Taşınabilir Disk

Kodla Büyü

byvector

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar
Ben bu aralar taşınabilir disk almayı istiyorum. Kendime göre belirlediğim kriterler var ama Markalar arasından karar veremedim. Aşağıya yazacağım özelliklere sahip önerdiğiniz markalar varsa sevinirim

1- 3,5' inçlik olacak
2- 7200 Rpm
3- 500 GB ve Üstü Hafıza
4- Isınma Problemi olmayacak
5- 16 Mb ve Üstü Ön belleği olacak
6- Harici İşletim Sistemi kurulabilecek
6- Sessiz çalışacak

byvector' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar
Ben bu aralar taşınabilir disk almayı istiyorum. Kendime göre belirlediğim kriterler var ama Markalar arasından karar veremedim. Aşağıya yazacağım özelliklere sahip önerdiğiniz markalar varsa sevinirim

1- 3,5' inçlik olacak
2- 7200 Rpm
3- 500 GB ve Üstü Hafıza
4- Isınma Problemi olmayacak
5- 16 Mb ve Üstü Ön belleği olacak
6- Harici İşletim Sistemi kurulabilecek
6- Sessiz çalışacak

hocam eSata lı western digital düşün derim ben 223 ytl civarıydı galiba

http://www.sanalmarketim.com/urun/ET250 ... az=&sxpg=1

burdaki diski bi incele istersen. gerçi incelemişsindir ama..
ben eski masaüstü makinemde seagate disk kullanırdım. ve gayet memnundum. tavsiye ederim.

e sata disklerin avantajı usb 2.0 arayüzünden çok daha hızlı veri akışı sağlamasıdır. ama e sata kablosu genelde disklerle birlikte kutudan çıkmaz. daha sonra alabilirsin piyasadan.

Hocam birde şunu sormak istiyorum. Bu harici harddisklerin özelliklerini çoğunda Hangi işletim sistemiyle uyumlu olduğu yazmaz. Biz alırken bunu nasıl anlayacağız. Mesela ben aldığım diskin hem XP ile, hem VİSTA ile, hem PARDUS ile hemde LİNUX'le uyumlu olmasını isterim.

benim önerdiğim linktekine baktıysan vistadan windows 2000 e kadar uyumlu ayrıca macOs işletim sistemine de uyumlu. şunu da belirtmeliyim ki pardus zaten windowstan fazla sürücüyü destekliyo bende bir pardus kullanıcısı olarak sürücü problemi olacağını zannetmiyorum.

ama yine de alacağın yere sormanda yarar var derim.

hocam philips kaliteli kabul ama western 500 lüğü ben ve 2 ev arkadaşım da kullanıyoruz bir arkadaşta 750gb lik kullanıyoruz.hiçbirimizde bir şikayet yok ve gayet memnunuz. 32mb önbellek var

the_korsan' Alıntı:
hocam philips kaliteli kabul ama western 500 lüğü ben ve 2 ev arkadaşım da kullanıyoruz bir arkadaşta 750gb lik kullanıyoruz.hiçbirimizde bir şikayet yok ve gayet memnunuz. 32mb önbellek var
Peki hocam her türlü işletim sisteminde çalışıyormu. Isınma durumu nedir

hocam ısınma problemi ile karşılaşmadım arkadaşlardan şikayeti olan yok yine alcak olsam yine wd alırım.
disk formatı benim ntfs hocam hem windows hem diğer sistemlerde kullanacaksanız ntfs yi diğer işletim sistemleride görebiliyor sorun çıkarcağını sanmam. sonuçta linux kullanırken ntfs disklere erişebiliyoruz aynı durum bundada sadece arabirim değişik.usb yada firewire

Geri