Tahtaları kullanarak uzaktan duyuru yapma

Kodla Büyü

yataylimit

Süper Üye
Süper Üye
Geçen hafta bizim tahtalarda hayata geçirdiğim pratik ve basit bir fikri paylaşmak istiyorum.

Bizim okulda binin üstünde öğrenci var ve okulda ara ara duyurular yapmam gerekiyor. Bunları da her zaman bayrak töreninde yapmak mümkün olmuyor. Ben de okulun sitesinde dış bağlantısı olmayan bir duyuru sayfası hazırladım ve güncel duyuruları buraya girmeye başladım. Tahtalardaki internet tarayıcılarının ana sayfasını da bu duyuru sayfası yapıp Chrome tarayıcısının kısayolunu, tahta açıldığında çalışacak şekilde başlangıça attım. Çok verimli oldu.

Herkese tavsiye ederim :+1:

saayees' Alıntı:
Dış bağlantısı olmayan duyuru sayfası derken hocam...

Yani okulun sitesinde linki açıkça görülmeyen bir sayfa demek istedim. Ben Okul Hakkında kategorisinde oluşturduğum bir sayfayı kullanıp menü bağlantısı vermedim mesela.

Teşekkürler.

Re: Ynt: Tahtaları kullanarak uzaktan duyuru yapma

Fikir güzel

Duyuru işi için veya tüm öğrencilerin görmesini istediğimiz belge vs için kullanılabilecek başka yöntemler var mı mıdır? Siz nasıl çözüyorsunuz arkadaşlar? Tahtaların korumalarını tek tek pasifleştir sonra geri aktifleştir çok sıkıcı ve zaman alıcı. Arkadaşın paylaştığı yöntem mantıklı ama başka çözümler kullanan var mıdır?

ThatBeatsAll' Alıntı:
Duyuru işi için veya tüm öğrencilerin görmesini istediğimiz belge vs için kullanılabilecek başka yöntemler var mı mıdır? Siz nasıl çözüyorsunuz arkadaşlar? Tahtaların korumalarını tek tek pasifleştir sonra geri aktifleştir çok sıkıcı ve zaman alıcı. Arkadaşın paylaştığı yöntem mantıklı ama başka çözümler kullanan var mıdır?[/

Koruma derken DeepFreeze'i mi kastediyorsunuz hocam? Eğer öyleyse DF standart yerine Enterprise sürümünü kullanabilirsiniz. Kurulumu zor değil. DF Enterprise ile veya NSS ile o anda açık olan tahtalara duyuru gönderebilirsiniz.

yataylimit' Alıntı:
ThatBeatsAll' Alıntı:
Duyuru işi için veya tüm öğrencilerin görmesini istediğimiz belge vs için kullanılabilecek başka yöntemler var mı mıdır? Siz nasıl çözüyorsunuz arkadaşlar? Tahtaların korumalarını tek tek pasifleştir sonra geri aktifleştir çok sıkıcı ve zaman alıcı. Arkadaşın paylaştığı yöntem mantıklı ama başka çözümler kullanan var mıdır?[/

Koruma derken DeepFreeze'i mi kastediyorsunuz hocam? Eğer öyleyse DF standart yerine Enterprise sürümünü kullanabilirsiniz. Kurulumu zor değil. DF Enterprise ile veya NSS ile o anda açık olan tahtalara duyuru gönderebilirsiniz.

Yataylimit hocam bunda önce çalıştığım okul Fatih projesi pilot okuluydu. Fiber internet vardı. Ben deneme amaçlı kurmuştum.
Enterpirise administrator ve console programları Fatih projesi internetinden açılmıyor. On Time Password ekranı geliyor. Ve bu ekranıda elimdeki cr..ck ve se..al ile geçemiyordum. Ben enterprise 7 kullanmıştım. Kendine göre deep freeze yapmak güzeldi. Özellikle Shutdown özelliği ile tahtaları kapatabiliyordum.
Console ile de Uzaktan bir takım kontroller sağlayabiliyordum.
Ama tekrar belirteyim Fatih Projesi internetinden programları açılmıyordu. Filtresiz bir hat ile açılıyordu.
Kullanmayı düşünen arkadaşlar bu ayrıntıya dikkat edin.

samil hocamın paylaştığı imajları yüklüyorum tahtalara,koruma programı olarak Time Freeze tercih edilmiş (lisans sorunsalı olmasın diye) açıkçası ben de lisans konusunun başıma dert açmasını istemiyorum,o sebepten çok zorda kalmadıkça DF'den uzak durma taraftarıyım.İdareciler bazen bir PDF verip hocam tahtalara yükleyelim diyorlar,her seferinde sınıf sınıf dolaşmak istemiyorum... Benzer durumlarla karşılaşanlar olabilir diye bu konudakinden farklı çözüm yolları arayışı içindeyim.Olmazsa bu yöntemi kullanacaz artık.

samil' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
ThatBeatsAll' Alıntı:

Yataylimit hocam bunda önce çalıştığım okul Fatih projesi pilot okuluydu. Fiber internet vardı. Ben deneme amaçlı kurmuştum.
Enterpirise administrator ve console programları Fatih projesi internetinden açılmıyor. On Time Password ekranı geliyor. Ve bu ekranıda elimdeki cr..ck ve se..al ile geçemiyordum. Ben enterprise 7 kullanmıştım. Kendine göre deep freeze yapmak güzeldi. Özellikle Shutdown özelliği ile tahtaları kapatabiliyordum.
Ama tekrar belirteyim Fatih Projesi internetinden programları açılmıyordu. Filtresiz bir hat ile açılıyordu.

Yok hocam açılıyor. Bizimki de pilot okul, metrofiber var. DFE ağ üzerinden çalışan bir program olduğu için açılmamasının nedeni ağın internete çıkış protokolüyle ilgili değil. Onun açılmama nedeni şu: siz programı ilk kurarken o sırada hangi ağ bağdaştırıcısı üzerinden hangi ağa bağlıysanız program onu referans alıyor ve başka bir ağa bağlandığınızda veya başka bir ağ bağdaştırıcısını etkinleştirdiğinizde çalışmıyor. Örneğin benim yönetim bilgisayarımda bir kablosuz bir de kablolu bağdaştırıcı var ve kablolu olan Fatih hattına bağlı. Kablolu bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp kablosuza geçtiğimde DFE bahsettiğiniz hatayı veriyor ve çalışmıyor. Siz eğer programı daha önce DFE yüklemediğiniz bir bilgisayara, Fatih ağına bağlıyken yüklerseniz sorunsuz çalıştığını göreceksiniz :)

Ben de DFE'yi tenefüslerde tahtaları kapatmak için kullanıyorumdum bir zamanlar. Hatta belirli bir süre atıl kalan bilgisayarları da kapatabiliyor. Bilgisayarların korumalarını uzaktan açıp kapatabiliyor, yeniden başlatabiliyor veya WOL paketi gönderebiliyorsunuz.

yataylimit' Alıntı:
samil' Alıntı:
yataylimit' Alıntı:
ThatBeatsAll' Alıntı:

Yok hocam açılıyor. Bizimki de pilot okul, metrofiber var. DFE ağ üzerinden çalışan bir program olduğu için açılmamasının nedeni ağın internete çıkış protokolüyle ilgili değil. Onun açılmama nedeni şu: siz programı ilk kurarken o sırada hangi ağ bağdaştırıcısı üzerinden hangi ağa bağlıysanız program onu referans alıyor ve başka bir ağa bağlandığınızda veya başka bir ağ bağdaştırıcısını etkinleştirdiğinizde çalışmıyor. Örneğin benim yönetim bilgisayarımda bir kablosuz bir de kablolu bağdaştırıcı var ve kablolu olan Fatih hattına bağlı. Kablolu bağdaştırıcıyı devre dışı bırakıp kablosuza geçtiğimde DFE bahsettiğiniz hatayı veriyor ve çalışmıyor. Siz eğer programı daha önce DFE yüklemediğiniz bir bilgisayara, Fatih ağına bağlıyken yüklerseniz sorunsuz çalıştığını göreceksiniz :)

Ben de DFE'yi tenefüslerde tahtaları kapatmak için kullanıyorumdum bir zamanlar. Hatta belirli bir süre atıl kalan bilgisayarları da kapatabiliyor. Bilgisayarların korumalarını uzaktan açıp kapatabiliyor, yeniden başlatabiliyor veya WOL paketi gönderebiliyorsunuz.

Bir kaç kez denemiştim. Belkide dikkatimden kaçmıştır. Okulda olsam tekrar denerdim.

Duyuru konusunda;
Okulda çalıştığım dönemde benden de çok istenmişti. Bende son çare olarak D sürücüsünü koruma dışı bırak 2-3 öğrenci ile manuel olarak dosya kopyalatmıştım. Değerler Eğitimi, belirli gün ve haftalarda film izletme gibi isteklerin önü alınamıyor. Kendimizinde kopyalaması mümkün değil. O yüzden öğrencilerden faydalanmıştım.
Hocam bu konuda Lisans sorunun bir yere bırakırsak NSS, Teamwieaer gibi yönetim programları kullanılabilir. Tabii bütün tahtaların açık ve internet bağlantısı
olması gerekiyor.
Yada İmajda unuttuğumuz bir tane tam erişime ait paylaşım klasörü oluşturulup ağdan kopyalama yapılabilir.
Diğer taraftan C ve D sürücüsünü de korursak kopyalama işlemi kalıcı olmayacaktır.
Arkadaşların önerilerini bende takip ediyorum. Bakalım farklı öneriler gelecek mi?

yataylimit' Alıntı:
Geçen hafta bizim tahtalarda hayata geçirdiğim pratik ve basit bir fikri paylaşmak istiyorum.

Bizim okulda binin üstünde öğrenci var ve okulda ara ara duyurular yapmam gerekiyor. Bunları da her zaman bayrak töreninde yapmak mümkün olmuyor. Ben de okulun sitesinde dış bağlantısı olmayan bir duyuru sayfası hazırladım ve güncel duyuruları buraya girmeye başladım. Tahtalardaki internet tarayıcılarının ana sayfasını da bu duyuru sayfası yapıp Chrome tarayıcısının kısayolunu, tahta açıldığında çalışacak şekilde başlangıça attım. Çok verimli oldu.

Herkese tavsiye ederim :+1:
Chrome tarayıcısının kısayolunu, tahta açıldığında çalışacak şekilde başlangıça attım. hocam bu kısmı ben anlamadım ya da şu an kafam durdu :)... Nasıl yapacağız

serkan42' Alıntı:
Chrome tarayıcısının kısayolunu, tahta açıldığında çalışacak şekilde başlangıça attım. hocam bu kısmı ben anlamadım ya da şu an kafam durdu :)... Nasıl yapacağız
hocam chrome açılış sayfasını istediğiniz sayfa yapın önce. sonra masaüstündeki kısayolu sürükleyerek başlat menüsündeki başlangıç başlığının içine sürükleyip bırakın. başlangıca atmak bu kadar.

tahtalarda internet yok diyen hocalarımı anlayamadım.bunun için fiber neti beklemeye gerek yok ki.okulun ağını tahtada kullanabiliyorsunuz. bunun için sistem odasından uzanan mor renkte olan kabloyu ağ dağıtıcınıza takmanız yeterli

BBNET
Geri