tablette aktivasyon ekranı gelmiyor

Kodla Büyü

escalepion

Site Gezgini
arkadaşlar tabletler yeni geldi.öğretmen tabletini açıyorum.ilk olarak ağları soran ekran geliyor.bir ağa bağlanıyorum.ağ kaydedildi diyor. aktivasyon ekranı gelmesi lazım otomatik olarak diyorlar.ama sadece ağ ekranında kalıyor.aktivasyon ekranı falan gelmiyor.bir yerlere basıp ilerlemem falan gerekmiyor değil mi? bilen biri varsa lütfen yardım etsin :verymad:

şimdi öğrenci tabletini de açtım aynı şey var.şu anda eba.gov.tr sitesine de komple girilmiyor.alakası var mıdır acaba? fikri olan beri gelsin lütfen 8)

hocam eba gidip geliyor devamlı. eba'ya girilemediği zamanlarda da aktivasyon yapılamıyor haliyle. özellikle bu saatler yoğun saatler, genelde sorunlu oluyor

Başka bir yerden bağlan.Bazı bağlantılarda sorun çıkıyor.
Ya da arkadaşın dediği gibi Eba da sorun vardır.

yani ebada sorun olduğu zaman, aktivasyon ekranı komple gelmiyor öyle mi? ben ekran gelir ama aktivasyon yapamayız diye düşünüyordum ;)

bu arada benim bağlantının şifreleme yöntemi wep diyor.acaba wpa 2 olmamasından kaynaklı olabilir mi ?

arkadaşlar çözümü buldum.en azından benimkinde öyle oldu.şifreleme türünü wpa/wpa2 yaptım aktivasyon ekranı geldi.wep işe yaramıyor. :++:

resetleme işleminden sonra sadece kablosuz ağları görüyorum ve bağlandıktan sonra da aktive edeceğim ekran gelmiyor.

Arkadaşlar Tablete formattan sonra aktivasyon ekranı yaklaşık 10 gündür gelmiyor. Aynı sorunu yaşayan var mı? Teşekkür ederim

10gündür aynı problem vardı. Servise yolladım artık tableti. Benim için Fatih Projesinin bittiği-çöktüğü andır.

Arkadaşlar bugün tablette ilginç bir olay yaşadım ve pek anlam veremedim.

Şöyle ki: Format attığım tablete yaklaşık 10 gündür aktivasyon ekranı gelmiyor. Bunu artık kanıksadım.

İlginç olanı aynı tablete aktivasyon ekranı gelmeden tablet açılıyor ve kullanılabiliyor. Fakat uygulamalar vs hep eksik. Mesela Google play yok

Tekrar tekrar formatlıyorum hep aynı şey oluyor.

mciner43' Alıntı:
Hocam 2. dönemin başından beri hep otomatik kayıt 2 hatası alıyorum. Hemen hemen her gün deniyorum...

Yalnız değilsiniz hocam,aynı sorun bizde de var.Artık denemekten sıkıldım verdim tabletleri öğrencilere ara ara deneyin illaki tutturursunuz dedim :? :?

bende de aynı sorun var. öğretmen tabletimi yeni aldım ama hevesim kursağımda kaldı. günlerdir farklı saat dilimlerinde deniyorum sonuç aynı: aktivasyon için giriş kutuları(tckimlik ve şifre) gelmiyor. ya "otomatik kayıt2"(genellikle) diyor ya da "column, line..." eksik hatalı gibisinden ingilizce bi mesaj geliyor kırmızı yazılı. başta da yeşil renli "kurum ilk kayıt" deyip kalıyor.
elimizde bir yedek tablet daha vardı. onda tckimlik, şifre kutuları vardı, onu deneyeyim dedim. ama onda da "aktive et" deyince "buluta bağlanıyor" dedi, öylece kaldı saatlerce... sonra format attım, onda da "otomatik kayıt2" demeye başladı hep.
şimdi benim anlamaığım bu sorun tabletten mi (yani mesela tabletin fiziksel bi sorunundan veya üzerine kurulmuş hatalı bir yazılımından kaynaklı mı) yoksa hep eba serverından mı kaynaklı?
her yerde server kaynaklı deyip duruyorlar da bağlanan tabletler nasıl bağlanıyor tıkır tıkır?
artık tabletin arızalı olduğuna inanmaya başladım.. daha hiç aktif de edilmemiş tablet de garantiye nasıl gönderilir ki?... gönderebilsek de işe yarar mı?
ne yapmak lazım acaba arkadaşlar? günlerdir uğraşmaktan canıma tak etti artık... :( lütfen bir akıl verin tecrübeli arkadaşlarım...

bogrt' Alıntı:
bende de aynı sorun var. öğretmen tabletimi yeni aldım ama hevesim kursağımda kaldı. günlerdir farklı saat dilimlerinde deniyorum sonuç aynı: aktivasyon için giriş kutuları(tckimlik ve şifre) gelmiyor. ya "otomatik kayıt2"(genellikle) diyor ya da "column, line..." eksik hatalı gibisinden ingilizce bi mesaj geliyor kırmızı yazılı. başta da yeşil renli "kurum ilk kayıt" deyip kalıyor.
elimizde bir yedek tablet daha vardı. onda tckimlik, şifre kutuları vardı, onu deneyeyim dedim. ama onda da "aktive et" deyince "buluta bağlanıyor" dedi, öylece kaldı saatlerce... sonra format attım, onda da "otomatik kayıt2" demeye başladı hep.
şimdi benim anlamaığım bu sorun tabletten mi (yani mesela tabletin fiziksel bi sorunundan veya üzerine kurulmuş hatalı bir yazılımından kaynaklı mı) yoksa hep eba serverından mı kaynaklı?
her yerde server kaynaklı deyip duruyorlar da bağlanan tabletler nasıl bağlanıyor tıkır tıkır?
artık tabletin arızalı olduğuna inanmaya başladım.. daha hiç aktif de edilmemiş tablet de garantiye nasıl gönderilir ki?... gönderebilsek de işe yarar mı?
ne yapmak lazım acaba arkadaşlar? günlerdir uğraşmaktan canıma tak etti artık... :( lütfen bir akıl verin tecrübeli arkadaşlarım...

bizde de durum aynı hocam, sanırım sistemle ya da bakanlıkla alakalı sorun varmış.

tablet aktifleştirme sorunu kalktı sanırım ben aktifleştirdim..otomatik kayıt 2 hatası alanlar deneyebilir..

BBNET
Geri