Tablet servis ücreti ve ücretin ödenmesi

Kodla Büyü

gezginefe

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar dokunmatik ön paneli kırık 2 adet tableti tamir için servise gönderdik. Hatta okulumuz şehir dışında olduğu için kargo gelmedi gidip biz teslim ettik tabletleri. Ancak servis her bir tablet için 275 TL servis ücreti talep etti. Yanlış okumadınız tablet başına 275 TL... :? Kullanıcı hatası olduğu için tabiki bir ücret talep edilecekti ama 275 TL biraz fazla geldi açıkçası (Tabletin piyasa değeri ve bir devlet projesi kapsamında dağıtıldığı düşünüldüğünde istenen ücret bence çok fazla.) Bu işi piyasada 100 tl civarı yaptırabiliyoruz yaklaşık fiyat aldık. Ancak tabletin garanti dışı kalma sorunu var. Öğrenci velilerini çağırıp ne yapmak istediklerini soracağız. Ona göre hareket edeceğiz sanırım. Bakanlığın servis ücretleri konusunda telpa ile acil görüşmesi kanaatindeyim. Yoksa tableti yaptırmak istemeyen velilerimiz olacaktır. Bence hiçbir okul da 275 TL ödemek istemez.
Bunun yanında bir de ücretin ödenmesi sorunu var servis form numarası PYBS de gözüküyor ancak hangi banka şubesine hangi hesaba yatırılacak bir bilgi yok. Ayrıca makbuzun taratılarak yükleneceği bir alanda göremedim. Kısacası ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız.

hocam size fiyat bilgisi vermeden mi yapmışlar. Vestel mi GM mı? bende de kırık bikaç tablet var Vestel. Vestel geçen ay buna 100 tl masraf çıkar dedi. ben de yapmayın öğrenci ödemez dedim yaptırmadım. geçen hafta geldiklerinde kırık için 200 tl istediler. zam gelmiş :) alem bu Vestel. bence toplu olarak şikayet edelim bunları

tabletin ekranın dışarda yaptırınca garanti kapsamı dışında kalma olay nasıl belli oluyor? ekran geğişince nasıl anlıyorlar???

nese1982' Alıntı:
hocam size fiyat bilgisi vermeden mi yapmışlar. Vestel mi GM mı? bende de kırık bikaç tablet var Vestel. Vestel geçen ay buna 100 tl masraf çıkar dedi. ben de yapmayın öğrenci ödemez dedim yaptırmadım. geçen hafta geldiklerinde kırık için 200 tl istediler. zam gelmiş :) alem bu Vestel. bence toplu olarak şikayet edelim bunları
Hocam tabletler yeni dağıtılan GM tabletlerden... Tabletler henüz yapılmadı hocam sadece fiyat bilgisi belli oldu ve PYBS de servisin ödeme beklediği yazıyor. Ödeme yapıldıktan sonra tabletler yapılacak. Vestel yine daha insaflıymış ama 200 TL de fazla bence benim beklediğim rakam 150 TL civarı idi. Aslında sizin yaptığınız gibi öğrenci ödemez deyip yaptırmasak belki fiyatları aşağı çekebilirler.

nosTRa' Alıntı:
tabletin ekranın dışarda yaptırınca garanti kapsamı dışında kalma olay nasıl belli oluyor? ekran geğişince nasıl anlıyorlar???
Ekranı değişen tableti servisin anlayacağını ve daha sonra garanti kapsamına giren herhangi bir durumda hizmet vermeyebileceğini düşünüyorum hocam. Tabletlerinkini okumadım ama genelde elektronik aletlerin garanti şartlarında yazar.

bende kırık vestel tablet sadece bende var diye düşünüyordum. (4 adet) biz bu kıran öğrencilere geçici olarak tablet verdik fakat haziran ayında kırık tabletleri servise göndereceğim ve aileleriyle iletişime geçip tabletlerin durumunu öğreneceğim. bakalım bizden ne kadar para isteyecekler?

Arkadaşlar tabletleri kargoya teslim eden müdür yardımcımızın cep telefonuna mesaj geldi. Telpa servis ücretini PTT ye yatırmamızı istiyor. İşi madem cep mesajlarıyla halledecekler niye uğraşıyoruz pybs denen kullanışsız sistemle :x

garanti zaten sadece yazılım hatalarıyla uğraşmıyormu ?
gitsede gitmesede farkı yok bence. usb soketinde bile para alıyorlarsa bu garantinin bir özelliği yok

gezginefe' Alıntı:
Arkadaşlar tabletleri kargoya teslim eden müdür yardımcımızın cep telefonuna mesaj geldi. Telpa servis ücretini PTT ye yatırmamızı istiyor. İşi madem cep mesajlarıyla halledecekler niye uğraşıyoruz pybs denen kullanışsız sistemle :x

Tableti verdikten sonra her gün PYBS den ücreti için takip ettim, hiçbir şey yazmadılar. 20 gün sonra tablet geri geldi. İçinde sahibine ulaşılamadığı için aynen geri gönderildi gibi bir yazı çıktı.

Ücret istenecek bir arızası var, verelim de yapsınlar istiyoruz. Bu iş neden bu kadar zor oluyor anlayamadım.
Şimdi tekrar yollamayı düşünüyoruz, bu sefer kendim kargoya vereyim bari...

ulu2000' Alıntı:
gezginefe' Alıntı:

Tableti verdikten sonra her gün PYBS den ücreti için takip ettim, hiçbir şey yazmadılar. 20 gün sonra tablet geri geldi. İçinde sahibine ulaşılamadığı için aynen geri gönderildi gibi bir yazı çıktı.

Ücret istenecek bir arızası var, verelim de yapsınlar istiyoruz. Bu iş neden bu kadar zor oluyor anlayamadım.
Şimdi tekrar yollamayı düşünüyoruz, bu sefer kendim kargoya vereyim bari...
hocam ebn afyonun bir ilçesinde çalışıyorum. bizdeki sistem şu. arızalı tablet olduğunda mng kargoyu arıyorum gelip alıyorlar bu sırada tableti pybs ye işliyorum.. aradan bir kaç gün geçtikten sonra tabletin seri nosu ile telpanın sitesindeki adresten sorgulama yaptırıyorum. garanti kapsamında mı ne gün yola çıkmış hepsini görüyorum. adres şu:
http://servis.telpabayi.com/DeviceCheckStep.aspx?t=1&q=TXH7BUE33387C&ref=1
hatta öyleki ekranı kırık tablet için 200 tl ücret çıkmış onay için bekliyormuş. bu adreste gördüm ve öğrenciyle konuştum. ertesi gün müdür çağırdı telpadan aramışlar öğrencinin tabletine dedi biliyorum 200 tl istiyorlar dedim adam şok oldu nerden biliyosun diye. odanda böcek var dinliyorum diyecektim demedim :) sözün özü pybs işlemeyen bir sistem, tabletleri servisin bu linkinden takip edin yeter.

Bir akıllı tahta kulbuna 25 TL + 50 TL takma ücreti isteyen bir zihniyet var karşımızda, tablet için de bu parayı istemeleri normal. Fatih fotokopi makinasında da , akıllı tahtalarda da, tabletlerde de kendi başımın çaresine bakıyorum hocam, manuel çözümler. En hesaplısı böyle oluyor.

BBNET
Geri