teknoloji tasarım seçebiliyoruz.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mus82
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
ya ben anlamadım bu işi her bölüm gözüküyor teknoloji tasarım gözükmüyor
alan değişikliği kontejanında da ilde çok yer açık gözükmüş teknoloji tasarım alanında
anlayan yada benzer durumu olan var mı
yoksa bu bir işaret mi geçmeyeyim diye :mrgreen:

ben gercekten bi brans değiştircek olsaydım o bransı istediğim için değiştirirdim.
bilgisayarı sevmeyenlere sözüm yok
ama bu bölümü o ya da bu sekilde isteyerek okuyanlara kızıyorum
bölümün sıkıntılarından ben de sizler gibi mağdurum dostlar ama brans değiştirmek nedir yahu?
o kadar oku emek ver sonra yok tayin için bilmem ne için brans değiştir.
bana göre diil. secene de sonsuz saygı ama inanın sırf tayin için brans değiştirenler ileride sizleri ne bekleyeceğini bilmiosunuz.
bi bakmıssınız bu ders kalmıs siz mutsuzsunuz...

evet glimmer hocam tamamen katılıyorum...diyecek başka sözde bırakmamış zaten hocam :alkis: :alkis:

bu gidişle altın gibi değerli olucaz valla. kimse kalmıcan bilişimde :)))
bi bakmışşsın btciler aranıyor vızır vızır... :puhaha:
türkiye burası unutmamak lazım :+1:

bize geldi çalıştı 1 sene sonra 90km uzağa şuttt 2 seneye kalmaz bu ders düşecek haberiniz olsun bizim okulda bile 2 yılda 4 tane gördüm sakın ama sakın ha ben bile seçmedim

Bugün bütün gün düşündüm alan değiştirmeyi. Ne kadar tamirci, ara eleman, dersi olmayan, boş boş gezen , öğretmen le idareci arasında sıkışan ne yaptığı belirsiz derssiz bir alanda olsamda ben bunun için 4 sene okudum emek verdim aylarca proje yaptım yazılım yaptım şimdi kalkıpta el işi öğretmeni mi olacaksın lan haydar dedim :) Ne gelecekse gelsin ben burdayım
İnadına AŞK, İnadına BT :)

ben sınıfçıyım inadına BT diyorum öğrendiğim keşfettiğim herşey beni özel sektöre yöneltip para kazandıracak inşallah.Hedef hacettepe bilgisayarlı grafik ve oyun teknolojileri sonra macaristan prag sonra amerika

benim anladığım teknoloji tasarımı her branş seçebilir.iki seçenek sunmuş:1.ttkb nin yayınladığı yan alanlar 2.teknoloji tasarım demiş.

arkadaşlar ben de çok kararsızım önümüzü göremiyoruz çünkü sonrasında ne olur ne olmaz belli değil o yüzden verdiğim karadan pişman olmaktan korkuyorum. Ama bir yandan da şu var bilgisayarda norm fazlası oluca iş tamirciliğe dönüyor. tts de norm fazlası olunca en azından tamirci olmayacağımız belli.
Bizim branşı ilerde teknik liseye yönlendirirler mi acaba?

haydo87' Alıntı:
Bugün bütün gün düşündüm alan değiştirmeyi. Ne kadar tamirci, ara eleman, dersi olmayan, boş boş gezen , öğretmen le idareci arasında sıkışan ne yaptığı belirsiz derssiz bir alanda olsamda ben bunun için 4 sene okudum emek verdim aylarca proje yaptım yazılım yaptım şimdi kalkıpta el işi öğretmeni mi olacaksın lan haydar dedim :) Ne gelecekse gelsin ben burdayım

Sağolun hocam duygularıma tercüman oldunuz :)
Arkadaşlar Teknoloji Tasarım dersi nedir ya.. Bir dönem boyunca o derse girdim 2 saat üst üste,ders planına baksan anlamazsın kılavuz kitap desen ders de ne yapacaksan ne yaptırcaksın her şey belirsiz. Kolay bir bölüm oldugunu düşünüyorsunuz ama hiç öyle değil o bölümde mutsuz olmaktansa sürünürüm daha iyi :)

Ama en azından 20 kişiden fazlası için sınıf bölünebiliyor. Ayrıca tüm angaryalardan kurtulmak fena olmaz.
İki handikapı var benim için: 1. Nöbet ve Kulüp derdi 2. Formatörlükteki ekdersi alabilecek miyiz? Çünkü genelde 30 saat ders yok okullarda TS için

Bu dersin de geleceği belirsiz.
Yeni sistemde 6. sınıflara teknoloji tasarım dersi yok. Bu sene kademeli geçişle yeni sistem sadece 5. sınıflara uygulandığı için norm durumları etkilenmedi. Gelecek yıl normları 1/3oranında azalacak. Yeni bir branş olmamız nedeni ile hizmet puanlarımız da düşük. Norm fazlası olması nedeni ile yeni okul aramak zorunda kalan yine Bilişimden geçenler olur .Geçmeyi düşünen arkadaşların bir kez daha düşünmesi lazım.

invem' Alıntı:
arkadaşlar ben de çok kararsızım önümüzü göremiyoruz çünkü sonrasında ne olur ne olmaz belli değil o yüzden verdiğim karadan pişman olmaktan korkuyorum. Ama bir yandan da şu var bilgisayarda norm fazlası oluca iş tamirciliğe dönüyor. tts de norm fazlası olunca en azından tamirci olmayacağımız belli.
Bizim branşı ilerde teknik liseye yönlendirirler mi acaba?

"tts de norm fazlası olunca en azından tamirci olmayacağımız belli." Hocam bu cümlenize bayıldım. Ben de düşünüyorum, bizim branşa zorunlu ders de açsalar, teknik liseye de gönderseler idarecilerin ve öğretmenlerin gözünde tamirciyiz. Fatih projesiyle daha da işin içinden çıkılmaz bir hal alacak. O yüzden ben geçmeyi düşünüyorum.Ama aynı zamanda emeklerim için de üzülüyorum. Tek tas a geçmek bilgisayarla uğraşmaya engel değil.. Okulun bize kattığı ne var ki? 5 senedir çalışıyorum format atmak ve öğretmenlerin açamadığı projeksiyonları açıp kablo takmaktan ileri gitmedi hiçbir zaman. O yüzden teknoloji tasarıma geçip bilgisayarla ilgilenmeye devam etmek zor değil. Yarım gün çalışıp, ders bitince kimseden çekinmeden çıkıp gitmek gibisi varmı? Koskoca bir öğleden sonra beni bekliyor olacak. Okulda bekçilik yapmaktan iyidir.

Aklım çok karıştı.
Yıllarca alan değişikliği için bekledim.
Şimdi de yapsam mı yapmasam mı diye ikilemde kaldım. :(

sekeroglantr' Alıntı:
fahrican' Alıntı:
Bu dersin de geleceği belirsiz.
Yeni sistemde 6. sınıflara teknoloji tasarım dersi yok. Bu sene kademeli geçişle yeni sistem sadece 5. sınıflara uygulandığı için norm durumları etkilenmedi. Gelecek yıl normları 1/3oranında azalacak. Yeni bir branş olmamız nedeni ile hizmet puanlarımız da düşük. Norm fazlası olması nedeni ile yeni okul aramak zorunda kalan yine Bilişimden geçenler olur .Geçmeyi düşünen arkadaşların bir kez daha düşünmesi lazım.

Hocam sanırım bir yanlışınız var. Çünkü şimdi yeniden kontrol ettim benim okulumda Teknoloji ve Tasarım dersi 6. sınıflar için de var.

Hocam kademeli geçiş nedeni ile bu yıl yeni sistem ortaokullarda sadece 5. sınıflara uygulandı. 6 lara bu yıl eski sistemle devam ediyor.
Seneye onlara da uygulanacak. Yeni çizelgelere göre Teknoloji Tasarım dersi gelecek yıldan itibaren sadece 7-8. sınıflarda olacak.

Ekli dosyalar

• lkokul-ve-ortaokullar-ders-çizelgesi.jpg
    lkokul-ve-ortaokullar-ders-çizelgesi.jpg
    241.6 KB · Görüntüleme: 510
Bence bilişim öğretmenliği branşı sona erecek. Bize ne mi olacak? Şu an ki durumdan daha kötü hiç bir şey olmaz.

Bence yapılacak en ideal şey şu olur. MEB bünyesinde programlamaya yatkın bilişim öğretmenlerini programcı olarak istihdam etmeli ve e-okul projesini microsofttan bağımsız php tabanlı olarak bilgisayar öğretmenlerine yaptırmalı. Yine aynı organizasyonla google ile rekabet edecek yerli bir arama motoru yaptırmalı. Bu kadroların ücretleri de 44 saat üstünden değerlendirilmeli, yıpranmadan dolayı erken emeklilik hakkı verilmelidir.

donanım'a yatkın arkadaşlarımızı da il ve ilçe merkezlerinde onarım ve bakım merkezlerinde organize etmeli ve tüm meb kurum ve kuruluşların tamir ihtiyaçları bu şekilde karşılanmalı. Bu kadroların ücretleri de 44 saat üstünden değerlendirilmeli, yıpranmadan dolayı erken emeklilik hakkı verilmelidir.

Sadece derse girmek isteyen öğretmenlerimizin de branşlarını değitirmesini sağlayarak istedikleri bir branşta derse girmelerini sağlamalı. Normal öğretmen ücretiyle ücretlendirilmelidir.

sanalomer' Alıntı:
Bence bilişim öğretmenliği branşı sona erecek. Bize ne mi olacak? Şu an ki durumdan daha kötü hiç bir şey olmaz.

Bence yapılacak en ideal şey şu olur. MEB bünyesinde programlamaya yatkın bilişim öğretmenlerini programcı olarak istihdam etmeli ve e-okul projesini microsofttan bağımsız php tabanlı olarak bilgisayar öğretmenlerine yaptırmalı. Yine aynı organizasyonla google ile rekabet edecek yerli bir arama motoru yaptırmalı. Bu kadroların ücretleri de 44 saat üstünden değerlendirilmeli, yıpranmadan dolayı erken emeklilik hakkı verilmelidir.

donanım'a yatkın arkadaşlarımızı da il ve ilçe merkezlerinde onarım ve bakım merkezlerinde organize etmeli ve tüm meb kurum ve kuruluşların tamir ihtiyaçları bu şekilde karşılanmalı. Bu kadroların ücretleri de 44 saat üstünden değerlendirilmeli, yıpranmadan dolayı erken emeklilik hakkı verilmelidir.

Sadece derse girmek isteyen öğretmenlerimizin de branşlarını değitirmesini sağlayarak istedikleri bir branşta derse girmelerini sağlamalı. Normal öğretmen ücretiyle ücretlendirilmelidir.

güzel olur bence böyle..
ama nerdeee

sanalomer' Alıntı:

duyduğum en ütopyatik hayal :puhaha:

haydo87' Alıntı:

:D Bravo Haydar, Bravooo... Yürü adamım. Ben de seninleyim!.. hehe

arkadaşlar ben norm fazlası değilim ben de alan değişikliğine başvurabiliyor muyum?
Bir de net olarak başvura bildiğimiz alanlar hangileri belli mi

ismailt' Alıntı:
arkadaşlar ben norm fazlası değilim ben de alan değişikliğine başvurabiliyor muyum?
Sen de başvurabilirsin kardeş, sadece norm fazlası olanlar değil. Ayrıca teknoloji tasarıma başvurabilirsin sadece...

gokhan_helvaci' Alıntı:
ismailt' Alıntı:
Sen de başvurabilirsin kardeş, sadece norm fazlası olanlar değil. Ayrıca teknoloji tasarıma başvurabilirsin sadece...
Az önce mebbis şifremle girdim baktım, her branşı seçebiliyorsun. Bu ne iş anlamadım!.. Soruna net cevap alırsan bana da yaz lütfen kardeş...

arkadaşlar bütün bölümler seçilebiliyor milli eğitim kontrol edecek doğru tercih yapılmış mı yapılmamış mı bu sebeple arada kaynamak çok olası bir durum ilköğretim matematiği seçip transkiriptin bir fotokopisini de milli eğitime verip bakın ben 10 kredi matematik aldım bu dersi çok rahat verebildiğim için yan alanım ayrıca 9 kredi fizik 7 kredi kimya ve 5 kredi biyoloji aldığım için de diğer bir yan alanım fen ve teknoloji diye gösterip o alana da geçmeyi deneyebiliriz eğer milli eğitim buna kani olur başı da kalabalık olduğu için onaylayıp geçerse alan değiştirmiş oluruz nasıl fikir :D

teknoloji tasarıma mı başvurabiliyoruz sadece . bunu klavuzdaki hangi cümleden dolayı söylüyorsunuz. bizim ilde teknoloji tasarım branşında açık yok o zaman başvuramıyor ben galiba ?

BBNET
Geri