takdir teşekkür hesaplama

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fabak
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
öğrencilerin en çok sorduğu sorulardan başında ' Takdir , teşekkür nasıl alınıyor' geliyor... ben bir öğretmenim ve kendime bir site yaptım..bazı sitelerde böyle bir script var.. kendi siteme de eklemek istiyorum..yardımcı olabilicek var mı?

Formülü net olarak yazarsanız php, javascript, html ile basit bir script yazabiliriz belki... Belkiden kastım vakit sıkıntım var, fırsatım olursa ilgilenirim..

Takdir, teşekkür alma kriterlerinin tam olarak nasıl hesaplandığı bilen birisi yazarsa programı geliştirelim yok onu da bilmiyoruz, siz yapın diyorsanız bunu da bilelim ona göre okul idarecilerinden öğrenip fırsat bulursak da programı yazalım. :roll:

Daha önce lisedeydim dönem ortalaması hesaplanırken ders ortalamaları haftalık kredileri ile çarpılıp toplam ders saatine bölünerek hesaplanıyordu. Takdir için dönem ortalaması 85 ve yukarısı, teşekkür için ise 70-85 arası olmalıydı.

İlköğretimdeki sistemi tam bilmiyorum . Biz öğrenci iken derslerin kredileri hesaba katılmaz tüm derslerin notların toplanıp ders sayısına bölünürdü.

Böyle bir programı şimdi yaparsak küçük farklarla takdir-teşekkür alamayacak öğrenciler için veliler okula gelecek , notu olan derslerin öğretmenlerinden istekte bulunacaklardır :puhaha: :puhaha:

7 lerde tam da Excel de Eğer komutundayım takdir-teşekkür hesaplamasını yaptırabilirim. :)

bana nasıl hesaplandığınını yazarsanız php ,java ve joomla modüllerini yazarım

ama ben lisedeyim :) ilköğretimi bilmiyorum fazla

dersler-ortalama-haftalık ders saati
turkçe--67-5
mat---80-4
fen--90-5
ink.
tek.tas

Tak-teş hesaplama=
( (türkçe notu*haftalık ders saati) + (mat notu*haftalık ders saati)+.... ) / (Tüm derslerin haftalık ders saati)

derslerin puan bazında notu* haftalık ders saatlerinin toplamı / Haftalık toplam ders saati

Not: Hesaba seçmeli dersler ve ders saatleri katılmaz...
Not1: Teşekkür 70 ve üzeri - Takdir 85 ve üzeri

Bu şekilde hesaplanıyor...

KONUYU AÇAN BENİM..PEK ÇOK ARKADAŞ İLGİ GÖSTERMİŞ..TEŞEKKÜR EDERİM..
ilköğretimde takdir teşekkür hesaplama yöntemini ben de tam olarak anlamış değilim..
dersin notu, o dersin haftalık ders saati ile oranlanıyor.. mesela benim bildiğim
5 saatlik türkçe dersinden aldığım 100 ile 3 saatlik sosyalden aldığın 100 ün değeri farklı
hesaplanıyor...yanlışım varsa biri düzeltsin... bu mesaja bir dosya ekledim..birisi
excelde yapmış..tam doğru mu onu da bilmiyorum ama yapmış..bunu site için script haline
getirebilirsek ve bir öğrencinin e-okuldan takdir alıyor mu ona da bakarsak bu işin sağlamasını yapmış oluruz..
yapan olursa şimdiden teşekkürler.. bu arada yapabilecek olanlara:: bir iki sitede böyle bir script kullanılıyor..

Ekli dosyalar

Bu akşam bir script hazırlamaya çalışacağım. Şimdi idareye de bir danışayım hesaplama formulünü...

derslerin haftalık ders sayıları * not (80, 90 gibi) / haftalık ders sayısı
birde bazı derslerin 55 ten yukarı olması gerekiyor ama hangileri onu bilmiyorum

Arkadaşlar anca fırsatım oldu. Hazırladım... Okul idaresi ve bir çok yerde gördüğüm 28 saat ders saati ile hesaplandığı. Dosya içerisinde formül açıklamaları var. Umarım işinize yarar. Anlık olarak javascript ile hesaplıyor... Hem html dosyasını hem kod olarak ekliyorum...

Güncellendi (25.01.2011-13:19):

Direk link: http://biltek.info/takdir_tesekkur.html

Son güncelleme ile 3 haneli girişler ve ondalıklı girişlere de izin verildi. Bu arada bugün karneleri basarken kontrol ettim hesaplama tam doğru arkadaşlar.

Ekli dosyalar

Ellerinize sağlık, öğrencilerim çok sevinecek bu işe. Yalnız örnekteki gibi virgüllü bir sayı girildiğinde ortalamada bir sıkıntı mı var? bana mı öyle geldi.
Teşekkürler :+1:

Bilmer' Alıntı:
Ellerinize sağlık, öğrencilerim çok sevinecek bu işe. Yalnız örnekteki gibi virgüllü bir sayı girildiğinde ortalamada bir sıkıntı mı var? bana mı öyle geldi.
Teşekkürler :+1:

Sadece virgülle girişe izin vermiştim ama sayıları okuturken virgülleri javascript hesaplamasında noktaya çevirmeyi unutmuşum... Şimdilik virgüllü girişi yasaklayalım olsun bitsin ;)

Buyrun yeni hali... Yeni halinde 3 haneli giriş ve ondalıklı (virgül ile) girişe de izin verdim... Hesabın sağlaması yapılmıştır. Karne basımında kontrol ettim, birebir doğru hesaplıyor.

Son güncelleme içeren mesajım php-mysql-f173/takdir-tesekkur-hesaplama-t58016.html#p594729

Buyrun direk linki: http://biltek.info/takdir_tesekkur.html

BBNET
Geri