tablet geri vermek istiyoruz...

Kodla Büyü

unforgiven55

Seçkin Üye
Seçkin Üye
biz okulda arkadaşlarla tabletleri geri vermek istiyoruz. sebep olarakta
1.Tabletler okulunun zimmetli malıymış yani bizim değil
2. tabletler sürek izleniyor
3.tabletlerde sürekli güncelleme yapılıyor takip ediliyoruz hissi
4.belki uçuk ama tabletin wifi si dürekli açık ve birileri isterlerse kamerayı bile kullanıp bizi izleyebilir.

daha bir çok sebebten okul öğretmenleri olarak tabletleri iade etmeyi bir tebki olarak göstermek istiyoruz...

katılıyorum. destekliyorum.
bir kere açtım biraz kurcaladım. bu mantıkla bu tablet kullanılmaz.
eğer realiteye dönüşürse hemen iade edeceğim.

5. GPS ile her an nerede olduğumu, bir toplu eylemde o bölgede hangi öğretmen ve öğrenciler olduğunu izleyebilirler.
6. Tarih değiştirerek SSL sitelerine girmeyi engellemeye çalışıyorlar. Clear text parola falan yazarsam bir köşeye koyacaklar.
...

İzleyen izlesin dinleyen dinlesin hocam korkumuz yok... hatta biraz ders alırlar belki dinlerlerse...

bana tablet verilmedi (isteseydim alırdım), verilseydi kullanmazdım zaten.
ne için kullanacağım ki? ne işe yarar ne yapılır tablette?

wertyu6' Alıntı:
bana tablet verilmedi (isteseydim alırdım), verilseydi kullanmazdım zaten.
ne için kullanacağım ki? ne işe yarar ne yapılır tablette?

Hocam güzel kitap okunuyor. Özellikle geceleri bile...

Hocam o değilde öğretmen tabletindeki döküman dahil her türlü bilgileri silerken nedense öğrenci tabletlerinde herhangi bir önlem alınmadı. Öğrenciler için şuanda oyun oynamaktan öte geçen bir alet değil. Daha yönetmeliği hazırlanmamış bir projenin ne kadar ciddi ve üzerinde ne kadar düşünülerek hazırlandığı ortadadır sanırım. Yıllardır Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin sorunlarıyla ilgili en ufak ama en ufak tedbir ve iyileştirme yapmayanlar nedense iş milyar dolarlık yatırımlara gelince dakikasında uyguluyorlar. 32000 adet bilişim teknolojileri dersliği açıp bilişim teknolojileri öğretmenlerini norm fazlası bırakanlardan daha bişey beklenmez sanırım. Eskiden 20-25 bilgisayar varken derse sokmadılar, şimdi 20-25 bilgisayar,10 saat ders, 40 tahta, 150 tablet ile üzerine bir de norm fazlası kaldık. Ben bu koşullarda seneye BTR, MTR istemeyi düşünmüyorum arkadaşlar...

Ben aldım. Dolaba koydum orada bekliyor. Henüz eve bile götürmedim, götürmeyi de düşünmüyorum.

Pilotlarla birlikte üçüncü tablet dağıtımı olmasına rağmen bu işin becerilememesini anlamak zor.

Merak ettiği aklıma takılan bir şey var.

1. Ön Kamera neden var ? Arka kamera olması gerekirken neden özellikle ön kamera var ?
2. GPS neden var ? Neden 3-4G yok GPS var veya Hafıza Kartı yok ?
3. Wifi neden kapatılmıyor ?

Muhtemelen bizi dinliyorlar.Mesela ihtidarla ilgili kelimeler gectiğinde veya bağzı anahtar kelimelerde otomatik dinliyorlardır.

Böyle bir durum varsa Özel Hayatın Gizliliğine aykırıdır.

White Aura' Alıntı:
Merak ettiği aklıma takılan bir şey var.

1. Ön Kamera neden var ? Arka kamera olması gerekirken neden özellikle ön kamera var ?
2. GPS neden var ? Neden 3-4G yok GPS var veya Hafıza Kartı yok ?
3. Wifi neden kapatılmıyor ?

Muhtemelen bizi dinliyorlar.Mesela ihtidarla ilgili kelimeler gectiğinde veya bağzı anahtar kelimelerde otomatik dinliyorlardır.

Böyle bir durum varsa Özel Hayatın Gizliliğine aykırıdır.

Tablet olayini çok desteklememekle birlikte tahminlerimi söylemek istiyorum.
1. sanirim kilifli kullanildigi icin.
2. Bunun için sim kart girişi gerekiyor, o da maliyeti artiriyor.
3. Şuan olmasa da sonra tabletler tahtaya baglanmadiginda kilitlenecek deniyordu onun için güvenlik amaçlı olabilir.

BBNET
Geri