tayinci42' Alıntı:
cesur yürek99' Alıntı:
biri eğitim bir sene üye olmak için adam gibi tek bir tane geçerli sebep söylesin.
ama ben eğitim bir sene üye olmamak için onlarca sebep sayabilirim. bir öğretmenin bu sendikaya üye olmasını normal karşılamıyorum.
hocam saysana şu 10 nedeni.. Ama öyle nedenler say ki, 2002 öncesindeki MHP koalisyonu döneminde yönetici sendika olan Türk Eğitim Sen'in yaptıklarından farklı şeyler olsun.. Yani 1. madden hükümeti kayırmak olmasın.. Çünkü biliyoruz ki sendikaların bir siyasi görüşü vardır ve bu sendikalar kendi siyasi görüşündeki hükümeti her daim destekler, eğer hükümet kuramazlarsa haklı haksız muhalif olurlar..
sayın hocam izin verirseniz bir kaç neden saymak isterim..
1-) memur-sen eski başkanı ahmet aksu'nun "Devlet Memurluğu güvencesi kaldırılmalı" şeklindeki sözleri.. sendikaların varlık sebebi üyelerinin özlük haklarını korumaktır.. ellerinden almak değil.. daha önce hiçbir sendika böyle bir şey yapmaya yeltenmemişti..
http://www.egitimciyiz.com/memur-sen-devlet-memurlugu-guvencesi-kaldirilmali.html/
2-) uluslar arası sendikalar konfederasyonu, memur sen'in üyelik başvurusunu "bağımsız karakterinin tartışılabilir" olmasından dolayı reddetti.. yani memur-sen uluslar arası sendikal camiada tanınan bir sendika değil..
http://haber.gazetevatan.com/memursene-sok-yanit/365605/2/Haber#.UD50ocEaOME
3-) daha önce hiçbir sendika başkanının şerefini ortaya koyarak birşey için yemin ettiğine rastlamadık.. lakin ahmet gündoğdu "öğretmene ek ödeme namusumuzdur" demiş ancak masadan eli boş kalkmıştır.. bu konudaki yorumu size bırakıyorum..
çok çok daha fazlasını yazabiliriz ama 2002 öncesi ve TES 'in durumunu öne sürmüşsünüz.. tes de kendi döneminde hatalar yapmıştır.. ancak şimdiki kadar yandaşlığa hiçbir hükümet ve hiçbir sendika tarihinde rastlayamayız.. oluşan bu durumun temelinde tek parti hükümetinin verdiği güç ve üyelerin körü körüne bağlılığı yatmakta.. memur sen üyelerine sürekli umut satıyor ama hiçbir şey sunmuyor.. ahmet gündoğdu ücretli öğretmenlik, atanamayan öğretmenler, eş durumu, ek ödeme ve daha sayamayacağım bir çok sorun için herkese umut vererek yetkililerle konuşmaya gitti.. her seferinde de umutla yetkililerin odasından çıkıp müjde vermesini bekledik.. lakin sonuç hep hüsran.. her seferinde kuyruğunu sıkıştırdı ve odadan çıktı..
ayrıca tes zamanında hatalar yapmış diye küsüp kendi koltukları uğruna öğretmenleri satan, haklarını masada bırakan, eğitim camiasını keşmekeş karşısında sesini çıkarmayan bir sendikaya üye olmak, bu duruma destek olmak, vaziyeti kabullenmek değil midir?
sendikaların politik görüşü var.. olmak da zorunda çünkü bizim hayat kalitemizi politika belirliyor.. özlük haklarımız, alacağımız, vereceğimiz politik kararlar sonucunda belirleniyor.. ancak sendikanın politik görüşleri her zaman üyelerinin menfaatini sağlayacak doğrultuda olmalıdır.. memur sen için attığı her adımı üyeleri için atmaktadır diyebiliyor muyuz?? anahtar nokta budur...