amacı bence tayinlerdir yoksa mantıklı bir tarafı yokaybr' Alıntı:Bizim okula Sınıf öğretmeni Bilişimci olarak geldi norm fazlası oldu.(Aynı ilçe içinde sınıfı varken Bilişime gecerek norm fazlası oldu.)
yağmurtan' Alıntı:7-8 lerde ikişer saat olan bir alana geçmekle sorun çözülecek mi? Orda da norm fazlası oluyorsunuz, ek ders de alamıyorsunuz. Geçenler demek ki gerçekten bt alanından bunalmış. Allah hepimize sabır versin.
wepster' Alıntı:teknolojı tasarım kadar ıcı bos bı ders gormedım gercı bos otumayı seven tıpler ıcın ıdeal :+1: gelecegı mechul yıne de bt den kacıs ıcın fırsat fırsattır yalnız cok fazla sınıf ogretmenı gecıs yaptı 300-400 puanlı tasarım ogretmenlerı oldu ve bu ıl dısı ıcın bayaygı sıkıntı demek
beyazgolge' Alıntı:çok zor bir karar ama olurda dedikleri çalışma tamamlanır birde istediğimiz gibi olursa (ki zor gibi gözüküyor) o zamanki pişmanlık fayda etmeyecek
mutlak_adeger' Alıntı:Beklenti meselesi, benim istediğim sizin istediğinizle uyuşmuyor. 9-3 okulda oturup teknik işlere bakmak olabilecek en kötü sonuç. Tabi bana göre böyle. Kaldı ki bizim atama branşımız bilgisayar, mezun olduğumuz üniversite böte olduğu için istediğimiz zaman, norm varsa dönebiliyoruz. Yani o zaman ki pişmanlığın telafisi olacak.
aybr' Alıntı:Bizim okula Sınıf öğretmeni Bilişimci olarak geldi norm fazlası oldu.(Aynı ilçe içinde sınıfı varken Bilişime gecerek norm fazlası oldu.)
yaren61' Alıntı:mutlak_adeger' Alıntı:Beklenti meselesi, benim istediğim sizin istediğinizle uyuşmuyor. 9-3 okulda oturup teknik işlere bakmak olabilecek en kötü sonuç. Tabi bana göre böyle. Kaldı ki bizim atama branşımız bilgisayar, mezun olduğumuz üniversite böte olduğu için istediğimiz zaman, norm varsa dönebiliyoruz. Yani o zaman ki pişmanlığın telafisi olacak.
Hocam norm olduğunda dönüş yapılıyor mu çoğu kişi 2 kere alan değişikliği yapılmıyor diyor bildiğiniz örnekler var mı?
yagmurumsu82' Alıntı:Ben de BÖTE mezunuyum. diplomamda yan alan yazmıyor. Teknoloji Tasarıma geçen böteciler nasıl geçti anlayabilmiş değilim. Biri beni bu konuda aydınlatırsa sevinirim.
yagmurumsu82' Alıntı:peki Bilişim öğretmenlerinden kaç kişi Teknoloji tasarıma geçti arkadaşlar.
Yan alanı olmayanlar seçemez demişti müdür yrdcım. ben de bir iki foruma baktım göremedim bu dediklerinizi çok üzüldüm şimdi kaçırdım diye...
mutlak_adeger' Alıntı:yağmurtan' Alıntı:7-8 lerde ikişer saat olan bir alana geçmekle sorun çözülecek mi? Orda da norm fazlası oluyorsunuz, ek ders de alamıyorsunuz. Geçenler demek ki gerçekten bt alanından bunalmış. Allah hepimize sabır versin.
Olunmuyor hocam. Benim bu yıl çalıştığım okulda şu anda 30 saat dersim olacak, önümüzdeki yıl 6'lardan kaldırılmasına rağmen yine 30 saat dersim olacak. Şu hep unutuluyor. Okullar ilkokul, ortaokul diye ayrılacak ve dolayısıyla ortaokuldaki şube sayısı artacak. Yani 6. sınıfların kaldırılmasıyla oluşan açık ordan tamamlanacak zaten. Ve sınıflar 2'ye ayrılıyor, haftada 2 saat zorunlu teknoloji tasarım dersi var. Bu durumda bilgisayar dersinden çok çok iyi durumda oluyor.
Benim okulumda 7 ve 8. sınıflara bu yıl 14 saat bilgisayar dersi vardı. 5. sınıflar da 2 sınıf seçmiş sadece. Zaten sınıfların hepsi de seçse, seçmeli derslerde belli günlere konulduğundan yine girebileceğin ders sayısı 4'ü geçmiyor çoğu okulda. Önümüzdeki yıl 6'lar, sonra 7'ler ve 8'ler seçecek dersi. Her birinden 2 sınıf çıksa, maksimum 16 saat ders eder. Çoğu okulda 2 sınıf da çıkmıyor zaten. Ayrıca bizimle ilgili yapılan açıklamalarda hep derse gerek olmadığı, öğrencilerin zaten bildiği ve bizi teknoloji koçu, fatih projesinin fatihi .....vs yapacakları söyleniyor. İsterlerse çıkıp "bilgisayar öğretmenlerini okulun kralı yaptık" desinler biz yine tamircilik yapıyor olacağız.
Teknoloji tasarım dersinde hiç değilse norm fazlası olunca görevlendirme başka okula gidersin ya da başka derse girersin. İdare bunu her öğretmen için yapıyor. Ama bilgisayar öğretmenine yapışan bu tamircilik etiketi hiçbir zaman değişmeyecek. 30 saat zorunlu dersimiz olduğunda da idare çeşitli tehditlerle bize işlerini yaptırıyor olacaklar. Ben hiç teknoloji tasarım öğretmeninden özel isteklerde bulunduklarını görmedim. Ve hiçbir teknoloji tasarım öğretmeninin "aman ders açmazsa, aman çıkış saatime karışırsa..." diye idarenin karşısında eğilip büküldüğünü görmedim. Hele ki saat 12:20 olduğunda kimseye hesap vermeden okuldan çıkıp gitme özgürlüğü yok mu işte ona paha biçilemez, hiç bir ek ders bu mutluluğu bana sağlamaz, sağlamıyor.
Senelerdir bekliyorum, üniversite okumayı bile düşündüm. Ama bu benim için büyük bir fırsat oldu. Güzel olacak inanıyorum![]()
yagmurumsu82' Alıntı:peki Bilişim öğretmenlerinden kaç kişi Teknoloji tasarıma geçti arkadaşlar.
Yan alanı olmayanlar seçemez demişti müdür yrdcım. ben de bir iki foruma baktım göremedim bu dediklerinizi çok üzüldüm şimdi kaçırdım diye...
hakand77' Alıntı:alan değişiklği her zaman yapılmaz.özellikle kendi isteğinizle geçiş yaptıysanız.öyle her istediğinizde kendi alanınıza dönebiliyor ya da alan değiştirebiliyor olsanız yan alanı olan sınıf öğretmeni kalmazdı şimdiye kadar.ne zaman açılırsa, bakanlığımız uygun görürse, sadece açıklanan alanlar arası geçiş yapılabiliyor.tabiki bu seneki saçma ve karmaşık uygulamayı saymıyorum...
Haklısınız tabi hocam. Ben de çok yüksek puanla girdim bu bölüme ve bölümü birincilikle bitirdim. Ama 5 yıllık çalışma hayatımda şunu anladım. Meb'de çalışıyorsanız ne öğretmeni olduğunuzun, ne öğrettiğinizin bir önemi yok. Ayrıca okulda format atmanın ve ıvır zıvır işlere bakmanın üniversiteye girerkenki başarıma ve üniversitedeki başarılarıma hiçbir katkısı yok. Maaşım yatıyor mu, önemli olan o. Emek verdim diye o mutsuzluğa daha fazla katlanamadım. Ama en büyük dileğim her şeyin umut ettiğiniz gibi olması. Umarım düzelir...blşmblşm' Alıntı:tek tasarıma gecen hocamı çok iyi anlıyorum.öğretmenden çok tamirciyiz biz.bu çok gurur kırıcı bişey.bende bunlardan muzdaribim.ama geçmedim çünkü; tek tasarımın öss de nasıl kazanıldığını bile bilmiyorum.ama ben çooook büyük emekler verdim bu saçma sapan branşı kazanabilmek için.çok büyük rezillik ama bu branşda bekleyeyim istedim.
Başkalarının beni tamirci olarak görmesine ben de izin vermedim, en azından yüksek sesle bunu söylemediler hiç ama birileri öğretmenler odasında keyfine bakarken iğrenç kablolarla ya da toz pislik içindeki bilgisayar kasasıyla boğuşurken kimsenin bir şey demesine gerek kalmıyor. Çünkü görünen köy kılavuz istemiyor.Bence beklenti meselesi. Herkes için hayırlı olsun ve inşallah en kısa zamanda düzelir her şey.nunu_e' Alıntı:Geçen arkadaşlar için öncelikle inşallah herşey gönlünüzce olsun. Ve geçmek için mutlaka kendinizce birçok haklı sebebiniz olduğunada eminim. Ancak şuda bir gerçekki başkalarının benim dersime bakış açısı nasıl? ı kafaya takarsak tek. tas. çok hatta hiç açıcı bir durumda değil. Kendimi hç tamirci olarak görmedim görmelerinede izin vermedim. Benimde fırsatım vardı ama düşündükten sonra yok ya... dedim. İnşallah pişmanda olmayacağım. Tekrar diyorum herkes için en hayırlısı olmuştur inş.