tırnak batması

Kodla Büyü

mavi85

Seçkin Üye
Seçkin Üye
ayak baş parmağımın tırnağı içine batıyor 3 yıldır tırnağın uç tarafı büzülüp ete giriyordu. geçen sene ameliyat oldum, ama ameliyattan sonra daha da kötü oldu, bu sefer sadece ucu değil kökü de etin içine doğru büyümeye başladı, doktor kökünü aldım dedi güya iyileşecekti.
tavsiyeniz nedir? bildiğiniz iyi bi doktor var mı bu konuda?

Aynı dert eşimde de var kesmeye çalışıyoruz ama olmuyor parmağı şişti. Doktor krem verdi. Ama çare olmadı. Bu beladan bi kurtulamadık..

bende de aynı problem oldu askerden sonra,Eskişehir Anadolu hastanesinde ameliyat oldum.Çok şükür hiç bişe yok şu an. Sizin doktor iyi alamamış sanırım.

çok kötü bir şey bu yüzden birkaç ay zorla yürümüştüm ve ara ara hala olmakta.Ameliyat olmadım sadece sürekli antibiyotik döktüm temizledim ve doktor tırnakla et arasına pamuk sıkıştır demişti. sıkıştırdım zamanla geçti.sonra yeni tırnak falan çıktı.ama ara ara yine tekrarlar .olabildiğince çıplak ayakla dolaşmak lazım.

ikikardeşimi de bu yüzden ameliyat ettirdik. kenarından bir miktar etle birlikte tırnağında kenarını boydan boya aldılar. şimdi ikisinde de bir sorun yok

Beni de 2 hafta rahatsız etti bu durum. Kremle geçti. Şimdi kesime daha çok dikkat ediyorum. Çok fena bişeymiş tırnak batması:)

geçmiş olsun bela bir durum. tırnak batması daha çok bakteriyel bir durum 4 yıl çektim ameliyat oldum geçti sonra tekrarladı sonra da kendi buluşlarımla kurtuldum.
öncelikle tırnağın tam ortasına v şeklinde bir genişçe oluk şeklinde bir yer aç tırnak makası ile törpüle. tırnak büyüdükçe o oluk kısmına doğru büyüyecektir. kesinlikle derinden kesme. en önemlisi yazın bol bol denize gir. tuzlu su oradaki enfeksiyona iyi geliyor. tırnağı çok zorlamadan batan kısmının yukarı doğru çıkmasına zorla. zaman zaman tırnağı yukarı kaldırıp altına gazlı bez tamponu yapabilirsin. en fazla 3 ayda iyileşecektir. Sonrasında ayağını temiz tutacaksın. Doktorlar kesip atıyor ama tamamen bakteriyel bir durum. nemli tutmayacaksın. ama dediğim gibi yazın açık dursun ve deniz suyunda sık sık tut. geçmiş olsun.

saygılar

swanp' Alıntı:
geçmiş olsun bela bir durum. tırnak batması daha çok bakteriyel bir durum 4 yıl çektim ameliyat oldum geçti sonra tekrarladı sonra da kendi buluşlarımla kurtuldum.
öncelikle tırnağın tam ortasına v şeklinde bir genişçe oluk şeklinde bir yer aç tırnak makası ile törpüle. tırnak büyüdükçe o oluk kısmına doğru büyüyecektir. kesinlikle derinden kesme. en önemlisi yazın bol bol denize gir. tuzlu su oradaki enfeksiyona iyi geliyor. tırnağı çok zorlamadan batan kısmının yukarı doğru çıkmasına zorla. zaman zaman tırnağı yukarı kaldırıp altına gazlı bez tamponu yapabilirsin. en fazla 3 ayda iyileşecektir. Sonrasında ayağını temiz tutacaksın. Doktorlar kesip atıyor ama tamamen bakteriyel bir durum. nemli tutmayacaksın. ama dediğim gibi yazın açık dursun ve deniz suyunda sık sık tut. geçmiş olsun.

saygılar

:+1:

benimde 5 yıl boyunca ayak baş parmaklarımın ikisinde de vardı, gerçekten de çok sıkıntı çekiyor insan, askerdeyken tabib yüzbaşı ameliyat etti ve ikisi de geçti şükür 4 yıldır sıkıntı yok...
sanırım düzeltme tarzı da; tırnağı kökünden alma ya da parça kesme değilde, etin tırnağın üstüne yığılan kısmını kesti ve tırnağın rahat rahat uzaması için yol açtı, her doktor bilmiyor hatta işlemi yaparken yanında tabib üsteğmen vardı o da izledi nasıl yapıldığını, sonuç kesin çözüm iki tırnakta düzeldi şükürler olsun, şimdi herhafta halısahadayım, eskiden ayakkıbı giydiğimde bile kanamalar oluyordu.

bende de aynı sorun vardı, ayak baş parmaklarımda,
sonradan tırnağımı hep düz kestim,
Şu anda ayak baş parmaklarımın tırnaklarının ucu düz böylece tırnaklar bükülüp batamıyor.
umarım sende en kısa zamanda bu durumdan kurtulursun
geçmiş olsun,

Aynı dert bendede askerde oldu. O botlar sayesinde oluştu. Daha öncesinde hiç böyle bir sorunum yoktu. 4 yıldır çekiyorum malesef. ameliyat falanda oldum. Yanaklardaki tırnak kökleride alınmasına rağmen sonuç eskisinden daha kötü. İltihap, akıntı, kanama.... Bu dertten nasıl kurtulunur? Artık havaların da ısınmasıyla iyice çekilmez hale geldi. Tavsiye önerisi olanlar varsa paylaşırsa çok ama çok memnun kalırım..

Bende de aynı sorun vardı Kadıköyde baya afilli bir hastanede bi ton para verip ameliyat oldum banamısın demedi.
Çaresi şu tırnağı çektiriyorsun 1 sene tırnaksız geziyorsun o batan yere de pamuk fana sıkıştırıyorsun tırnak oraya dibe doğru gidemesin diye 1 sene sonrasında tırnak pamuktan ötürü dibe gitmeye gitmeye düzgün uzamayı öğreniyor.
Ben de 2-3 sene çektim bu mereti çok şükür şimdi 4-5 yıldır rahatım

Bende de var her iki tırnakta batmaya başlayınca selpak koyuyorum tırnak arasına ve şişen tarafla deri arasına..Bu şekilde azalıyor şikayetler.Birde dar ayakkabı giymemek lazım kesinlikle.

4 defa ameliyat oldum tırnaktan 15 sene çektim.

Çaresi şu: balkona çık. Masayı kur. Masanın üzerine laptop, karpuz vs. ayağının altına leğen içinde sabunlu su. Leğenin içine ayak. Akşama kadar takıl. Sonra tekrar. Sonra tekrar. Sonra tekrar. Sonra tekrar................

halk' Alıntı:

Çaresi şu: balkona çık. Masayı kur. Masanın üzerine laptop, karpuz vs. ayağının altına leğen içinde sabunlu su. Leğenin içine ayak. Akşama kadar takıl. Sonra tekrar. Sonra tekrar. Sonra tekrar. Sonra tekrar................

hocam sonuç ne oldu? :shock:

silver_eagle' Alıntı:
halk' Alıntı:

hocam sonuç ne oldu? :shock:

Geçti ama sabır lazım.

Ha bir de o sabunlu su ılık olacak.

sağolun arkadaşlar,
şunu anladım ameliyat 2 çeşit yapılıyor
1 . kök alma 2. battığı eti alma
bana 1. si yapıldı,yani yanlış olan, ameliyat falan olmayacağım anlattıklarınızı uygulamaya çalaşıcam,ama battığı yer iyice şişti orayı nasıl indiricem bilmiyorum

bende de aynı dert var. dar ayakkabıdan oldu sanırım. Geniş burunlu ayakkabı giymek lazım. Tırnakların ucu düz kesilmesi gerekiyor ve derin almamak gerekir.

o illet yüzünden 5 aylık askerliğimin neredeyse yarısından daha fazlası terlik istirahati ile geçti.. yazın iyiydi de kışın da terlik giymek zorunda kalıyordum..
-gazlı bez veya peçete ile küçük tamponlar yapılabilir..
-dar ayakkabılardan uzak durulmalı
-yumuşatıcı kremler kullanılabilir..
-kocakarı ilaçları olarak tabir edilen reçine yağı da çok iyi gelir..

evet hocam ama şunu duydum hep, tırnağın battığı et yolunun alınması şeklinde yapılan ameliyatlar başarılı olmuş hep çevremdekilerin, bir kaç ay daha bekleyip geçmezse bir de o şekilde ameliyat olmayı denicem.

yani bu ameliyatın maksadı tırnağı derinin üstüne geçirmek olduğu için diğerine göre başarılı oluyor

Benim orta okuldan bu yana başımın derdi.Ara ara tekrarlar. 5-6 kere çektirdim.Hatta daha yeni bir tırnağım iltihaplanma oldu. Hiç dokunmadım tırnak büyüdükçe altına pamuk yerleştirdim iyileşti.Kendi çözümlerimi buldum. Tırnağı kısa kesmiyorum. Tırnağın altına pamuk koyuyorum genelde. Tırnakla oynadıkça daha fazla iltihaplanma oluyor. Mümkün olduğunca oynamıyorum.Oynamazsan kendiliğinden iyileşme oranı artıyor. Tuzlu su iyi geliyor. Allah kolaylık versin.

BBNET
Geri