Teknik bilişimci hangi kurumlara idareci OLAMAZ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Üye silindi 110801
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    ekys idarecilik
Kodla Büyü
Ü

Üye silindi 110801

Misafir
Bildiğim kadarıyla öğretmen olarak atanamayacağımız "türde" bir okula idareci de olamıyoruz.

Ortaokullar, liseler, çpal, mtal, mesem, halk eğitimi sıkıntı yok.

Özel eğitim meslek okulu da atanabiliyoruz sanırım? (teyite muhtacım)

Bu durumda benim aklıma gelen anaokulu, ilkokul, RAM (din kültürü hocası bu kurumlara atanabildiğini söyledi ama pek ihtimal vermedim), özel eğitim 1 ve 2 kademe, güzel sanatlar, spor lisesi.

İmam hatip liselerine atanabiliyoruz ama idareci olabiliyor muyuz mesela emin değilim.

Öğretmenevi için herkes başvuru yapabiliyor sanırım.

Aklıma gelmeyen diğer kurumlar için durum nedir?

Bildiğim kadarıyla öğretmen olarak atanamayacağımız "türde" bir okula idareci de olamıyoruz.

Ortaokullar, liseler, çpal, mtal, mesem, halk eğitimi sıkıntı yok.

Özel eğitim meslek okulu da atanabiliyoruz sanırım? (teyite muhtacım)

Bu durumda benim aklıma gelen anaokulu, ilkokul, RAM (din kültürü hocası bu kurumlara atanabildiğini söyledi ama pek ihtimal vermedim), özel eğitim 1 ve 2 kademe, güzel sanatlar, spor lisesi.

İmam hatip liselerine atanabiliyoruz ama idareci olabiliyor muyuz mesela emin değilim.

Öğretmenevi için herkes başvuru yapabiliyor sanırım.

Aklıma gelmeyen diğer kurumlar için durum nedir?
Branş öğretmeni olarak atanabildiğiniz okula idareci olunabiliyor. Öğretmen olarak atanamadığınız okula idareci olunamıyor. Yönetmelikte yazanı okuyabilirsiniz

Branş öğretmeni olarak atanabildiğiniz okula idareci olunabiliyor. Öğretmen olarak atanamadığınız okula idareci olunamıyor. Yönetmelikte yazanı okuyabilirsiniz
Okudum hocam zaten netleştiremedim o yüzden sordum.

Mesela ilkokul+ortaokul tek müdürlük verilen yerler var gibi...

Geçtiğimiz yıllarda (10 yıl kadar önce), Motorlu Araçlar Teknolojisi branşından bir arkadaşımız, Sağlık Meslek Lisesine Müdür olarak atandı.
Bence Öğretmen, sadece atanabileceği okullara değil; maaş karşılığını dolduracak kadar, girebileceği ders bulunan okullara da atanabiliyor.

Biz sağlık mesleğe idareci olarak atanamıyoruz maalesef. İl mem bize açmamıştı önceki yıl.

Biz sağlık mesleğe idareci olarak atanamıyoruz maalesef. İl mem bize açmamıştı önceki yıl.
Şöyle, böte mezunlarına açılmamış olabilir mi acaba? Her ne kadar içindeki bölümler sağlık meslek olsa da kurum türü mtal. Senelerce sağlık meslekte idarecilik yapan arkadaşım var, tef mezunu kendisi.

Sosyal bilimler neden olmuyor anlamadım. Bilgisayar bilimi dersi bile var zorunlu.

Onlar da fen lisesi gibi proje okulu kapsamında belki ondandır.
Fen lisesine sayısalcı, sosyal bilimler ve güzel sanatlara sözelciler öncelikli atanır. Eğer ilgili okula sözelci yada sayısalcı bulunmazsa o zaman o durumda atanabilir.

Ekli dosyalar

• Ekran görüntüsü 2025-03-06 100407.webp
    Ekran görüntüsü 2025-03-06 100407.webp
    36.5 KB · Görüntüleme: 57
Fen lisesine sayısalcı, sosyal bilimler ve güzel sanatlara sözelciler öncelikli atanır. Eğer ilgili okula sözelci yada sayısalcı bulunmazsa o zaman o durumda atanabilir.
Hocam öncelik başka, hiç atanamamak başka. 8 idarecinin hiçbirinin meslek öğretmeni olmadığı mtal ve mesemler var...

BBNET
Geri