'Tüm memurlara rotasyon' mu geliyor?

Kodla Büyü

karinca_52

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
Birkaç bakanlığın uzun süredir üzerinde çalıştığı 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’ndaki değişiklik paketi nihayet son şeklini aldı.
Hatta son Bakanlar Kurulu toplantısında Sayın Faruk Çelik tarafından sunumu da yapıldı. Paket mevcut haliyle memurlar açısından radikal değişiklikler getiriyor. İşte dikkat çeken başlıklardan bazıları...

Memura üç yılda bir tayin Şu an asker ve polis için uygulanan rotasyon (belirli sürede görev yeri değişikliği) bütün memurlara yaygınlaştırılıyor. Buna göre 2 milyon 100 bin memur her üç yılda bir şehir değiştirecek. Böylece Doğu ve Güneydoğu gibi personel konusunda yetersizliğin yaşandığı bölgelerin açığı karşılanmış olacak. Buralardaki açık daha önce sözleşmeli personelle karşılanmaya çalışılıyordu. Fakat sözleşmeli personelin kadroya geçmesiyle sorun yeniden nüksetti.

Üç yıllık rotasyon uygulamasıyla kamu personelinin ülke geneline dengeli dağılımı hedefleniyor. Ancak eş durumu ve unvanlı kadrolara ilişkin tayinlerde uygulamanın ne şekilde yapılacağı merak ediliyor.

Bakan Çelik işareti vermişti

Konuyla ilgili ilk açıklama 2011/Kasım ayında Sayın Faruk Çelik’ten gelmişti. Bakan Çelik, “Ülkemiz 781 bin kilometrekaredir. Kamuda çalışmayı benimseyenlerin, bir ayrım yapmaksızın Türkiye’nin dört bir tarafında da hizmet etmeleri gerekiyor. Böyle bir yaklaşım sergilenirse hem kamu çalışanlarının birikimlerinin vatandaşlarımıza aktarılması hem gidilen yerde yeni bir heyecanla işe başlanması hem de verimsizlik söz konusu ise bu değişiklik ile onun gözden geçirilmesi mümkün olur. Çakılı kadro gibi memurların aynı ilde 15-20 yıl hizmet etmeleri verimi düşürüyor. Heyecanı ortadan kaldırıyor. Belli bölgeler sürgün yeri gibi algılanıyor. Bunlar doğru yaklaşımlar değildir.

Kamu çalışanı kamu çalışanıdır” şeklindeki açıklamasıyla rotasyonun ilk işaretini vermişti. Rotasyon uygulamasıyla ilgili talimatın bizzat Sayın Başbakan tarafından verildiği söyleniyor.

Üst yöneticilik için beş yıl yetecek

Paketteki bir diğer dikkat çeken değişiklik üst düzey atamalarla ilgili. Şu an kamu kurumlarında daire başkanı ve üstü görevlere atanabilmek için en az 8, 10 ve 12 yıl görev yapmış olma şartı aranıyor. Yeni düzenlemeyle süre beş yıla çekiliyor. Beş yılını dolduran memur üst düzey yöneticiliklere atanabilecek.

Özel sektörden daire başkanı alınabilecek

Kamuda müsteşar, müsteşar yardımcısı, başkan ve genel müdür olabilmek için özel sektör çalışmaları da dikkate alınıyordu. Yeni düzenlemeyle özel sektör çalışanları, kamuya daire başkanı olarak da atanabilecek.

Üst düzey yönetim 4-5 yılda değişecek

Genel müdür ve üzeri kadrolara atananlar süre sınırlamasıyla atanacaklar. 4 veya 5 yıl olarak düşünülen süre dolduğunda, görev süresi bitmiş olacak. Böylece şu an sık sık yaşandığı gibi, görevden alınan kişinin mahkeme kararıyla tekrar göreve dönmesi mümkün olamayacak. Yani bürokraside üst yönetim kadrosu, hükümetle gelip hükümetle gidecek.

http://www.memurlar.net/haber/354603/

Bir o eksikti. Rotasyondan umdukları nedir? Eğitimin kalitesi mi artacak? Yazıklar olsun.

bi sorun halledelim derken başka sorunlar çıkaracaklar.düşünmekten bu kadar aciz kişiler ülkeyi yönetiyor.doğuya güneydoğuya memur gitmiyorsa oranın maaşlarını artır bak bakalım giden oluyormu olmuyormu

rotasyon belki gerekli birşeydir ancak 3 yıl çok kısa bir süre. bu memurların tüm sosyal hayatını bitirir, kesinlikle bir düzen kuramazlar çocuklar sürekli okul, arkadaş, öğretmen değiştirecekler. yazık ederler.

Bu gerçekleşirse mevcut hükümetin sonraki seçimlerde hiçbir memurdan oy alamaması gerekir. öğretmenlik için konuşursak 3 senede bir rotasyon çok saçma olur. üstelik okul rotasyonu değil il rotasyonu diyorlar. buradaki amaç ülkenin heryerine hizmet götürmek değil memurluğu insanların tercih etmemesini sağlamak.

bu kadar saçmalık olur.
artık iyice cılkını çıkardılar.
memurlar insan değil mi.
3 yılda bir değişiklik mi olur.
uygurlar bile yerleşik hayata geçmişken 2013 memuru göçebe hayata başlayacak.
yazıklar olsun bu hükümete.
yapılan toplum mühendisliğidir.
milletin aklına sokup yasayı getirmek istiyorlar.
bunca seçim bunlara oy verdik ama artık yeter.
yazıklar olsun ve haram olsun başka bişey demiyorum...

:x yazıklar olsun !!! herşeyi karman çorman yaptılar. ondan sonra çıkıp bi de insanlarla dalga geçer gibi en az 3 çocuk yap, araba alma ev al diyorlar. 3 senede bi il değiştirerek bu insanlar nasıl düzen kuracak hiç bunları düşünen yok.
ne diyeyim allah belanızı versin...

3 yıl kesinlikle az. Öğretmen geldiği okulda öğrenci profilini 1 yılda ancak öğreniyor. Sosyal ortamını ancak kuruyor. eğitim açısından verim alınabilmesi için ez azından 3 mezun verebilecek kadar okulda kalması gerekiyor. bu da 4*3:12 yıl eder.
Zorunlu hizmet 3 yıl olarak kalsın öğretmen tayin isteyebilsin. Ama bir okulun öğretmen kadrosunun 3 yılda bir yer değişmesi, tamamen eğitimi bitirmektir.

Okul ne oluşturduğu stratejik plan hedeflerini gerçekleştirebilir ne de o okulda okuyan öğrencilerin üzerinde eğitsel bir etki bırakabilir.
Bir okulda idareci 8 yıl kalabiliyorsa, öğretmen 12 yıl kalabilmeli. Ayrıca bu il dışı zorunlu olmamalı. İl içinde yer değiştirmeye tabi tutulmalı.

yetmez ama evet, 3. dönem 3 çocuk ve 3 yılda bir rotasyon, durmak yok yola devam :!:

hem sen öğrenciler öğretmen değiştirmesin de, sonra öğretmenlere 3 yıl rotasyonu, memur çocuğu öğrenci değil mi, o 3 yılda bir öğretmen-öğretmenler mi değiştirecek ?

bunların 3 rakamına karşı bir alerjisi var. 3 yıl rotasyon, 3 çocuk :?

Neyse ki çıtayı yükselttiler 4 çocuk istiyorlar :D

süpermişşşşşşşş...
aklıma gelecek yıl için DERSHANELERİN KESİN olarak kapatılması ile ilgili beyanatı geldi başbakanımızın...o yüzden dert etmeyin fazla unutulur gider...........

branş öğretmenleri neyse de sınıf öğretmenleri sonuçta 4 yıl okutuyorlar çocukları, son sene başka öğretmenle devam edecekleri anlamına gelir bu..yahu yemin ediyorum bu başımızdakilerin aklı hiç çalışmıyor, nereleriyle düşünüyorlar nereleriyle bu kanun değişikliğini filan yapıyolar..bela okumaktan nefret ederim, ama bunca insanın ahını aldıkları için hiç birinin iki yakası bir araya gelmez inşallah..bu akp denilen aptallar sürüsüne hiç bir öğretmen memur vs. oy vermesin başka da bişey istemiyorum. bu ülkedeki egemenlikleri bitsin artık, solcu filan değilim kesinlikle hatta bazı politikalarını severdim ak partinin ama yettiler artık, bu kadar da olmaz..hem ülkeyi soktukları durum hem de çalışanlarına yaptıkları çok çok fazla artık dur denmeli bunlara..

Öğretmen diyelimki, Hatayın Dörtyol ilçesinde kalacağını düşünerek gelecek 10 yılki maaşını yemeden içmeden ev kredisine bağlamış.
Bu adamı tutup da, Ağrının Tutak ilçesine 90 km uzaktaki köye atarsan, bu adamın hayatıyla oynamış olursun.

doğu yüzü görmeyen, adına 2010 doğu affı koydukları saçmalıktan yararlanan. doğuda 1 yıl bile durmayıp eş durumu yapan... uyanık arkadaşlara gelsin bu haber. hükümete sesleniyorum yapmazsanız adam değilsiniz :+1:

:alkis: bu foruma yazan arkadaşların bir çoğu 60 yaşından önce emekli olamayacak ve ortalama yaşları da 30 gibi varsayacak olursak en az 9 - 10 farklı İL de çalışılacak demektir bu ki bu tam anlamıyla kepazeliktir...doğuya hizmete gönderilmeyenleri göndereceklerse göndersinler çok büyük haksızlık yapıldı o dönemde bizzat ben ve eşimde yaşadık.... ama bu durum bambaşka birşey...sapla samanı karıştırmayın.. illa doğuya-g.doğuya gidilecek diye de bir koşuldan bahsedilmiyor..

artık memurlar bir yere 3 yıllığına tayin olur orayı önemsemez benimsemez kendini parçalamaz iş diye sonra başka yere tayin olur orada da kendini yormaz 3 sene dediğin nedir ki böylece yurdun her tarafında işler mükemmel yürür aferim gerçekten çok iyi düşünülmüş.1 sene misafir 1 sene sıkı çalış 1 sene ben gidiyorum iş yavaşlatma.Sonra al yolluğu git.Ben tuttum bunu destekliyorum inşallah gerçek olur.İlk işim doğuya sınır bir yere köye tayin olmak ticaretten köşeyi dönerim

bence çok da hesaplanıp alınmış bir karar değil, hatta belki gündem değiştirmek için yapılan hamlelerden birisi. Şartları iyileştirsinler, maaş - lojman vs. gönüllü olacak bir sürü insan vardır. Kaldı ki dünya kadar işsiz adam piyasada dolaşıyor, yönlendir oraya belli bir hizmet yılı şartı koş 1,5 - 2 kat maaş, lojman artı ikramiye teklif et.

Ama sanırım, mesele doğuyu kurtarmak falan değil. Belki çok fazla komplo teorisi gibi geliyor ama diyelim ki kanun çıktı ben gittim. Benim yerime de muhakkak birileri atanacak, birkaç sene sonra kanun değişti artık tayin falan yok, herkes ölene kadar çalıştığı yerde kalacak. Bardağı devirmeden altından kağıdı almak için yapılan hamlelere benziyor birazcık.

Neyse aman boşverin Türkiye'de gündem bitmez, yarın bir gün açıklama yaparlar biz öyle birşey demedik memurumuz hakkını koruruz falan hesabı laflar ederler hem gündem değişmiş olur hem de memuruna büyük kıyak (!) yapmış olurlar.

Bence Meclis komple doğuya taşınsın. Türkiye'nin her yeri aynı değil mi?

657 değişecek ismi belki sözleşmeli memur değil ama yapaılacak işlemlere bakılacak olursak sözlemeli memur statüsünde çalışılacak. tabi burda torpilleride unutmamışlar özel sektörden kimi neyi alacaksınız. bizim yetki sendikada başını yine kuma gömsün.

ilhan79' Alıntı:
bence çok da hesaplanıp alınmış bir karar değil, hatta belki gündem değiştirmek için yapılan hamlelerden birisi. Şartları iyileştirsinler, maaş - lojman vs. gönüllü olacak bir sürü insan vardır. Kaldı ki dünya kadar işsiz adam piyasada dolaşıyor, yönlendir oraya belli bir hizmet yılı şartı koş 1,5 - 2 kat maaş, lojman artı ikramiye teklif et.

Ama sanırım, mesele doğuyu kurtarmak falan değil. Belki çok fazla komplo teorisi gibi geliyor ama diyelim ki kanun çıktı ben gittim. Benim yerime de muhakkak birileri atanacak, birkaç sene sonra kanun değişti artık tayin falan yok, herkes ölene kadar çalıştığı yerde kalacak. Bardağı devirmeden altından kağıdı almak için yapılan hamlelere benziyor birazcık.

Neyse aman boşverin Türkiye'de gündem bitmez, yarın bir gün açıklama yaparlar biz öyle birşey demedik memurumuz hakkını koruruz falan hesabı laflar ederler hem gündem değişmiş olur hem de memuruna büyük kıyak (!) yapmış olurlar.

Bence Meclis komple doğuya taşınsın. Türkiye'nin her yeri aynı değil mi?
ben hocama katılıyorum bazen okullarda da yapılıyor bu tür şeyler. Norm tek çıkar normu ikiye beğenmediğin öğretmenden kurtulmanın yolu düşür normu teke oldu bitti aynın onun gibi.

abi bir iş istasyonu(13binlik olacak) bir dacia jeep bir de 150cmlik motorlu çanak, uydu internet alın sınır köyüne gideyim

Bu is olmaz.. Olumu gosterip sitmaya razi etmeye calisacaklar ama o sitma ne acaba??

Herseyi gectim ama abuk sabuk sebeplerle bu isi savunabilecek aklindan zoru arkadaslari gordukce sinirlerim bozuluyor..

3 yil da bir il degistirme demek ev alma esya alma seyyar olarak gez dolas colugun cocugun rezil olsun, surum surum surunun demekten farkli bisey degil..

yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, yatcaz kalkcaz, hoooooop başka bi yerdeyiz.

Tek kelimeyle saçmalık :verymad:

Bunu yaparsalar yeryerinden oynar... Eğer ki memurlar birlik olmayı başarabilirse bunun yanından bile geçemezler.

BBNET
Geri