Tahta arıza

Kodla Büyü
Arkadaşlar akıllı tahtalarımız dan biri FATİH yazılı açılış ekranında takılı kalıyor format atma menüsüne bile ulaşamıyorum yardımcı olabilecek var mı? acaba

Benimde başıma geldi hocam. Servisi çağırdım garantiye gitti anakartta olan bi problemden dolayı bilgisayar kısmı söküldü ve değiştirilerek yenisi geldi. Yenisi geldi derken eski onarılmış bi tanesini gönderdiler.

f7 ile açılmadığı durumlarda vestelin verdiği imajla format atıyorum(clonezilla ile yapılan).vesteli çağırırsan 80 tl ister

Bizim 2 tahta flash okumamaya başlamıştı. Vesteli aradık geldiler ve ops'leri değiştirdiler. Para da vermedik.

Çağatay52' Alıntı:
http://www.bilgisayarbilisim.net/fatih-tablet-f281/e-tab-4-acilirken-general-mobile-yazisindan-sonra-acilmiyor-t127721.html
Arkadaş etkileşimli tahta ile ilgili soru sormuş siz tablet ile ilgili bir konu başlığı paylaşmışsınız. :o

anlaşılan vestel gelmeden yapılabilecek bir şey yok.... Ben tahta uzun süre kullanım dışı kalmasın diye bir yöntem aramıştım cevap veren herkese teşekkür ederim.

sorun harddisklerden kaynaklanmaktadır. öğrenciler tahta çalışırken kenarlara vurduğunda yada tahtanın kapağını hızlı kapatınca harddisk içindeki plakalar , okuyucu kafa tarafından çizilir. bu nedenle head click yani bizim deyişimizle kafa atma sorunu :mrgreen: meydana gelir . böylece tahta açılırken disk bilgisini okumaya çalışır ama disk yanıt vermediği için öykece kalır.
Tahtalarda SSD kullanımı şart. 30 gb olsa bile ssd olmalı... tahta açıkken yandaki kısma dokunun , şu iki tane vidayla tutturulmuş plakann olduğu yere. orası harddiskin kızağı . orası çok ısınıyorsa diskte bad sector oluşumu var demektir. ayrıca ortam sessizken tahtanın seslerini dinleyin. tık tık tık sesleri geliyorsa disk bozulmuştur

BBNET
Geri