Türkçe Karakter Hatası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hsara
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hsara

Site Gezgini
Arkadaşlar merhaba benim bir sunucuda domainim var.Sunucu değiştirmek istiyorum.Yen taşındığım sunucunun php myadmini ile esk sunucunun php myadmini farklı versiyon.Bu yüzden yeni sunucuda mysql import ederken tr karakter hatası alıyorum.Bu konuda önerileriniz nedir?Nasıl çözüm bulabili :| rim?
http://www.samsunsbs.com/portal/default.asp burada örnek kurulum yapmaya çalıştık.Hep tr hatası var.

türkçe karakter sorunu olan sayfaları metin belgesinde açıp kodlama kısmını utp 8 şeklinde kaydedin
birde sitenizde kaynağı görüntüle diyince charset=windows-1254 charsetin windows-1252 veya ISO 8859-1 olması lazım

default.asp sitenin ana sayfası...sayfayı örneğin masaüstüne indirip sağ tık birlikte aç metin belgesi bu şekilde
birde sitenizde kaynağı görüntüle diyince 15. satırda charset=windows-1254 charsetin windows-1252 veya ISO 8859-1 olması lazım

Bu sorunun cevabını ben de merak ediorum.
hsara hocam, problemi çözdüğünüzde buraya yazarsanız sevinirim.

phpmyadmin'de içeri aktarırken karakter grubu olarak utf-8'i dene, o olmuyorsa binary seç.

Hepsini y aptım,hatta veri tabanını editör ile açıp hatalı karakterleri düzelttim.Yine de tr hatası var.

hsara' Alıntı:
Hepsini y aptım,hatta veri tabanını editör ile açıp hatalı karakterleri düzelttim.Yine de tr hatası var.
içeri aktarırken karakter grubunu binary seçip denedin mi?

hsara' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
hsara' Alıntı:
Sayın hocam çalışma sonucunu yazacağım.Bu arada
http://www.dikiliataturk.k12.tr/Default ... memnuniyet burada anket kodlama size m ait?Çok beğendim.Paylaşma imkanınız var mı?
Evet bana ait. Ancak eksikleri var.
Sayın hocam şu hali ile ble çok iyi eksiklikler tamamlamayı ve paylaşmayı düşünür müsün?
Hocam bunu paylaşabilmem için komple bütün sistemimi düzeltmem lazım. veribanı ismini ve veritabanından bu bu bölümü ayırmam gerekecek. Hepsi tek db ye bağlı cünkü. Zor iş.

Arkadaşlar her şey denedim.Yne tr hatası var.Aslında plesk ler farklı versiyon ancak php myadminler aynı sürüm.Bir de veri tabanım latin1swedsh veri tabnını indirdiğmde karakterler hatalı görünüyor.Ancak şu an yayında olan sitede karakterler doğru.Karakterleri notebad ile açıp bul-değiştir yapıp ver tabanını kayıt edip yeni yere yüklüyorum.Yine hata alıyorum.Bilgisi olan yardım edebilir mi?

BBNET
Geri