TEKNİK LİSE-ÇALIŞMA SAATLERİ(GÜNDE 7 SAAT )

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cucko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

cucko

Site Gezgini
Arkadaşlar teknik lisede Bilgisayar Öğretmeniyim. Günlük ders saati 7 saat olarak belirlenmiş. İdareye teknik liselerde günlük 10 saat ders konulabileceğini diğer bilgisayar öğretmeni olan arkadaşlarla söyledik. Yalnız idare böyle bir uygulama için resmi yazının olması yada yönetmelikte geçmesi gerektiğini söyledi. Diğer okullarda bunun uygulandığını ve birçok teknik lisede böyle olduğunu da belirttik. Günlük 7 saat olmasından dolay ders programı da haliyle zor oluyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Zor olmayı bırak olmaması lazım.

meslek lisesi ders saatleri 37-35-35-38
anadolu meslek 37-40-40-40
teknik lise 37-43-43-43
anadolu teknik 37-45-45-45

siz 35 saate nasıl sığdırdınız?

Değerli hocam bizim okulda şimdilik Anadolu teknik yok.İki tane 10. sınıf ve 3 tane de 11. sınıf var. Yani program aşırı yoğun değil .Fakat dersleri bölmeye kalktığımızda çok ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Örneğin 10 saat web tasarımını ele alalım. Web tasarımını 7+3 yada 4+4+2 şeklinde bölmemiz gerecek.Bu da haliyle bana pek mantıklı gelmiyor.

cucko' Alıntı:
Değerli hocam bizim okulda şimdilik Anadolu teknik yok.İki tane 10. sınıf ve 3 tane de 11. sınıf var. Yani program aşırı yoğun değil .Fakat dersleri bölmeye kalktığımızda çok ilginç bir durum ortaya çıkıyor. Örneğin 10 saat web tasarımını ele alalım. Web tasarımını 7+3 yada 4+4+2 şeklinde bölmemiz gerecek.Bu da haliyle bana pek mantıklı gelmiyor.
..
hocam yönetmelikler bu durumu okul idarecilerine bırakmış durumda. kurumunuz muhtemelen TAM GÜN TAM YIL uygulamasına henüz geçmemiş ve öğrencinin okulda boşta gezip olay çıkarmasın yerine bir an önce öğrenciden kurtulmak düşüncesinde hareket ediyor. Eğer tüm öğrencileriniz haftada en fazla 35 saat ders görüyorsa okul idaresi böyle bir karar verebilir. bunda herhangi bir kanuni engel yok.

derslere gelince de 7+3 de bölebilirsiniz 5 + 5 de bölebilirsiniz. dersleri tüm gün olarak neden düşünüyorsunuz ki. 5 saat laba alırsınız 2 saat kültür dersi görür. öğretmen ve öğrenci sayınızı, lab ders yükünüzü bilmediğim için genelleme yaptım.

BBNET
Geri