Tahtalar Geldi :)

Kodla Büyü

agamuratcelebi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar faitih projesi kapsamında okulumuzda 36 adet tahta kurulacak 4 adet bina var. yaklaşık iki aydır alt yapı çalışmaları yapılıyor bitmek üzere bugün de tahtalar geldi. 10 gün içinde kuracaklar benim sizden ricam fatih projesi kurulmuş okullardan bilgi almak
1. alt yapıyı nasıl test edeyim tek tek uçlara mı takayım internet var mı diye
2. akıllı tahtaları korumak için ne alayım hangi programları kurayım
3. ne gibi sorunlar çıkabilir ne önlemler alalım.

Senin pek bir şey yapmana gerek yok. Hatta hiç bir şey yapmana gerek yok. Onlar ayarlayıp teslim edecekler zaten. Rahat ol. Teslim edilmesi daha çooook sürecek.

ben koruma programı sonra da atak kurdum. yakında dikenli tel çekip elektrik verecem.

ben de serbest arkadaşlar.. ne yapılırsa yapılsın sağolsun okuldaki öğretmen arkadaşlarımın da işgüzarlığı sayesinde bıktım.. o yüzden hiçbir program koruma falan atmadım.. normal kontrol ediyorum..

Çooook vakit var daha. Telaşlanma, beklemeye devam....

hocam tahtalar kurulunca interneti alt yapıya bağla ve tahtalardan kontrol et internete bağlanıyormu diye.
Tahtaları korumak için birşey yapma, öğrencilerin ve öğretmenlerin basit sorularından kurtulmak için sistem korumasını kaldırıp iyi bir antivirüs kur ve akışına bırak. duruma göre şekilleneceksin zaten.
Tahtaları yakından takip et, arada sınıfları dolaş, sıkıntılı bir tahta olduğunda yazılımsal ise hemen çöz, çözülmüyorsa hemen teknik servisi çağır. zaten belli zaman sonra teknik servisteki elemanlarla kanka olacaksın :D
birde fiber gelecek diye heveslenme ona daha çooook var.

Aga sen bırak tahtaları. Yeni gelecek müdür yardımcısı düşünsün. Sen eskişehir de yer beğen :D

Tahtalar kurulduktan sonra kontrollerini yap.Herhangi bir arıza durumu varsa firmaya bildir.Derslerde gerekli olacak programları yükle.e-içerik vs hepsini yükle.Eba'daki içerikleri tahtada kullnacak şekilde ayarlama yap.Sana kalmış.

Tahtalar aktif olana kadar sürgünün kilidini hiç açma ve açık da bırakma.

Muayene kabul komisyonu için onay çizelgesi var. Onu doldur. Bir çok okula dokunmatik kalemler eksik geliyor. HDMI kablosudur, uzaktan kumandadır vs. hepsini say ve sağlamlıklarını kontrol et.

BBNET
Geri