeni dosyadır.

Normal de dvt bir dosyayı değiştirememeniz için başka bir sebep olamaz.

hürmetler
mrb hocam cevabınız için öncelikle teşekkür ederim..
hocam ben bu konuda açıkcası çok yeniyim ve kendi kendime bişeyler yapmaya çalışıyorum. o yüzden tam olarak sorunumu ifade edemiyor olabilirim:S dediğim dosyanın uzantısı dwt, bunun üzerinde değişiklik yapabildim ama yaptığım değişiklik siteye yansımıyor normalde template üzerinde yapaılan değişiklik otomatikman diğer sayfalara da yansıması gerekiyor ama değişiklik yaptığım template dosyasını siteye koyduğumda herşey eskisi gibi görünüyor...yaptığım değişiklik sadece ftpde klasörde düzgün gözüküyor ama site eskisi gibi görünüyor, güncellemiyor sebebini de anlayabilmiş değilim...yardımcı olursanız çok mutlu olurum:)

BBNET
Geri