Tabletler geldiğinde ilk yapılacaklar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sumunu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sumunu

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar tabletler çok yakında okuluma gelecekmiş. Herkese var Şakir'e tablet yok demiş bakanlık tabi. Çok haklılar formatör naapacak tableti(!) Neyse tecrübeli bi arkadaş maddeler halinde tabletler geldiğinde neler yapacağımızı başlıklar halinde yazarsa çok sevinirim. Herkese kaynak olur hemde. Şimdiden teşekkürler...

başlık sabitlensin, tecrübeli arkadaşlar sıra ile ne yapmamız gerekeceğini eklesin, şimdiden teşekkürler.

arkadaşlar btr ye tablet verilmez diye bir şey olamaz ki. öğrenci ve öğretmen tabletleri dağıtılacak.hatta öğretmen tabletlerinin özelliklerinin daha iyi olduğunu duymuştum. btr arkadaşlar öğretmen değiller mi acaba :) ? niye böyle stres yaptığınızı anlamış değilim.

öncelikle kargo teslimatı var.ben bu aşamada yoktum.c.tesi gelmiş
ancak bu aşamada pek bir şey yok.adet önemli burada
daha sonra bize mesela geçen c.tesi gelen tabletler için daha bugün bir eleman gelip PYBS okul şifresi verdi.bu önemli çünkü arıza raporu kime hangi tablet verildi gibi belgeler burada.pybs.eba sitesinde okul seçilip kurum kodu ve bu verilen şifre girilip işlemler yapılıyor

sonra kadrosu o okulda bulunan bir öğretmen arkadaş veya idareci için eba sitesinden eba şifresi oluşturuyorsun
ardından o kullanıcı olarak girip öğrencilerin tc kimlik noları kullanarak tek tek eba şifresi oluşturuyorsun.sana tavsiye bu tc kimlik ve eba şifreleri için bir excel tablosu hazırla imza ve eba şifresi yazılacak ve barkod yapıştıracak birer sütun daha ekle.barkodlar tablet kutusu içinde yapışkanlı bir kağıt.ufak bir kağıt yani oradan söküp kendi hazırladığın sınıf öğrenci listesindeki uygun yere yapıştır. ilerde bir sorun yaşanırsa tabletin barkodu önemli olacak çünkü

pybs eba şifresini verip komisyon imzaları alan eleman siteden bir kabul tutanağı çıktı alıp komisyon üyelerine imzalatıyor.

erencan' Alıntı:
öncelikle kargo teslimatı var.ben bu aşamada yoktum.c.tesi gelmiş
ancak bu aşamada pek bir şey yok.adet önemli burada
daha sonra bize mesela geçen c.tesi gelen tabletler için daha bugün bir eleman gelip PYBS okul şifresi verdi.bu önemli çünkü arıza raporu kime hangi tablet verildi gibi belgeler burada.pybs.eba sitesinde okul seçilip kurum kodu ve bu verilen şifre girilip işlemler yapılıyor

sonra kadrosu o okulda bulunan bir öğretmen arkadaş veya idareci için eba sitesinden eba şifresi oluşturuyorsun
ardından o kullanıcı olarak girip öğrencilerin tc kimlik noları kullanarak tek tek eba şifresi oluşturuyorsun.sana tavsiye bu tc kimlik ve eba şifreleri için bir excel tablosu hazırla imza ve eba şifresi yazılacak ve barkod yapıştıracak birer sütun daha ekle.barkodlar tablet kutusu içinde yapışkanlı bir kağıt.ufak bir kağıt yani oradan söküp kendi hazırladığın sınıf öğrenci listesindeki uygun yere yapıştır. ilerde bir sorun yaşanırsa tabletin barkodu önemli olacak çünkü

pybs eba şifresini verip komisyon imzaları alan eleman siteden bir kabul tutanağı çıktı alıp komisyon üyelerine imzalatıyor.

tahtalara bağlama vb. işlerde var heralde

1- Pybs üzerinden teslim tutanağını doldurmanız gerekiyor. Özellikle gelen tabletlerin klavyeli ya da klavyesiz kısımlarına dikkat edin bize klavyeli gelmişti sistemde klavyesiz görünüyordu bir hafta düzelmeden teslim tutanağını doldurmadım. Sonra bunu doldurup çıktısını imzalayıp şirket elemanlarına teslim ediyorsunuz. Ayrıca kutudan cıkan teslim tutanağını da dolduruyorsunuz. Birer Nüshasını alıyorsunuz.

2. Bir çizelge oluşturun tablet seri no öğretmen öğrenci ismi klavye var yok gibi bi öğretmen ve öğrenciye teslim etme çizelgesi oluşturan. Özellikle seri numaralarının silineceğini düşünürsek bu çizelge size gerekli olacak.

3. Her öğretmenin eba üzerinden şifre almalarını isteyin.

4. Eğer öğrencilere şifre alınacaksa bu işi okul idaresinden bir yazı çıkararak sınıf öğretmenlerinin yapmasını isteyin. Yükünüzü azaltırsınız.

Bunun dışında gelecek arıza bildirimlerini pybs üzerinden yaparsınız.

Tahtalara bağlanma olayı şu an yapılmıyor Eba da tartışma bölümünde bununla ilgili bir konu açılmış verilen cevap da şu:

Merhaba, Öğretmen tabletindeki görüntüyü etkileşimli tahtaya göndermek için, kısa bir süre sonra tabletlerinize ve tahtalara yüklenecek olan "Sınıf Yönetimi Uygulaması" nı kullanabilirsiniz.

Mart ayı sonuna kadar 675000 tabletin dağıtılacağı düşünülürse. Yerinde bir başlık...

dün ve bu gün öğleye kadar öğretmenlere verdiğim tüm tabletler hemen aktive edildi kullanmaya başladılar öğleden sonra hiç birini aktive edemedim eba da yoğunluk olmuş olabilir mi sonuçta eba şifresi ile giriliyor

Emreyt' Alıntı:
dün ve bu gün öğleye kadar öğretmenlere verdiğim tüm tabletler hemen aktive edildi kullanmaya başladılar öğleden sonra hiç birini aktive edemedim eba da yoğunluk olmuş olabilir mi sonuçta eba şifresi ile giriliyor
evet bazen pybs çöküyor benimde başıma geldi bir öğleden sonra hiç aktifleştirme yapamadım, bu sırada pybs.eba.gov.tr ye de giremiyordum. Ertesi gün düzeldi.

kendim şifre aldım tüm öğrencilere şifre verdim. fakat aktifleştirme için gerekli olan t.c. ve şifre ara yüzünü bir türlü göremedim. acayip sinir oldum . habire bir şeyler soruyorlar cevapta veremiyoruz. bu general mobile neden böyle yapıyor. bilen yardım ederse sevinirim

Bt rehberliği yaptığım okulda;
1- öğrenci listesini çıkardım
2- öğrencilerin hepsine eba.gov.tr/ogrencisifre adresinden sifre alıp isim ve sirelerini tablet kutularının üzerine yazdım.
3-tabletlerin içinden çıkan ürün kodunu listede öğrenci isminin Karşısına yapıştırdım
4- Öğrencilere Imza karşılığında dağıttım.
Herkes kendi aktivasyonunu kendisi yaptı.

harun erdem' Alıntı:
Bt rehberliği yaptığım okulda;
1- öğrenci listesini çıkardım
2- öğrencilerin hepsine eba.gov.tr/ogrencisifre adresinden sifre alıp isim ve sirelerini tablet kutularının üzerine yazdım.
3-tabletlerin içinden çıkan ürün kodunu listede öğrenci isminin Karşısına yapıştırdım
4- Öğrencilere Imza karşılığında dağıttım.
Herkes kendi aktivasyonunu kendisi yaptı.

öğretmenlere de aynısını mı yaptınız?

rifatt' Alıntı:
Arkadaşlar tableti açıyorum kullanıcı adı şifre istiyor bende öğretmenlerin tc lerini ve eba şifrelerini giriyorum ama merkez ile güvenli bağlantı sağlanamadı uyarısı veriyor ve aktifleştiremiyorum. Çözüm nedir acaba

hocam ben de aynı sorunu okulda yaşadım...Tableti aldım evime getirdim ve evde aktive ettim...Yani bu sorunun nedenini bilmiyorum fakat farklı bir internet hattınndan denedim ve ilk denememde olumlu sonuç aldım..Siz de öyle yapın isterseniz

BBNET
Geri