Teknoloji Tasarım Dersi sınıfları bölme durumu !

Kodla Büyü

otherm

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu Teknoloji tasarım dersleri sınıf 25 üzerindeyse 2 ye bölünebiliyormuş. (Hangi yönetmelikte nerede geçiyor bilmiyorum) Bizde neden böyle bir durum yok biz neden 15 pc ye 40 öğrenci oturtmak durumunda kalıyoruz. Bizim dersimiz için daha elzem bir durum değil mi ? Vallahi Tek Tas çılara imreniyorum. hem normları *2 hemde sınıflar yarı yarıya 10-15 öğrenciyle mis gibi takılıyorlar.

Arkadaşlar bu Teknoloji tasarım dersleri sınıf 25 üzerindeyse 2 ye bölünebiliyormuş. (Hangi yönetmelikte nerede geçiyor bilmiyorum) Bizde neden böyle bir durum yok biz neden 15 pc ye 40 öğrenci oturtmak durumunda kalıyoruz. Bizim dersimiz için daha elzem bir durum değil mi ? Vallahi Tek Tas çılara imreniyorum. hem normları *2 hemde sınıflar yarı yarıya 10-15 öğrenciyle mis gibi takılıyorlar.
Lisedeyim, bizim okulda görsel sanatlar ve müzik seçmeli olarak ikiye ayrılıyor ve haftada 2 saat...Bilisim teknolojileri ve yazılım dersi ise 1 saat ve 30 kişilik sınıf 18 pclik labta....

Lisedeyim, bizim okulda görsel sanatlar ve müzik seçmeli olarak ikiye ayrılıyor ve haftada 2 saat...Bilisim teknolojileri ve yazılım dersi ise 1 saat ve 30 kişilik sınıf 18 pclik labta....
seçmeli derste sınıf bölünebilir, sınıfta bir grup A dersini, diğer grub B dersini alabilir diye biliyorum. Ama okul idareniz uğraşmak istemezse yapmazlar. Uzun bir süredir de bu şekilde yapan okul görmedim çalıştığım okullarda ama 2013 yılında eski okulumda yapılmıştı diye hatırlıyorum.

Yok BTR kadrosu gelsin , yok YOS kadrosu gelsin, yok her kademede ders zorunlu olsun diyenlere. Bilişim Teknolojileri dersi için en makul ve mantıklı istek ve hem norm sorununu çözecek hem de dersin işlevini ve etkisini arttıracak tek seçenek derste sınıfın 2 ye bölünmesi. Sözel (teorik) konuları sınıfın yarısı sınıfta işlerken sınıfın diğer yarısı uygulama yapar.

ilksms
Geri