Tam Ekran Kodu Arıyorum

Kodla Büyü

fishbooone

Aktif Üye
Sayfaya tıklandığı an değilde, sayfam yuklendiği an sayfayı fullscreen(tam ekran) yapacak bir script arıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...

hocam javascriptlere bi bak. önceden buna benzer javascriptler vardı. body ekiteti içerisinde onload 'da belirtebilirsin. bundan 5-10 yıl önce pop-up reklam yapanlar kullanıyordu o dediğini; o yüzden internet sitesinde kullanmanı önermem.

arkadaş php kategorisinde sormuş. o yüzden yok demiştim.
javascriptin window nesnesinde link olarak tam ekranda açma var. zaten javascript ile popup pencere açarken konum ve boyut belirtiliyor.

hocam bi kaç kod buldum ama hepsinde degişik hatalar oluyor sonsuz döngüye giriyor falan sürekli yenı sayfa acıo. eger calısan bır scrıpt varsa alabilirim. Bunu online yazılı sisteminde kullanmayı düşünüyorum.

hocam daha önce yüklenen sayfanın tam ekran olduğunu hiç görmedim. aşağıdaki gibi pencerinin boyutlarını ben böyle değiştiriyorum.

<html>

<head>
<script language="javascript">
function ekraniKapla(){
moveTo(0,0); //0'dan farklı değer girerek ol üst köşeden uzaklığını belirtiyoruz
resizeTo(screen.availWidth,screen.availHeight); //resizeTo(800,600); şeklinde kullanarak pencerinin boyutlarını istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz;

}
</script>
</head>

<body onLoad="ekraniKapla();">
...
</body>

</html>

gerçek anlamda fullscreen yapma yeni bir pencere açmayla mümkün oluyor.

<html>

<head>
<script language="javascript">

function ful(sayfa){
window.open(sayfa,'','fullscreen=yes,scrollbars=auto'); //açık olan penceriyi kapatmak için window.close(); kullanabilirsiniz.
}

</script>
</head>

<body>
<a href="#" onClick=ful('istedigin_sayfa.html');>tam ekran sayfa aç</a>

</body>

</html>

biraz kafa yorarsak onload özelliğine de fullscreen özelliği tanınabilir tabi kafa yormak lazım biraz. araştırmak falan lazım.

BBNET
Geri