tarayıcı üzerinden exe çalıştırmak

Kodla Büyü

aakcakaza

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Arkadaşlar böyle birşey yapabilir miyiz? Sunucuda olan exe dosyayı bilgisayara kaydet demeden çalıştırtabilirmiyiz?
Not: Kötü amaçlı sormuyorum, virüs v.s. için değil.
Nette biraz baktım ama bir sonuç bulamadım.

yapılabilir sanırım çünkü yerel ağda bir uygulamayı paylaşıma açıp rahatlıkla kendi bilgisayarımıza kurabiliyoruz.

kurulacak bir program değil hocam direk exe uzantılı olacak. sunucuya atıp link verdiğimizde doğal olarak önce bilgisayara kaydetmemizi istiyor, ben kaydetmeden direk çalıştırabilir miyiz diye soruyorum.

Hocam EXE çalıştıramazsın ama java applet çalıştırabilirsin. Tabii karşı tarafın kabul etmesi şartı ile. Exe ile yapabileceğin şeyleri java applet ilede yapabilirsin.

aakcakaza' Alıntı:
kurulacak bir program değil hocam direk exe uzantılı olacak. sunucuya atıp link verdiğimizde doğal olarak önce bilgisayara kaydetmemizi istiyor, ben kaydetmeden direk çalıştırabilir miyiz diye soruyorum.

kurulabiliyor olması çalışabiliyor olduğunu gösterir. mümkün yani, ben bunu demek istedim. netteki java uygulamaları için verdiğimiz izinler geliyor aklıma birde. exe değilller fakat çalıştırılabilir uygulamalar. exe içinde olabilir neden olmasın ama bende hiç görmedim

Suncu izin vermez diye tahmin ediyorum.

Tanınan uzantı açısından bir engel olabilir. Sunucu yapılandırması değiştirilerek belki yerelde çalıştırılması sağlanabilir gibi ama kullanıcıdan izin alması gerekecektir.

Hahgi dilde denemek istediğinize de bağlı.

Exe ile yapılan işlemi web dili ile yaptırabilirsiniz. Tam olarak ne işlem yapıyor exe dosyası?

Hocam şöyle dusunun delphide hazırlanmıs bir exe dosyası var,

vatandaş bunu sunucuya atıp, kullanıcının bilgisayara indirmeden direk site üzerinden çalışmasını istiyor,

bu arada bunu isteyen bir programcı ama webden hiç anlamıyor, bana sordu böyle birşey gormediğimi ama güvenlik

açısından sıkıntı olabileceğini dusunmustum, bir de sizlere sormak istedim.

Delphi ortamında hazırlanmış ise web tarafında çalışacak şekilde derlenebilir belki. Yapacağı işleme bağlı olarak böyle bir şey münkündür belki.

BBNET
Geri