Tablet Üzerindeki Kullanıcı Atamasını Kaldırma YARDIM

Kodla Büyü

emine82

Aktif Üye
Merhaba sevgili öğretmenlerim çözemediğim üç sorunum var :o liste şeklinde aşağıda belirticeğim bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum :roll:

1) Nakil giden öğrencilerim var ve sistem üzerinden nakil giden öğrencilere ait tablet atamalarını kaldıramıyorum. Üzerlerine atalı olan tabletler Vestel, atamaların kaldırılması için iletişime geçtiğiniz bir birim var mı?
2) Bir öğretmenimizin üzerinde Samsun tablet ataması var ve öğretmenimiz o tableti geri vermek istiyor, samsug tabletlerde işleyiş nasıldır, aşamalarını benimle paylaşmanızı rica ediyorum.
3) Diğer bir öğretmenimiz ise kendisine verilen Samsung marka tableti hiç açmadığı için tablet kilitli, okulda iki haftadan beri aktivasyonunu yapmaya çalışıyorum ama açılmıyor, tablet kilitli ve bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. :cry:

emine82' Alıntı:
Merhaba sevgili öğretmenlerim çözemediğim üç sorunum var :o liste şeklinde aşağıda belirticeğim bilgilerinizi paylaşırsanız mutlu olurum :roll:

1) Nakil giden öğrencilerim var ve sistem üzerinden nakil giden öğrencilere ait tablet atamalarını kaldıramıyorum. Üzerlerine atalı olan tabletler Vestel, atamaların kaldırılması için iletişime geçtiğiniz bir birim var mı?
2) Bir öğretmenimizin üzerinde Samsun tablet ataması var ve öğretmenimiz o tableti geri vermek istiyor, samsug tabletlerde işleyiş nasıldır, aşamalarını benimle paylaşmanızı rica ediyorum.
3) Diğer bir öğretmenimiz ise kendisine verilen Samsung marka tableti hiç açmadığı için tablet kilitli, okulda iki haftadan beri aktivasyonunu yapmaya çalışıyorum ama açılmıyor, tablet kilitli ve bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. :cry:

1. Öğrenci tabletleri tüketim malzemesidir ve gittiği okula götürür, demirbaş olmadığı için geri alınmaz öğrencide kalır. O yüzden öğrenci tabletlerini sorun etmeyin.
2. Öğretmene bir defa tablet verilir ve geri alınmaz, zaten başka tablet alsa aktivasyon yapamaz, onun tabletini başkası kullanmaya çalışsa bu XXX YYY adına kayıtlıdır diye uyarı çıkar.
3. Tablet aktivasyon ekranı geliyor mu, eğer normal şifre istiyorsa sıfırlama yapabilirsiniz.

Ek olarak bizim okulda General Mobile tablet var, ben ona göre yazdım cevapları, samsung olanlarda da bir fark yoktur umarım

bizde de geçen sene giden öğretmenler gm tabletleri bırakmışlar şimdi başka öğretmene tanımlamam lazım tableti. daha önce başına gelen arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.

a) Öğretmenlerin yer değişikliği;
Öğretmenin tayini durumunda TBS öğretmende kalır. Öğretmenin atama ve yer değişikliği durumlarında TBS’yi başka okula götürülebilmesi için cihaz “zimmet arama/iade” menüsünde ilgilinin zimmetinden düşülür ve sanal ambara alınarak öğretmenin yeni görev yerindeki harcama birimine (okula) “harcama birimleri arası devir” işlem seçeneği ile devredilir. Yeni görev yerinde söz konusu TBS ilgili öğretmene yeniden zimmetlenir ve takibi yeni birim tarafından yapılır.
Öğretmenin eski okulundaki zimmet fişinin bir nüshası ilgiliye verilerek yeni okulunda TBS’nin, okul ambarına kayden devredildiğini ve kendi adına zimmetlenmesini talep eder. Bu talep yapılmaz ise yeni görev yerindeki TKKY(Taşınır Kayıt Kontrol Yetkilisi) resen bu kişi adına zimmet yapabilir. Bu şekilde devredilen TBS’ler kesinlikle başka birisine zimmetlenemez. Öğretmenin istifa etmesi, emekli olması, Bakanlık dışında bir kuruma geçmesi ya da herhangi bir sebepten dolayı görevden alınması ve benzeri durumlarda, TBS okula teslim edilir. Bu TBS’ler varsa diğer yedeklerle birlikte okulun bağlı bulunduğu il/ilçe MEM ambarlarında muhafaza edilir.
Tablet bilgisayar yönetim yazılımı farklı bir okulda çalışmayan tablet bilgisayarlar okulda bırakılır. Bu durumda öğretmene gittiği okulun bağlı bulunduğu il/ilçe MEM’lerdeki yedeklerden yeni bir TBS verilir.

ylmzyklmz hocam vestel tabletler için geçerli değil bu 1.ci soruya verdiğiniz cevap... vestel öğrenci tabletleri okula aittir. o yüzden öğrenci giderken vestel öğrenci tabletlerini almanız gerekiyor.. samsunglarla ilgili bilgim yok malesef...

Emekli öğretmen tabletini verdi, yeni gelen öğretmene sıfırlayıp verdim, bir de yeni eba şifresi verdim.
Aktive etmiyor eba kayıt hatası 17 diyor.

Eski kullanıcının adı görünüyor hala.

PYBS de düşülebilecek bir yer görünmüyor.

Programlayan' Alıntı:
Emekli öğretmen tabletini verdi, yeni gelen öğretmene sıfırlayıp verdim, bir de yeni eba şifresi verdim.
Aktive etmiyor eba kayıt hatası 17 diyor.

Eski kullanıcının adı görünüyor hala.

PYBS de düşülebilecek bir yer görünmüyor.
Bu sorunun hala bir çözümü yok mu yaa..?? :(

vestel öğrenci tabletleri de artık toplanmayacakmış, öğrencilerde kalacakmış.. işin daha kötüsü vestel tabletlerin artık aktivasyon durumu sıfır... çünkü bakanlık aktivasyon sistemini kapatmış diye duydum... ne öğrenci tabletleri ne de öğretmen tabletleri aktivasyon yapmıyor...

BBNET
Geri