phileo' Alıntı:dosyayı yeniden oluşturan bir fonksiyon yazsan olmaz mı?
v.ofkeli' Alıntı:Asp.net ile yapıyordum o işlemi. Datalist e aktarıyordum verileri. Orda tıkladığımın id sini alıp istediğim gibi kullanıyordum. Aşağıdaki kodlar işinize yarayabilir belki...
Dim Id As String = DataList1.DataKeys(e.Item.ItemIndex).ToString()
baglanti()
adap = New OleDbDataAdapter("select resim from personel where id= " & Id.ToString(), baglan)
dt = New DataTable
adap.Fill(dt)
Dim dosyayolu As String
dosyayolu = dt.Rows(0)("resim").ToString
If dosyayolu <> "images/personel/resim_yok.png" Then
If Id.ToString <> "" Then
Dim FileToDelete As String
FileToDelete = Server.MapPath(dosyayolu)
File.Delete(FileToDelete)
Label1.Text = "Bilgiler silinmiştir"
isle = New OleDbCommand("delete from personel where id=" & Id.ToString(), baglan)
isle.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()
DataList1.DataBind()
Else
Label1.Text = "Bir hata oluştu, tekrar deneyiniz"
End If
DataList1.DataBind()
Else
isle = New OleDbCommand("delete from personel where id=" & Id.ToString(), baglan)
isle.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()
DataList1.DataBind()
End If
DataList1.DataBind()
End Sub
nilebr93' Alıntı:v.ofkeli' Alıntı:Asp.net ile yapıyordum o işlemi. Datalist e aktarıyordum verileri. Orda tıkladığımın id sini alıp istediğim gibi kullanıyordum. Aşağıdaki kodlar işinize yarayabilir belki...
Dim Id As String = DataList1.DataKeys(e.Item.ItemIndex).ToString()
baglanti()
adap = New OleDbDataAdapter("select resim from personel where id= " & Id.ToString(), baglan)
dt = New DataTable
adap.Fill(dt)
Dim dosyayolu As String
dosyayolu = dt.Rows(0)("resim").ToString
If dosyayolu <> "images/personel/resim_yok.png" Then
If Id.ToString <> "" Then
Dim FileToDelete As String
FileToDelete = Server.MapPath(dosyayolu)
File.Delete(FileToDelete)
Label1.Text = "Bilgiler silinmiştir"
isle.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()
DataList1.DataBind()
Else
Label1.Text = "Bir hata oluştu, tekrar deneyiniz"
End If
DataList1.DataBind()
Else
isle.ExecuteNonQuery()
baglan.Close()
DataList1.DataBind()
End If
DataList1.DataBind()
End Sub
Ben C# dilini kullanıyorum ama. Yinede teşekkür ederim..
dokmeefrail' Alıntı:web sitesi içinse php de daha kolay sanki 3-4 satırlık kodla halledebilirsin
unlink("dosyaadi.uzantisi");
dosya adını databasedan çekebilirsin.
nilebr93' Alıntı:Arkadaşlar tablodan tıkladığım satırdaki filmin kaydedildiği dosyadan silinmesini istiyorum.. Bunu nasıl yapabilirim ?
Şuanda sadece tablomdan ve databasemden siliyor. Ben dosyadan da silinmesini istiyorum.
dokmeefrail' Alıntı:web sitesi içinse php de daha kolay sanki 3-4 satırlık kodla halledebilirsin
Fnd_' Alıntı:dokmeefrail' Alıntı:web sitesi içinse php de daha kolay sanki 3-4 satırlık kodla halledebilirsin
tabiki öyle asp.net de hatalarla boğuşmaktansa php de script yazmayı tercih ederim ama arkadasın projesi bir form uygulaması . datagridview de databaseden çektiği veiler sıralanıyor ve istediği seçilenin silinmesi ama helal olsun arkadaşım her soruna kendin cevap vermişsin![]()