Halk eğitimde idareciyim. Pazartesinden itibaren 2 hafta tatil. Kurs takvimlerinde değişiklik yapılacakmı eyaygın üzerinden yoksa sistem o tarihleri direk tatil yapıp kursların tarihini uzatacak bilgisi olan varsa sevinirim
Telafi eğitimi
MADDE 50 – (1) Eğitim öğretimi aksatacak nitelikte olağanüstü durum, sel, deprem, hastalık, havanın aşırı sıcak ve soğuk olması gibi nedenlerle il veya ilçe umumi hıfzıssıhha meclisi kararıyla, kurumlarda eğitim öğretime ara verilebilir. Bu gibi durumlarda kursiyerlerin eksik kalan eğitim öğretimleri için telafi eğitimi programı yapılır.
(2) Öğretmen ve usta öğreticilerin görevli, raporlu veya izinli olması, göreve geç başlaması, dönem bitmeden ayrılması gibi nedenlerden dolayı işlenmeyen konular, yoğunlaştırılmış eğitimler ile tamamlanır ve kurs döneminin uzatılması yoluna gidilmez. Bu eğitimlere ayrılacak ders saati sayısının devam edilmeyen toplam ders saati sayısından az olmaması gerekir. Ancak doğal afetlerde olağanüstü hâl ve benzeri sebeplerle kursun uzatılması, kapatılması, ara verilmesi mülki idari amirlerin yetkisindedir.
Bir ay önce hbogm yazı yazmıştık uzaktan eğitim için izin istedik ama mevzuat çalışmaları sürüyor gibi bir cevap gelmişti. Ben kendim bireysel uzaktan eğitim yapıyorum zoom programını kullanarak...Biz uzaktan egitim yapacagiz
9 martta(seminer haftasının ilk günü) başlayan onayı şubat sonunda alınmış kursum vardı.
Bu kursun ek dersini alır mıyım? Nasıl bir ek dersim olacak muallakta kaldım.
Evet kurs süreleri uzatılıp devam edilcekmiş diye okudum ama bu dönemde ek derse alıcaz da ne kadar alıcam onu hesaplayamadım.Sayın öğretmenim benim anladığım halk eğitim kursları için tatil sonrası telafi dersleri yapılacak ve ek dersler o zaman alınacak.
Ben de halk eğitim merkezinde çalışıyorum
Şubatta açtığım kurslar 30 mart itibariyle bitiyor
tatil olduğu için yeni kurs da açamadık
başka bir yerde görevlendirmem de yok
sanırım nisan ayında hiç ek ders alamayacağım
benim durumumda olan var mı acaba merak ettim
Bu süreçte en mağdur halk eğitimde çalışan kadrolu öğretmenler kaldık
Azınlık olduğumuz için sesimizi duyan da olmayacak nasip artık
Farklı branşlarda da bu tarz magduriyetler olduğu kanaatindeyim bu yüzden hayat boyu öğrenmenin bir calisma yapması lazım en azından standart seminer dönemi ek dersi verilebilir ama tekrar söylüyorum azınlık olduğumuz için sesimizi duyan olmayacak hayırlısı artıkYeni kurs açamamanız sizler için olumsuz bir durum. Mevcutta devam eden kurslarda tatil bittiği zaman kaldığı yerden devam edecek diye düşünüyorum.
zoomu kurup kullanabilirsin hocam ama halk eğitim kurslarının hepsi kaldığı yerden devam edecek bu yüzden uzaktan eğitimi hangi kurs için kullanacaksınız ki?idareciler bizden interaktif ortamda ders yapabileceğimiz sistem kurabilirmiyiz diye bilişim öğretmenlerine soruyo
dersleri uzaktan eğitimde yapabilmek için kullandığınız program zoom programımı
bizi eba ya dahil etmedikleri için nasıl bir yol izlicez