Tableti 3. kattan düşürmüş.

Kodla Büyü

prentice

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bir öğrencimiz tableti 3. kattan düşürmüş Tabi tablet ekranı tuz buz olmuş. PYBS den GM servisine gönderdik. 700 tl bir fiyat söylediler. Anakartı ekranı felan değişecekmiş. Öğrencimizin durumu çok iyi değil Bu rakam bana oldukça yüksek geldi. Böyle bir durumda ne yapmalıyız.
Dışardan başka yere yaptırsak daha uygun olur gibi ama garanti dışı kalır galiba. Nasıl bir yol izlememiz konusunda fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

O değilde öğrenciler en azından artık şunu bilecek ( tabiki bile bile zarar verenler için söylüyorum)

Bu tablete zarar verirsek ya yaptıracağız, ya da tabletsiz kalacağız. Bir süre inanamazlar, nasıl yani devlet yenisini hemen vermeyecek mi diye ama belki bir seçim vaadi yapıp,bile bile kıranlara da af çıkarıp yenisi verebilirler :D

Belki bu sayede 20 milyar Türk lirasına öğrenci bile bile zarar verdiği malın, ilk defa devlet tarafından ödenmeyeceğini öğrenir.( Bir bilgisayar öğretmeni olarak akıllı tahtayı çok kullanışlı buluyorum ama tableti de çok gereksiz buluyorum)

700 tl tamire verilirmi yaw ggitsin bimdeki 189 luk tableti alsın gelsin koysun yerine. zaten bunların olacağını önceden biliyorduk. tablet gereksiz vede saçma bir uygulama. ama öyle demeyin bunlar binde bir olacak bi münferit olay deelmi? olur böyle şeyler garantisi var. he var 700 lira. mal bu meb ya.

tabletlerin satışfiyatı 850-900 tl değilmiydi zaten ? ayrıca ekranların gorilla glass olduğu ve kırılmaya dayanıklı olduğu söyleniliyor
eğer devlet bunun için bütçe ayıramsını bilmiyorsa hiç girişmeyecekti. zamanında bazı yerlere dağıtılan o netbooklardan ders almadılar...

Tabletin piyasa değeri 800 Lira civarında. Ama servis için istedikleri para anormal bir rakam değil.
Yetkili servisler her zaman şişirilmiş ücret ister. Dışarıda daha ucuza yapılabilir.
Ama tabletlerin en önemli parçaları ekranları bu kadar ücret istenmesi pek anormal değil o yüzden.

ekranı maksimum 55-100 tl eder.
17 inç dizüstü ekranları zaten 150-200 tl arasında satılıyor

Hocam sadece lcd panelden bahsediyorum.
digitzer dokunmatik paneli servisten başka yerde bulmak zor

O fiyata iPad alinir. Resmen devleti sömürüyor bu Fatih projesi. Arkaplanda birilerini zengin etme projesinden başka birşey değil.

vay vay vay bu projenin planlayıcılarına mail at mutlaka bu gibi durumlarla ilgili bir projeleri vardır :)

tablete yere atıp test eden müdür
biraz daha yüksekten atıp test yapsaymış keşke
700 tl ye 2 tane tablet alırım

BBNET
Geri