Teknik lise stajlarını nasıl değerlendiriyorsunuz ?

Kodla Büyü
arkadaşlar aklıma takılan bir konuda yaptığınız uygulamaları merak ediyorum;

EML öğrencilerinin eğitimini yıl sonunda yapılan beceri sınavı ile değerlendiriyoruz. peki Teknik Liselerin yaz stajlarının kabul edilip edilmeyeceğini neye göre karar vereceğiz ?
yönetmelikte net bir ifade bulamadım ? sadece dosyaya veya işletme değerlendirmesine bakarak tamam kabul demek çok mantıklı gelmiyor?
sizler nasıl uyguluyorsunuz ?

Hocam değerlendirilmiyor.. Yapıp yapmadıkları önemli sadece.. Herhangi bir ders yerine de geçmiyor yaptıkları staj.. Neyini değerlendireceksin ders yerine geçmeyince..

cuneyturgun' Alıntı:
arkadaşlar aklıma takılan bir konuda yaptığınız uygulamaları merak ediyorum;

EML öğrencilerinin eğitimini yıl sonunda yapılan beceri sınavı ile değerlendiriyoruz. peki Teknik Liselerin yaz stajlarının kabul edilip edilmeyeceğini neye göre karar vereceğiz ?
yönetmelikte net bir ifade bulamadım ? sadece dosyaya veya işletme değerlendirmesine bakarak tamam kabul demek çok mantıklı gelmiyor?
sizler nasıl uyguluyorsunuz ?
...
hocam yönetmelik gayet açık.
KABUL EDER yada RET EDERSİNİZ.

yada öğrencinin işletmeye gitmediği (devamsızlık yaptığı) süreleri staj süresinden düşerek geri kalan süreyi kabul edebilirsiniz.

bunun dışında sınav yada benzeri bir uygulama yapamazsınız. Zira EML deki İME dersi 24 kredilik bir derstir ve karneye not olarak etki eder. o yüzden sınavla değerlendirilir. ama yaz stajı sadece TAMAMLANMASI GEREKEN bir uygulamadır. ve öğrenci fiili olarak staja gittiyse, iş yeri de olumlu not veriyorsa sizin yapacağınız bişey yok...

Aynı dertten bende muzdaribim.Staj defterleri baya boş içerik olarak.Fakat işletmelere saat olarak gitti bu öğrenciler.Kabul mü etmeliyim sizce stajlarını?

Evet Hocam bence kabul etmelisiniz... Bende de aynı durum var. Ama ben biraz korkutarak tamamlatıyorum... Stajını geçersiz sayacağım diyerek.. Tamamlamazsa da bir şey yapamayız.. Hocam Bence ATL ve TL stajları o kadar önemsenmemeli.. ATL nin hiç bir avantajını bu çocuklar göremiyor zaten.. herkesten fazla derse giriyorlar(günde 9 saat),saçma sapan seçmeli dersler almalarına rağmen... Aratatil yaz tatilleri olmuyor staj yüzünden. 12. sınıfta tam hafta okula gelmek zorunda kalıyorlar. Bence stajda da o kadar sıkmamak gerekiyor...

KaRuB' Alıntı:
Aynı dertten bende muzdaribim.Staj defterleri baya boş içerik olarak.Fakat işletmelere saat olarak gitti bu öğrenciler.Kabul mü etmeliyim sizce stajlarını?
..
hocam yaz koordinatörlüğünde ne yaptınız sorması ayıp? anlaşılan sadece gidip çay içmişsiniz :D

koordinatörlük görevleri arasında o dosyanın kontrolü de var. zamanında koordinatörlük evraklarına öğrencinin staj dosyasını doldurmadığı tespit edilmiş ve doldurması için gerekli uyarılar yapılmıştır şeklinde not düşseydiniz şimdi rahatlıkla iptal edebilirdiniz.

bundan sonra yapılacak tek şey. öğrencileri kandırarak dosyayı 15 gün içinde düzenlemeyenlerin stajları kabul edilmeyecektir şeklinde bilgilendirmeniz. geçici olarak bölümde bir yere staj defteri tam olan öğrencilerin staj durumunu kabul edildi, diğer öğrencilerin ise BOŞ bırakarak bir liste yayınlamanız. ama resmiyette kabul edip o listeyi staj defterleri tamamlanana kadar yayınlamamanız...

BBNET
Geri