Teke tek programı 4+4+4

Kodla Büyü

cumhurtorun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Haber türk kanalındaki Teke Tek programında 4+4+4 tartışılıyor.
Eğitim bir sen sekreteri Ahmet özer, tabi ki 4+4+4'ü savunuyor. Karşısındaki kişiler bu çocuklar hazır değiller diye bas bas bağırıyorlar, tabi ki bilimsel verilere dayanarak. Ahmet özer şuna benzer cümleler kuruyor.
"Şimdiki çocuklar 4-5 sene önceki çocuklara benzemiyor. Cep telefonu ve süper bilgisayar kullanıyorlar."
Adamın aklı almıyor bilgisayar, cep telefonu kullanmayı. Haberleşme bakanının, bulut bilişim çok acayip bişey, fazla kurcalamayın demesi gibi.
Ahmet özer'e göre çocukların okula başlama yaşı, zeka seviyeleri, hazır bulunuşlukları tamamen cep telefonu ve bilgisayar kullanmalarına bağlı.
Allah akıl fikir versin.

Eğitim bir sen sekreteri Ahmet özer 4+4+4 ü savunurken hiç bir sınıf öğretmeni norm fazlası olmaycak diyordu. hadi hodri meydan 10 binlerce sınıf öğretmeni norm fazlası oldu nasıl çözecekler.

cumhurtorun' Alıntı:
Haber türk kanalındaki Teke Tek programında 4+4+4 tartışılıyor.
Eğitim bir sen sekreteri Ahmet özer, tabi ki 4+4+4'ü savunuyor. Karşısındaki kişiler bu çocuklar hazır değiller diye bas bas bağırıyorlar, tabi ki bilimsel verilere dayanarak. Ahmet özer şuna benzer cümleler kuruyor.
"Şimdiki çocuklar 4-5 sene önceki çocuklara benzemiyor. Cep telefonu ve süper bilgisayar kullanıyorlar."
Adamın aklı almıyor bilgisayar, cep telefonu kullanmayı. Haberleşme bakanının, bulut bilişim çok acayip bişey, fazla kurcalamayın demesi gibi.
Ahmet özer'e göre çocukların okula başlama yaşı, zeka seviyeleri, hazır bulunuşlukları tamamen cep telefonu ve bilgisayar kullanmalarına bağlı.
Allah akıl fikir versin.
programı izlerken kendime şu soruyu defalarca sordum.
"ben hala neden bu sendikanın üyesiyim?"
Ülkenin en büyük sendikasının genel sekreteri 2 numaralı adamı aynen hocam senin söylediğin şeyleri söylüyor,
hiç bir bilimsel veri yok, hiç bir dayanak yok,
torunu bilgisayar ve cep telefonunu çözmüş onun için 4+4+4 öyle iyidir böyle iyidir sorunlar varsa halledilir,
buradan sendikanın BT öğretmenlerine bakışınıda anlamak mümkün.

Oy benim güzel memleketim, sevgili öğretmen arkadaşlarım bizleri kimler yönetiyor, kimler bizlere amirlik memurluk yapıyor, sonrada bizim kuruluş amacımız sizlerin hakkını savunmaktır diyor, sen torununu gönder en güzel okullara sonra başını kuma göm, her ay sendikadan 5 mi alırsın 25 mi alırsın bilmem kaç bin liranla keyif sür, bu memlekette yaşamak insanı memleket düşmanı yapar.

Adam tüm Türkiye'nin sorununu torunu üzerinde çözmüş. Ne gerek var çocuk ve ergen psikiyatrisine. Çıksın, "hükümet böyle istediği için bende böyle istiyorum", desin, vallahi saygı duyacağım. Ama bu kıvırma nedir arkadaş? Karşısındakiler bile artık gülmeye başladılar adama, bu ne körü körüne bağlılıktır. Neye bağlılıktır bu böyle anlamak mümkün değil?

biri eğitim bir sene üye olmak için adam gibi tek bir tane geçerli sebep söylesin.
ama ben eğitim bir sene üye olmamak için onlarca sebep sayabilirim. bir öğretmenin bu sendikaya üye olmasını normal karşılamıyorum.

rifatt' Alıntı:
özür durumundan da bahsedilmiş heralde . izleyen arkadaşlar var mı bi gelişme
benim izlediğim bölümde bahsi geçmedi programın tamamında da geçtiğini zannetmiyorum,
ama şayet geçseydi şöyle bir konuşma geçerdi sanırım,
- eğitim bir sen : biz bakanlığımıza gerekli tekliflerimizi internet sitemizden ve 5 yıldızlı otellerin lüks toplantı salonlarından iletiyoruz, sayın bakanımız bu konularda çok hassas, bir ilerleme kaydedeceğimizi umuyorum,
- eğitim sen : onlarda ne yapar eder konuyu kürtçe ve emperyalizme bağlardı,

senle bende televizyon ve bilgisayar başında deli oluruz.

Ahmet Özer'i çocukluğumdan beridir tanırım, torunu bilmem ama oğlunu da tanırım, bizin sıkıntıların ilk zamanlarında görüştüğümüzde ertesi gün bakanlığa, ttk ve eğiteke ziyaret yapmıştı, raporlarımızı da okudum demişti ama demek ki hiç anlamamış, programı dinlemeyemedim ama cumhur hocam dediklerinizi konuşuyorsa resmen saçmalamış...

Akıl var izan kardeşim, bugün öğretmen arkadaşlardan birisi zorunlu kapsamına giren çocuğunu okula yazdırmamak için gittiği doktordan, aldığı rapordan olaylardan bahsetti akıllara zarar... Eski okuluma şu an 600 tane 1.sınıf kaydı var, tuvaletini tek yapamayan çocuklar okullu yapılmış, 10 tane sınıf öğretmeni var 1e dönen , sınıflar 60 kişilik... Yeterli derslik yok, bt sınıfı kapatılmış, idareci odaları boşaltılmış 3 ü bir arada yapılmış...

çalıştım il büyük şehir görüştüğüm bütün idareciler kafayı yemek üzere 1. sınıf kayıtları tahminlerinin çok üstünde kütüphaneyi bile sınıf yapmışlar olmuyor sınıflar 50 kişiye yakın olacak öğretmnler fazla ama derslik yok. bazı idareciler kayıt almayı durdurmuş bundan dolayı veliler idarecileri şikayet etmiş idareclerde başka okullardan sınıf istemiş okul açılmasına 3 hafta var bu sorun dahada büyüyecek. bu iş eğitim işi hallederiz kadir gibi olmuyor. mağduriyet çok olacak.

the_korsan' Alıntı:
Ahmet Özer'i çocukluğumdan beridir tanırım, torunu bilmem ama oğlunu da tanırım, bizin sıkıntıların ilk zamanlarında görüştüğümüzde ertesi gün bakanlığa, ttk ve eğiteke ziyaret yapmıştı, raporlarımızı da okudum demişti ama demek ki hiç anlamamış, programı dinlemeyemedim ama cumhur hocam dediklerinizi konuşuyorsa resmen saçmalamış...

Akıl var izan kardeşim, bugün öğretmen arkadaşlardan birisi zorunlu kapsamına giren çocuğunu okula yazdırmamak için gittiği doktordan, aldığı rapordan olaylardan bahsetti akıllara zarar... Eski okuluma şu an 600 tane 1.sınıf kaydı var, tuvaletini tek yapamayan çocuklar okullu yapılmış, 10 tane sınıf öğretmeni var 1e dönen , sınıflar 60 kişilik... Yeterli derslik yok, bt sınıfı kapatılmış, idareci odaları boşaltılmış 3 ü bir arada yapılmış...
sayın hocam Ahmer Özer'i tanıdığını söylüyorsun, lütfen yanılırsam beni düzelt,
bu tip adamların geç karşısına kendilerine sabaha kadar anlat bıkmadan usanmadan iyi niyetle seni dinlerler,
veya o anlatsın muhabbetlerine doyum olmaz sen onu sabaha kadar dinlersin,
bunlar bakanlığa gitsin hangi kapıdan girerse girsin herkes ayağa kalkar ooo ahmet abimiz gelmiş denilir saygı gösterilir hürmet edilir, çaylar içilir, muhabbet edilir, ama çözüm üretme noktasında pasiftirler, insanları kırmamak adına doğruyu söyleyemezler.

cesur yürek99' Alıntı:
biri eğitim bir sene üye olmak için adam gibi tek bir tane geçerli sebep söylesin.
ama ben eğitim bir sene üye olmamak için onlarca sebep sayabilirim. bir öğretmenin bu sendikaya üye olmasını normal karşılamıyorum.

hocam saysana şu 10 nedeni.. Ama öyle nedenler say ki, 2002 öncesindeki MHP koalisyonu döneminde yönetici sendika olan Türk Eğitim Sen'in yaptıklarından farklı şeyler olsun.. Yani 1. madden hükümeti kayırmak olmasın.. Çünkü biliyoruz ki sendikaların bir siyasi görüşü vardır ve bu sendikalar kendi siyasi görüşündeki hükümeti her daim destekler, eğer hükümet kuramazlarsa haklı haksız muhalif olurlar..

tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

hocam saysana şu 10 nedeni.. Ama öyle nedenler say ki, 2002 öncesindeki MHP koalisyonu döneminde yönetici sendika olan Türk Eğitim Sen'in yaptıklarından farklı şeyler olsun.. Yani 1. madden hükümeti kayırmak olmasın.. Çünkü biliyoruz ki sendikaların bir siyasi görüşü vardır ve bu sendikalar kendi siyasi görüşündeki hükümeti her daim destekler, eğer hükümet kuramazlarsa haklı haksız muhalif olurlar..

sayın hocam izin verirseniz bir kaç neden saymak isterim..

1-) memur-sen eski başkanı ahmet aksu'nun "Devlet Memurluğu güvencesi kaldırılmalı" şeklindeki sözleri.. sendikaların varlık sebebi üyelerinin özlük haklarını korumaktır.. ellerinden almak değil.. daha önce hiçbir sendika böyle bir şey yapmaya yeltenmemişti..
http://www.egitimciyiz.com/memur-sen-devlet-memurlugu-guvencesi-kaldirilmali.html/

2-) uluslar arası sendikalar konfederasyonu, memur sen'in üyelik başvurusunu "bağımsız karakterinin tartışılabilir" olmasından dolayı reddetti.. yani memur-sen uluslar arası sendikal camiada tanınan bir sendika değil..
http://haber.gazetevatan.com/memursene-sok-yanit/365605/2/Haber#.UD50ocEaOME

3-) daha önce hiçbir sendika başkanının şerefini ortaya koyarak birşey için yemin ettiğine rastlamadık.. lakin ahmet gündoğdu "öğretmene ek ödeme namusumuzdur" demiş ancak masadan eli boş kalkmıştır.. bu konudaki yorumu size bırakıyorum..

çok çok daha fazlasını yazabiliriz ama 2002 öncesi ve TES 'in durumunu öne sürmüşsünüz.. tes de kendi döneminde hatalar yapmıştır.. ancak şimdiki kadar yandaşlığa hiçbir hükümet ve hiçbir sendika tarihinde rastlayamayız.. oluşan bu durumun temelinde tek parti hükümetinin verdiği güç ve üyelerin körü körüne bağlılığı yatmakta.. memur sen üyelerine sürekli umut satıyor ama hiçbir şey sunmuyor.. ahmet gündoğdu ücretli öğretmenlik, atanamayan öğretmenler, eş durumu, ek ödeme ve daha sayamayacağım bir çok sorun için herkese umut vererek yetkililerle konuşmaya gitti.. her seferinde de umutla yetkililerin odasından çıkıp müjde vermesini bekledik.. lakin sonuç hep hüsran.. her seferinde kuyruğunu sıkıştırdı ve odadan çıktı..

ayrıca tes zamanında hatalar yapmış diye küsüp kendi koltukları uğruna öğretmenleri satan, haklarını masada bırakan, eğitim camiasını keşmekeş karşısında sesini çıkarmayan bir sendikaya üye olmak, bu duruma destek olmak, vaziyeti kabullenmek değil midir?

sendikaların politik görüşü var.. olmak da zorunda çünkü bizim hayat kalitemizi politika belirliyor.. özlük haklarımız, alacağımız, vereceğimiz politik kararlar sonucunda belirleniyor.. ancak sendikanın politik görüşleri her zaman üyelerinin menfaatini sağlayacak doğrultuda olmalıdır.. memur sen için attığı her adımı üyeleri için atmaktadır diyebiliyor muyuz?? anahtar nokta budur...

işin özü bu değil egitim megitim hak getire

asıl amaç

kızlar akilbaliğ olmadan erkeklerden ayrılacak 9 yaş 4. sınıfın sonu
erkekler hafızlık için en ideal yaş olan 9 yaşında hafızlık eğitimine başlayacak.

gerisi hikaye

orebro' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

sendikaların politik görüşü var.. olmak da zorunda çünkü bizim hayat kalitemizi politika belirliyor.. özlük haklarımız, alacağımız, vereceğimiz politik kararlar sonucunda belirleniyor.. ancak sendikanın politik görüşleri her zaman üyelerinin menfaatini sağlayacak doğrultuda olmalıdır..

özlük haklarımızı alacağımız politik kararlar belirliyor derken ne demek istediniz. politik aldığım tek karar sandıkta oyumun rengidir. bunun dışında hiçbir memur politik kararlar almaz.

politik kararlar özlük haklarımızı nasıl belirliyor.. biraz açarmısınız..

kty38' Alıntı:
işin özü bu değil egitim megitim hak getire

asıl amaç

kızlar akilbaliğ olmadan erkeklerden ayrılacak 9 yaş 4. sınıfın sonu
erkekler hafızlık için en ideal yaş olan 9 yaşında hafızlık eğitimine başlayacak.

gerisi hikaye

bugün konya tv nin haberlerinde vardı hafızlık için 1 yıl izin hakkı geliyormuş öğrencilere..

tayinci42' Alıntı:
orebro' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

sendikaların politik görüşü var.. olmak da zorunda çünkü bizim hayat kalitemizi politika belirliyor.. özlük haklarımız, alacağımız, vereceğimiz politik kararlar sonucunda belirleniyor.. ancak sendikanın politik görüşleri her zaman üyelerinin menfaatini sağlayacak doğrultuda olmalıdır..

özlük haklarımızı alacağımız politik kararlar belirliyor derken ne demek istediniz. politik aldığım tek karar sandıkta oyumun rengidir. bunun dışında hiçbir memur politik kararlar almaz.

bizim alacağımız kararları kastetmedim hocam.. siyasilerin aldığı kararlar, bizim alacağımız maaşı ve ulaşıma, kiraya, ekmeğe, suya yani yaşamaya vereceğimiz ücreti belirliyor demek istedim.. diğer söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım..

orebro' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
orebro' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

bizim alacağımız kararları kastetmedim hocam.. siyasilerin aldığı kararlar, bizim alacağımız maaşı ve ulaşıma, kiraya, ekmeğe, suya yani yaşamaya vereceğimiz ücreti belirliyor demek istedim.. diğer söylediklerimin de sonuna kadar arkasındayım..

eğitim bir sene üye olmamak için 10 neden sayım.
1. yetkiyi almasına rağmen yetkisini kullanamamıştır.
2. hükümetin öğretmeni itibarsızlaştıma politikasına göz yummulştur.
3. kpss deki hırsızlıklara ses çıkarmamıştır.
4. senkicılıkta cemaat baskılarını uygulamıştır.
5. öğretmenlere başka kapı arkasında hükümetle farklı pazarlıklar yapmıştır.
6. ciddi anlmada hiç bir eylemlerde yapmamışlardır.
7. öğretmnleri üye yapmada idareci baskılarını kullanmıştır.
8. sendikasına bağlı öğretmnleri görevlendirme yaparak idarecileri kendilerine hizmet etme durumuna getirmiştir.
9. ek ödeme konusunda namusum deyip öğretmnleri yüz üstü bırakmıştır.
10. 4+4+4 ü destekleyerek 30 bin sınıf öğretmenin norm fazlası olmasına neden olmuştur.
11. andmızın ve istikal marşımızın okullarda kaldırılmasını talep etmiştir.
12. kürtçe eğitimi desteklemiştir.
13. yetkili sendika üyesi oldukları için fazladan para talep etmişlerdir.
....
daha çok şey sayarım. EBS 2005 ve 2011 de uluslara arası sendikacılık federasyonuna üye olmak istemiş onlarda bunu kabul etmemiş. gerekçe olarak ciddi anlamda sendika kurallarına uygun hareket etmedikleri için.

şimdi siz sayın neden ebs ye üye olalım.

tayinci42' Alıntı:
yetkili sendika ile yetkisiz sendika arasında ne fark var?

yetkili sendikanın toplu görüşmerde oy sayısı fazladır. yetkili sendika meb ile görüşmlerde etkilidir. yetkili sendika toplu görüme masasında bütün memurları temsil eder. geçen yıl yapılan görüşmede yetkili sendika imzalamasaydı toplu görüşme bakanlar kuruna kalacaktı.

cesur yürek99' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

yetkili sendikanın toplu görüşmerde oy sayısı fazladır. yetkili sendika meb ile görüşmlerde etkilidir. yetkili sendika toplu görüme masasında bütün memurları temsil eder. geçen yıl yapılan görüşmede yetkili sendika imzalamasaydı toplu görüşme bakanlar kuruna kalacaktı.

hocam bunla ilgili kanun tam olarak nerede?
11 üye vardı kurulda yetkili sendikanın neden oy sayısı fazla. üç büyük sendikadan her birinden 1 temsilci vardı.
Diğer yetkisiz bir sendika imzalamasaydı ne olacaktı! yinede bakanlar kuruluna gitmeyecek miydi? Bakanlar kuruluna giderse zaten %3 + %3 zam verecekti hükümet.. ve diğer tüm ıvır zıvır kazanımlarda olmayacaktı. Yani yetkili sendika imzalasa ne.. imzalamasa ne farkediyor..

birde.. yani bu imzalanmazsa şu olur, anlaşılmazsa bu olur tarzındaki kanun nerede hocam hangisi, hangi numarada sayıda tarihte..

tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

11 üye vardı kurulda yetkili sendikanın neden oy sayısı fazla. üç büyük sendikadan her birinden 1 temsilci vardı.
Diğer yetkisiz bir sendika imzalamasaydı ne olacaktı! yinede bakanlar kuruluna gitmeyecek miydi? Bakanlar kuruluna giderse zaten %3 + %3 zam verecekti hükümet.. ve diğer tüm ıvır zıvır kazanımlarda olmayacaktı. Yani yetkili sendika imzalasa ne.. imzalamasa ne farkediyor..

birde.. yani bu imzalanmazsa şu olur, anlaşılmazsa bu olur tarzındaki kanun nerede hocam hangisi, hangi numarada sayıda tarihte..

yetkili senka başkanı ile hükümet masaya oturur pazarlık yapar yetkili sendikadan 2 diyelerinden bir temsilci var ayrıca uzlaştırma kurulunda seçilen akademisyen üye seçimide yetkili sendikaya ait yetkili sendika imza attıktan sonra diğer temsilcilerin imzasının önemide yok. o görüşmede tes ve kesk başkanı masadan kalkmak istemiş ama memursen kalkmamıştır. efendim baknlar kurulu ne vercekti %3 demek topu hükümete atmak demektir. bu gün hükümet bu işten bu sendika sayesinde ucuz yırttı. ama diyorsanki olsa ne olur olmasa ne olur öyle ya memursen olsa ne olmasa ne. 1 mayısta eylem yapıp sonra yüzbinleri sokağa döktük diyen ve bunuda bir bakanla el ele yapıyorsa sizin için bir önemi yoktur olsa ne olur olmasa ne olur.

ben şunu gerçketen merak ediyorum. 230 bin öğretmene şunu soruyorum neden eğitim bir sene üyesiniz.

geçen yık bir okul müdürü üç tane öğretmeni odasına çaığıyor. üçüde türk eğitim senli üçüne de istifa etmelerini ve eğitim bir sen geçmlerini istiyor. öğretmnlerden bir tanesi
-- neden eğitim bir sen diye soruyıor.
cevap müdürden geliyor
--menfaat

bana bu müdür açık açık söyledi bende neden bunu yaptığını söyledim bu işin etik olmadığını söyledim. bu cevap karşısında öğretmenler türk eğitimden istifa ederek eğitim bir sene geçti

aynı müdür arkadaş görevlendirme ile il milli eğitime geçti. inanamyan olursa özelden o okul müdürünün ismini ve çalıştığı yeri verebilirim.

tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

sayın hocam sorularınıza tek tek cevap vereyim..

ilk olarak "yetkili sendika ile yetkisiz sendika arasında ne fark var?" demişsiniz.. dağlar kadar fark var.. bunu 4688 sayılı kanun ortaya koyuyor.. hani bazı mesai aradaşlarınızın meydanlarda gaz yeme ve coplanma pahasına itiraz ettiği, "bu kanun memura hiçbir hak tanımıyor" diyerek kabul etmediği, ama ebs' nin sürekli cici olarak gösterdiği kanun... peki ne diyor bu kanun bunu açalım..
MADDE 29- Toplu sözleşme görüşmelerine kamu idaresi adına Kamu İşveren Heyeti, kamu görevlileri adına Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti katılır.

Kamu İşveren Heyeti, Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu Bakanın başkanlığında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Hazine Müsteşarlığı ve Devlet Personel Başkanlığı temsilcilerinden oluşur.

Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti, bağlı sendikaların toplam üye sayısı itibarıyla en fazla üyesi bulunan konfederasyonun Heyet Başkanı olarak belirleyeceği bir temsilci ile bağlı sendikaların üye sayıları esas alınmak kaydıyla en fazla üyesi bulunan konfederasyon tarafından belirlenecek üç, ikinci sırada bulunan konfederasyon tarafından belirlenecek iki ve üçüncü sırada bulunan konfederasyon tarafından belirlenecek bir temsilci olmak üzere yedi üyeden oluşur. Heyet Başkanı ve temsilciler, toplu sözleşme görüşmelerinin başlamasından onbeş gün önce konfederasyonlar tarafından Devlet Personel Başkanlığına bildirilir. Heyet Başkanlığı sıfatını haiz konfederasyon temsilcisinin toplu sözleşme görüşmelerine katılmaması veya görüşmelerden çekilmesi halinde Heyet Başkanlığı yetkisi, en çok üyeye sahip olma sırası esas alınarak görüşmelere katılmaya yetkili diğer konfederasyon temsilcileri tarafından kullanılır.

toplu sözleşme iki süreçten oluşuyor: 1. devleti temsil eden kamu işveren heyeti ile memurları temsil eden kamu görevlileri sendikaları heyetinin pazarlığı.. kamu görevlileri sendikaları heyeti kimlerden oluşuyor yukarıda madde bunu ortaya koyuyor.. başkan memur sen'den, 3 üye memur sen'den, etti 4 memur sen'li.. 2 üye kamu sen'den, 1 üye de kesk'ten.. yetkisiz sendika temsilcilerinin toplamı bile yetkili sendikanın temsilci sayısını bulmuyor..

2. süreç: anlaşmazlık olmaması durumu.. kamu görevlileri hakem kurulu devreye giriyor bu aşamada.. peki kamu görevlileri hakem kurulu kimlerden oluşuyor: toplam 11 kişi.. devleti temsilen 1 başkan ve 5 üye.. memurlar temsilen yetkili sendikadan 2 üye(söylediğiniz gibi 1 değil), diğer sendikalardan 1'er üye.. toplam 4 üye.. 2 üye de üniversite temsilcisi olarak katılıyor.. birini bakanlar kurulu doğrudan seçiyor.. diğerini sendikaların önerdiği akademisyenlerden yine bakanlar kurulu seçiyor.. özetle anlaşmazlık olmaması durumunda devlet temsilcileri 7'ye 4 üstünlük sağlıyor... (madde 34 uzun olduğundan buraya almıyorum, inceleyiniz lütfen..)

ufak bir dipnot: memur sen'in seçtiği üniversite temsilcisi, heyette bizim aleyhimize oy kullandı..

"imzalanmasa, anlaşılamazsa ne olur?" şeklindeki sorunuzun cevabı da aynı kanunun 34. maddesinde e bendinde mevcut...

diyor ki: "hakem kurulu en az 8 üye ile toplanır".. hatırlarsanız kamu sen ve kesk başkanları, memur sen'e gelin masaya oturmayalım demişti.. sendikaları temsilen 4 üye masaya oturmasaydı, kurul toplanamayacaktı.. ama memur sen 2 üyesiyle masaya oturdu ve kurulun 9 kişiyle toplanmasını sağladı... e bu durumda kamu sen ve kesk de oturmak zorunda kaldı.. sayın hocam masaya oturmazsınız, kurulun toplanmasını engelleyerek heyeti çözüme zorlarsınız.. hem bu şekilde de taleplerinizi almak için onurlu davranmış olursunuz.. bu kadar basittir..

4688 sayılı haksız kanun'a karşı bazı sendikalar bir kaç kez meydanlara çıktı.. meslektaşlarımız bu yüzden coplandı, gaz yedi.. ve biz sesimizi çıkarmadık.. üstelik memur sen 4688'i kazanım olarak gösterdi herkese.. afişler bastırıp okullarımıza astı.. biz de kendilerine güvendik ve bunu yedik.. keşke yemeden önce bir okusaydık şu 4688'i, meydanlarda coplanan, gaz yiyen meslektaşlarımızı, mesai arkadaşlarımız bir dinleseydik.. yoksa bunlar çoluk çocuk sahibi insanlar, keyif almıyorlar gaz yemekten, coplanmaktan.. hiçbir şeyin peşinde koşmayan, hiçbir menfaati olmayan mesai arkadaşlarımızı dinlemedik, onlara güvenmedik ama koltuk peşinde koşan, kişisel menfaatleri için onurlarını satan insanlara güvendik... lütfen bir beş dakikalığına oturup, meseleye yanlı bakmadan tefekkür edelim.. doğru mu yaptık, yanlış mı?? acaba üye olduğumuz sendika bizim desteğimizi hak ediyor mu?

orebro' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:

sayın hocam izin verirseniz bir kaç neden saymak isterim..

1-) memur-sen eski başkanı ahmet aksu'nun "Devlet Memurluğu güvencesi kaldırılmalı" şeklindeki sözleri.. sendikaların varlık sebebi üyelerinin özlük haklarını korumaktır.. ellerinden almak değil.. daha önce hiçbir sendika böyle bir şey yapmaya yeltenmemişti..
http://www.egitimciyiz.com/memur-sen-devlet-memurlugu-guvencesi-kaldirilmali.html/

2-) uluslar arası sendikalar konfederasyonu, memur sen'in üyelik başvurusunu "bağımsız karakterinin tartışılabilir" olmasından dolayı reddetti.. yani memur-sen uluslar arası sendikal camiada tanınan bir sendika değil..
http://haber.gazetevatan.com/memursene-sok-yanit/365605/2/Haber#.UD50ocEaOME

3-) daha önce hiçbir sendika başkanının şerefini ortaya koyarak birşey için yemin ettiğine rastlamadık.. lakin ahmet gündoğdu "öğretmene ek ödeme namusumuzdur" demiş ancak masadan eli boş kalkmıştır.. bu konudaki yorumu size bırakıyorum..

çok çok daha fazlasını yazabiliriz ama 2002 öncesi ve TES 'in durumunu öne sürmüşsünüz.. tes de kendi döneminde hatalar yapmıştır.. ancak şimdiki kadar yandaşlığa hiçbir hükümet ve hiçbir sendika tarihinde rastlayamayız.. oluşan bu durumun temelinde tek parti hükümetinin verdiği güç ve üyelerin körü körüne bağlılığı yatmakta.. memur sen üyelerine sürekli umut satıyor ama hiçbir şey sunmuyor.. ahmet gündoğdu ücretli öğretmenlik, atanamayan öğretmenler, eş durumu, ek ödeme ve daha sayamayacağım bir çok sorun için herkese umut vererek yetkililerle konuşmaya gitti.. her seferinde de umutla yetkililerin odasından çıkıp müjde vermesini bekledik.. lakin sonuç hep hüsran.. her seferinde kuyruğunu sıkıştırdı ve odadan çıktı..

ayrıca tes zamanında hatalar yapmış diye küsüp kendi koltukları uğruna öğretmenleri satan, haklarını masada bırakan, eğitim camiasını keşmekeş karşısında sesini çıkarmayan bir sendikaya üye olmak, bu duruma destek olmak, vaziyeti kabullenmek değil midir?

sendikaların politik görüşü var.. olmak da zorunda çünkü bizim hayat kalitemizi politika belirliyor.. özlük haklarımız, alacağımız, vereceğimiz politik kararlar sonucunda belirleniyor.. ancak sendikanın politik görüşleri her zaman üyelerinin menfaatini sağlayacak doğrultuda olmalıdır.. memur sen için attığı her adımı üyeleri için atmaktadır diyebiliyor muyuz?? anahtar nokta budur...

kimseden ses soluk yok..

eğitim bir sen'in savunulacak bir yanı mı kalmadı yoksa eğitim bir sen'li mi kalmadı??

eğitim bir sen sendikasının savunulacak bir tarafı da kalmadı.zaten üye olarak kalanların çoğu ne çıkarsa bahtıma mantığıyla baktığı için hiç birşeyi umursamıyorlar.padişahım çok yaşa demekten başka...

beni en çok üzen kısmı geçen yıl 15 mayısta öğretmenler istifa ediyor diye yaygara kopmasına ve ebs nin çok pasif kaldığı 15 mayıs ve 15 haziran dönemi arasında 15 bin öğretmenin bu sendikaya üye olmasıdır. ek ödeme namusun diyeceksiniz sonra almayacaksınız buna rağmen 15 bin öğretmen size üye olacak. sanıldığı gibi çok istifa edende olmadı.

BBNET
Geri