Tek şerit mi çift şerit mi

Kodla Büyü

Enterprise

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Süper Üye
Ya arkadaşlar ufak çaplı bir kazaya karıştım, ben e5 ten tali yola giriyordum tali yoldan e5 e girmeye çalışan bir araçla çarpıştık.
Diğer aracın geldiği yolda 2 şeritli ama çift şerit mi tek şerit mi bir tabela yok, onlar yolun tek şerit olduğunu iddia ediyor, dün gidip 10dakika yolu gözlemledim onların geldiği şeritten ters yöne 10-12 tane araç gitti çift şeritmiş gibi. Civar esnafa sordum biri tek şerit diyor öteki çift şerit anlamadım gitti nasıl öğrenebilirim orası tek mi çift mi?

navigasyon olsa belki anlaşılır ama e5 den tali yola gidiş gösteriyor mu diye tam da emin değilim
yada karayolllarına sormak lazım

tek şerit mi çift şerit mi derken gidiş gelişden mi bahsediyorsunuz? Tek yön çift yön! Olay değişir...

hocam taşıt giremez tabelası yoksa gidiş geliş kullanılabilir.
Benim yaşadığım şehirde ara sokaklar çok dar haliyle tek şeritli ama çift yönlü kullanılıyor.

Evet evet geliş gidiş mi demek istiyorum, karayollarını aradım büyük şehir belediyesine yönlendirdi o da biz polis miyiz dedi polisi arayın, Alla Allaaaa polisle ne alakası var kimse o yol sadece geliş mi geliş gidiş mi bilmiyor demekki:)
Eğer yol geliş-gidiş se bana çarpan araç gidiş yönünden gelmeye çalışırken çarptı ama bir türlü öğrenemiyorum geliş-gidiş mi yoksa sadece gidiş mi.

kazada trafik çağırmadınız mı hocam onlar tutank tutar tutanağa mecburen yazarlardık gidiş geliş var mı diye

Hayır Hocam ben hemen telefona davrandım zaten 155i arıyodum dalga mı geçiyosun ölü yok yaralı yok 155i niye arıyosun dediler aramadık.

Enterprise' Alıntı:
Hayır Hocam ben hemen telefona davrandım zaten 155i arıyodum dalga mı geçiyosun ölü yok yaralı yok 155i niye arıyosun dediler aramadık.
hocam siz tutanakta çift şeritli olup karşınızdaki aracın yanlış şeritten geldiğini yazdıysanız
diğer tarafta tek şeritli olduğunu söyleyip sizin ters yönden geldiğinizi kendinin haklı olduğu yazmışdır
resimleri güzelce çizdiyeseniz
gerisini tramer belirler onlar araştırı herhalde yolun tek mi çift mi şerit olduğunu
ikinizden biri % 100 suçlu diye karar verir sigortanız sisteme girdiyse 3 günde belli olur zaten

Şimdi ekspertiz bakmış araca orası çift yön çarpan araç ters yönden geliyordu demiş ama sanırım ben de tek yön diye çizdim:) Ben de bilmiyorum ki tek mi çift mi orası:)))))

bir arkadaş demese bana da hiç farkında olmıycam, şerit ihlali durumu aklımın ucundan geçmedi.

Az önce bir arkadaşım ekspertizlerin artık resimlere falan bakmadığını tutanakta ne yazıyorsa onu kabul ettiğini söyledi böyle bir durum var mı? Bu durumda biz tek şerit çizdiğimiz için yol çift bile olsa ihale bize mi kalır? Hay arkadaş yaaaa:(

Enterprise' Alıntı:
Az önce bir arkadaşım ekspertizlerin artık resimlere falan bakmadığını tutanakta ne yazıyorsa onu kabul ettiğini söyledi böyle bir durum var mı? Bu durumda biz tek şerit çizdiğimiz için yol çift bile olsa ihale bize mi kalır? Hay arkadaş yaaaa:(
hikaye sen ekpertizini ayarlar durumu açık açık anlat karşı tarafın polis istememesinden dolayı benimde kaza heyecanımdan istifade ettiler kazııkladılar de eksper durumu araştırır tek mi çift mi gerekirse sana yolu sorar nerdeydin nerden gelyordun
diğer aracıda çağırtırlar işler karışır ama haklı olan kazanır merak etme.

inşallah arkadaşım içime su serptin sağolasın inşallah öyledir.
Şimdi tramer kayıtlarından tutanağa baktım önce çift yön çizmişim yolu sonra üzerine çarpı koyup tek yön yazmışız:( Bana da mantıksız geldi tutanakta ne yazıyorsa onu kabul etmeleri ben dikkat bile etmedim ne yazdığıma:(

valla hocam ben tabelaya bakarım orada girilmez tabelası yoksa girerim. tüm türkiyedeki yolları bilecek halimiz yok ya.

Arkadaşlar komisyon raporuna göre %100 hatalı çıktım şimdi nereye nasıl itiraz edebilirim?

Durumu kısaca özetleyeyim kaza şu şekilde oldu: Gidiş gelişli yola geliş yönünden(ters yönden) yaklaşık 80km hızla gelen tali yoldan anayola geçen araç (yolda bir de yol ver tabelası var) anayoldan tali yola 10km hızla sinyal vermeden dönmüş iken bana çarptı

Biz tutanağa şöyle yazdık: Tek yönlü yolda 50km hızla kendi yönünden gelen araç yol ver tabelası var iken sinyal vermeden anayoldan tali yöne dönen araca çarptı.
Elimizde hızlı olduğuna dair fren izleri resimleri falan vardı verdk ama demekki umursamadılar başına böyle bir durum gelen yardımcı olabilir mi? Açıkçası %60 kusurlu çıkmaya da razıyım ama hem bana çarptı hem o kadar korktum hem haklıyım hem de %100 haksız çıktım bu kadarına da susamam.

Enterprise' Alıntı:
Arkadaşlar komisyon raporuna göre %100 hatalı çıktım şimdi nereye nasıl itiraz edebilirim?

Durumu kısaca özetleyeyim kaza şu şekilde oldu: Gidiş gelişli yola geliş yönünden(ters yönden) yaklaşık 80km hızla gelen tali yoldan anayola geçen araç (yolda bir de yol ver tabelası var) anayoldan tali yola 10km hızla sinyal vermeden dönmüş iken bana çarptı

Biz tutanağa şöyle yazdık: Tek yönlü yolda 50km hızla kendi yönünden gelen araç yol ver tabelası var iken sinyal vermeden anayoldan tali yöne dönen araca çarptı.
Elimizde hızlı olduğuna dair fren izleri resimleri falan vardı verdk ama demekki umursamadılar başına böyle bir durum gelen yardımcı olabilir mi? Açıkçası %60 kusurlu çıkmaya da razıyım ama hem bana çarptı hem o kadar korktum hem haklıyım hem de %100 haksız çıktım bu kadarına da susamam.
polis tanıdıklarını devreye sok.
sigortanı kaskonu yaptığın elemana derdini anlat çare bulmasını iste ağla zırla...

sigortamı kaskomu yaptırdığım acente babamın arkadaşı babamın durumdan haberi yok şekeri var o yüzden acenteye bişey diyemiyorum.
polis ne yapabilir ki?

arkadaşım il emniyette şube müdürü ama ona da söylemedim kaza yaptığımı onun elinden ne gelebilir ki?

Enterprise' Alıntı:
arkadaşım il emniyette şube müdürü ama ona da söylemedim kaza yaptığımı onun elinden ne gelebilir ki?
..
trafik şube de tanıdıkları varsa ÇOK ŞEY.

2 trafik polisi gönderir. yolun durumunu çıkarttırır. fren izlerinin fotoğraflarından aracın tahmini hızının şehir içi hız limitinden fazla olduğuna dair bilirkişi raporu çıkarttırabilir. vs... vs...

Peki son bir soru daha sorsam fren izleri bunlar ben anlamıyorum ama anlayanlar hız ihlali var diyorlar var mı? Olay o cam kırıklarının olduğu yerde gerçekleşti ve yolun sol tarafı yani geliş yönü ama araç şu an resimdeki beyaz araç gibi gidiyordu yön ihlali de var mı?

Eğer gerçekten haklı isem ben bu oyunu bozarım ama işten anlamadığım için haklı mıyım değilmiyim %100 emin olmam lazım.

http://a1208.hizliresim.com/10/v/cbmwg.jpg

Ekli dosyalar

• aa.rar
    aa.rar
    2 MB · Görüntüleme: 39
hoca sen o arkadaşına bir danış mağduriyetinden bahset ezildiğini büzüldüğünü belirt karşı tarafın adam ayarlayarak hiç kusurlu değilken ne duruma geldiğiini anlat gerekeni yapar eğer gerçek arkadaşınsa değilse ne anlatırsan anlat kılı bile kıpırdamaz
avantasına bakar senden çıkarı varsa amenna yapar yoksa sen konuşurken kulaklarındaki kılları koparır. :mrgreen:

Öncelikle geçmiş olsun hocam. Sizi tecrübesizliğinizden dolayı kandırmışlar. Kaza olduktan sonra hiç aracınızı yerinden oynatmadan polisi çağırıp tutanak tutacaktınız. Tamam cana gelen bir şey olmadığı için polisin yapacağı bir şey de yok. Ama maddi kayıp olduğu için kazanın çizimini polise yaptırmakta fayda vardı. Polis işin içene girseydi ifade yazarken karşı tarafın etkisinde kalmazdınız. İfadeye göre suçlu sizsiniz. Araya birilerini koyma imkanınız da bana göre yok. Çünkü verdiğiniz ifadenin bir kopyası da karşı tarafta var. Ancak verdiğiniz ifadeyi değiştirebilme ihtimali var mıdır bunu araştırmanızda fayda var. Birde sonuca itiraz edebilirsiniz. Ama ortada böyle bir ifade varken sonuç ne olur bilemiyorum. Kaskonuz varsa hiç uğraşmayın derim. Nasıl olsa kasko hatalıda olsanız sizin masrafınızı karşılar. Kaskonuz yoksa trafik sigortası sadece karşı tarafın masrafını öder. Bir de en geç bir hafta içinde trafik sigortasını yaptırdığınız yere evraklarla birlikte gidip olanı biteni anlatın. Eğer 8-8 suçlu değilseniz masrafın bir kısmını trafik sigortası karşılar. Atıyorum 8-4 suçlusunuz, masrafınızın yarısını trafik sigortası karşılayacaktır. Tekrar geçmiş olsun.

Bir de, resimde cam kırıklarının olduğu yerde olay oldu diyorsunuz. Ama orada araçların konumu kazanın olup durabildikleri konumları değil gibi. Arabaların kaza olup, durdukları yerlerin fotosu var mı? O fotograf ile verdiğin ifadeyi şok taydım, baskı altındaydım diyerek boşa çıkarabilirsiniz. Ama keşke polis gelseymiş. İşin çok daha kolay olurmuş.

hipopotam Hocam esaslı arkadaşım bugüne kadar Allah razı olsun hiç tanımadığı benim arkadaşlarıma bile yardımcı oldu hırsızlık olaylarından falan; yanlız ben haklı olup olmadığımdan emin olup da söylemek istiyorum yoksa yaygaracı konumuna düşmek istemem haksızsam da.

etiket59 Hocam kaskom var ancak benim asıl kızgınlığım(eğer gerçekten haklıysam) haklı iken haksız konumuna düşürülmüş olmamda adamlar bana o kadar çemkirdi ki üstüne ben o an kendimi haksız sanıp özür bile diledim, bu nereye kadar böyle olacak bayansak yaşamayalımmı ölelimmi geçende yine bayan bir arkadaşın aracını ehliyetsiz sürücü perte çıkardı ihale arkadaşa kaldı biz hiç hakkımızı savunamayacakmıyız.
Yok Hocam o cam kırıkları benim aracın kırıkları işte olay yeri yani araçları çekerlerken çektik resimleri 10küsur tane resim var Hocam olayla ilgili. Ama herkes farklı bir yorum yapıyor resimlere şimdi hız ihlali var mı bu resme göre gerçekten?

benimde başımdan küçük bir kaza geçti 2 ay önce
155 i aradım can kaybı var mı diye sordu çıkan sahış, yok diyince kendi aranızda anlaşın dedi pat kapattı telefonu. :verymad:

:)))İşte bu durumda hiçbir sigorta şirketi bayanlara kasko yapmasın ozaman polis gelmezse bizim haklı çıkma gibi bir durumumuz olmuyor:)

Evet karşı taraf hızlı geliyormuş. Fren izlerinden bu kolayca anlaşılabilir. Ama ilerde sanırım dönüş adası levhası var. Eğer dönüş yapacak iseniz o ada etrafında dolaşıp yapmanız gerekirdi. Tali yola girmek için o ada etrafında dolaşmanız gerekiyor olabilir. Olay yerini tam bilemediğiniz için çok net bir şey de diyemem tabiki.
Hocam sizin için bir tecrübe olmuş olsun öyle bakın olaya. Allahtan cana gelen bir şey olmamış. Kaskonuz da var, canınızı sıkmayın bence. İnşallah böyle bir olay başınıza bir daha gelmez. Ama dünya hali siz veya yakınlarınız böyle bir şey ile bir daha muhatap kalırsa; sakın polis çağırmayalım kendi aramızda halledelim gibi laflara itimat etmeyin. Araçların yerini değiştirmeden reflektörleri olay yerinin 50 metre ilerisine 50 metre gerisine koyarak polisi bekleyiniz.

Tabi şunu da belirtmekte fayda var. İlk karar sadece ifadelere göre verilir. Ama itiraz hakkınız var. İtirazdan sonra eksperler gelip olay yeri incelemesi de yapacaktır. Yani daha detaylı bir sorgulama ve inceleme yapılacaktır.

Yok Hocam benim döndüğüm yol E5 ten benzinliğe giden yol benzinciye gidecektim zaten dönülmez tabelası yok, hatta gelen aracın bulunduğu yönde yol ver tabelası var.

BBNET
Geri