Tüm Kutlamalar Sadece Ankara da Yapılacak..

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bayramlara Çankaya ayarı

19 Mayıs kutlamalarının değiştirilmesiyle ilgili tartışmalar yürürken, 23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim kutlamalarının da yeniden düzenlendiği öğrenildi. Kutlamalara ilişkin çalışmaları Çankaya Köşkü yürütüyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarını Ankara dışındaki illerde stadyumlar yerine okullara kaydırmasının ardından bütün resmi bayram kutlamalarında köklü değişiklikler bekleniyor.

23 Nisan, 30 Ağustos ve 29 Ekim’deki kutlamalar da yeniden şekillendiriliyor. 2011 yılında 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda kutlamaların Genelkurmay Başkanı yerine Cumhurbaşkanı tarafından kabul edilmesine yönelik düzenlemenin ardından resmi bayram kutlama ve tören sisteminde daha kapsamlı bir değişikliğe gidilmesine karar verildi. Çumhurbaşkanlığınca yürütülen çalışma çerçevesinde 12 Eylül darbesinin ardından 1981 yılında yeniden düzenlenen Cumhuriyet Bayramı, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile Zafer Bayramı Kutlama Törenleri ile bu törenleri düzenlemek ve yürütmekle görevli resmi-özel bütün kurum ve kuruluşların faaliyetlerini belirleyen yönetmelik masaya yatırıldı. Askeri yönetime bağlı hükümetin kararıyla yürürlüğe konulan yönetmelik yerine yeni bir yönetmelik çıkarılmasının yanısıra kutlamaların ve törenlerin 1940’lı yılların otoriter yönetim anlayışının ritüellerinden kurtarılması konusunda görüş birliğine varıldı. Gerekli görüldüğü takdirde kutlama ve tören sistemini düzenleyen yasanın değiştirilmesi formülü de seçenekler arasına alındı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından yürütülen çalışmalar çerçevesinde ilk toplantı 11 Ocak’ta Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen başkanlığında yapılan toplantıya Başbakanlık, Genelkurmay Başkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı temsilcileri katıldı. Genelkurmay’ı bir daire başkanı temsil etti.

Yeni yaklaşım tarzı

Toplantıda kutlama ve törenler için “yeni bir yaklaşım tarzı” ortaya kondu. İthaf edildiği kesimlerin doğrudan katılımını ve törenlerin daha coşkulu daha anlamına uygun bir konseptte yürütülmesini sağlamayı hedeflediği belirtilen çalışmanın özellikle 23 Nisan ve 19 Mayıs törenlerine katılan öğrencilerin 2-3 ay arasında değişen hazırlık çalışmaları ve provalar nedeniyle eğitiminin aksamasını önlemeyi de amaçladığı belirtildi.

Bu çerçevede bu yıl sadece Ankara’da yapılacak 19 Mayıs’taki stadyum kutlamalarının, 23 Nisan ve 30 Ağustos’u da kapsayacak şekilde yeni bir konsepte dönüştürülmesi de gündeme geldi.

http://haber.gazetevatan.com/Haber/424297/1/Gundem

ankaradaki kutlamalara katılan öğrencilerin dersleri ne olacak ozaman kaldırılıyorsa tümden kaldırılmalı öyle ayrımcılık olmaz ankaradakiler suçlumu yada cumhuriyetten bi haberler mi ki onlar kutlayacaklar saddece. kalkıyorsa heryerden kalksın hatta devlet erkanıda kutlamasın gerek yok çünkü zaman kaybı , iş kaybı, ihale kaybı, masraf ve zarar neden durup dururken kokteyl veya resepsiyon verilsinki düğün değil kına değil demi ama.

atatc3bcrkc3bcn-bursa-nutku.png

hipopotam' Alıntı:
ankaradaki kutlamalara katılan öğrencilerin dersleri ne olacak ozaman kaldırılıyorsa tümden kaldırılmalı öyle ayrımcılık olmaz ankaradakiler suçlumu yada cumhuriyetten bi haberler mi ki onlar kutlayacaklar saddece. kalkıyorsa heryerden kalksın hatta devlet erkanıda kutlamasın gerek yok çünkü zaman kaybı , iş kaybı, ihale kaybı, masraf ve zarar neden durup dururken kokteyl veya resepsiyon verilsinki düğün değil kına değil demi ama.

düğün değil kına değil mi? birader Cumhuriyet Bayramı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu kutlanıyor. adama bak yahu. düğün değil kına değil diyor. Allah'ım sabır ver yarabbim.

zozothekid' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:

düğün değil kına değil mi? birader Cumhuriyet Bayramı. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu kutlanıyor. adama bak yahu. düğün değil kına değil diyor. Allah'ım sabır ver yarabbim.
arkadaşım ordaki ironiyi farkedemedin uyandırayım seni. :puhaha:

ama neticede her ildede olsa kapalı spor salonları inşa edilse dev kapalı spor salonları bu tür kutlamaları hiç deilse mevsim şartları kötü olduğunda veya havalar bozuk bilmem ne olduğunda oralarda kutlasalar bir öneri olabilir.
çünkü heryer antalya değil bunun karsı var ağrısı var erzurumu var afyonu var mardini var. ankarası var buralar kasımdan mart sona kadar genellikle çok soğuk şehirler. bzı yerlerde güneşte durmak iyice kalın bir kafa ister mesela adana mersin antalya batman urfa gibi yerlerde güneş altında tören yaptığınızı düşünün bir keresinde urfada iken vali gecikmişti statta güneş kafamıza geçti öğrenciler bayıldı o gün ve takip eden bi hafta boyunca baş ağrısından boynumu kaldıramadım iyice güneşi yemiştim, ayrıca öğrencilerin sbs , lys sınavlarıda vardı yakın zamanda, bunların hepsi güneşten rahatsızlandı mesela bunlara çözüm bulunabilir tabiki fakat öyle de kökten silip atmakta doğru olmaz.

hipopotam' Alıntı:
ama neticede her ildede olsa kapalı spor salonları inşa edilse dev kapalı spor salonları bu tür kutlamaları hiç deilse mevsim şartları kötü olduğunda veya havalar bozuk bilmem ne olduğunda oralarda kutlasalar bir öneri olabilir.
çünkü heryer antalya değil bunun karsı var ağrısı var erzurumu var afyonu var mardini var. ankarası var buralar kasımdan mart sona kadar genellikle çok soğuk şehirler. bzı yerlerde güneşte durmak iyice kalın bir kafa ister mesela adana mersin antalya batman urfa gibi yerlerde güneş altında tören yaptığınızı düşünün bir keresinde urfada iken vali gecikmişti statta güneş kafamıza geçti öğrenciler bayıldı o gün ve takip eden bi hafta boyunca baş ağrısından boynumu kaldıramadım iyice güneşi yemiştim bunlara çözüm bulunabilir tabiki fakat öyle de kökten silip atmakta doğru olmaz.

zaten kutlamalar okullarda devam edecek..statlarda iptal..bence tümden iptal edilmeli...21 . yüzyıl çağdaş dünyasında bize yakışmıyor..

ikinci dünya savaşı sonrası kurulan kuzey koreyi yaklaşık 25 yıl önceden taklit etme sürrealist yeteneklerine sahip cumhuriyetimiz var.
şaka bir yana, gerçekten sıradışı bir cumhuriyettir bizimkisi, emperyalizme karşı kazanılmış bir cumhuriyet, hangi ülkenin böyle gururlu bir geçmişi var, hangi ülkenin törenlere konu olacak başarısı var,

19 mayıs : anadolu halklarının emperyalizme karşı zafer kıvılcımı
23 nisan : diktatör dünya yönetimlerine inat açılan millet meclisi
29 ekim : saltanatlık hilafet ümmetçilik ve türevlerine inat kurulan cumhuriyet
30 ağustos : 19 mayısın askeri zaferi

ben bu günlerin hepsini başım dik kutlarım arkadaş !

*cem62*' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:
çünkü heryer antalya değil bunun karsı var ağrısı var erzurumu var afyonu var mardini var. ankarası var buralar kasımdan mart sona kadar genellikle çok soğuk şehirler. bzı yerlerde güneşte durmak iyice kalın bir kafa ister mesela adana mersin antalya batman urfa gibi yerlerde güneş altında tören yaptığınızı düşünün bir keresinde urfada iken vali gecikmişti statta güneş kafamıza geçti öğrenciler bayıldı o gün ve takip eden bi hafta boyunca baş ağrısından boynumu kaldıramadım iyice güneşi yemiştim bunlara çözüm bulunabilir tabiki fakat öyle de kökten silip atmakta doğru olmaz.

zaten kutlamalar okullarda devam edecek..statlarda iptal..bence tümden iptal edilmeli...21 . yüzyıl çağdaş dünyasında bize yakışmıyor..
sen? 21. yüzyıl? çağdaşlık?

*cem62*' Alıntı:
hipopotam' Alıntı:

21. yüzyıl çağdaş dünyasında iptal etmekte yakışmıyor. Ayrıca 19 Mayısla ilgili düzenleme yapılırken diğerleri ile ilgili de düzenleme yapılmış ama herkes bundan bi haber galiba, ama senin bunu eleştirecek durumun bile yok. Askeri vesayet her zaman cemaat vesayetinden iyidir bunu böyle bil...

oskur1' Alıntı:
ikinci dünya savaşı sonrası kurulan kuzey koreyi yaklaşık 25 yıl önceden taklit etme sürrealist yeteneklerine sahip cumhuriyetimiz var.
şaka bir yana, gerçekten sıradışı bir cumhuriyettir bizimkisi, emperyalizme karşı kazanılmış bir cumhuriyet, hangi ülkenin böyle gururlu bir geçmişi var, hangi ülkenin törenlere konu olacak başarısı var,

19 mayıs : anadolu halklarının emperyalizme karşı zafer kıvılcımı
23 nisan : diktatör dünya yönetimlerine inat açılan millet meclisi
29 ekim : saltanatlık hilafet ümmetçilik ve türevlerine inat kurulan cumhuriyet
30 ağustos : 19 mayısın askeri zaferi

ben bu günlerin hepsini başım dik kutlarım arkadaş !

Emin ol müslüman geçinenlere (müslümanlara değil) gözü başkasının namazında niyazında olan, dinini 70 milyonun önünde yaşayan, gösteriş yapan, Kuran- Kerim'de yasak olan bir çok şeyi yaparak başkasının dinine saldıranlara istediğin kadar iyilik yap yaranamazsın. Anlamazlar ve anlamayacaklar bu ülkenin nasıl kurulduğunu, cumhuriyetin ne denli önemli olduğunu. Onlar Çanakkale Savaşı'ndaki hayali cübbelilerin mücadelesine inanırlar da Mustafa Kemal'e Kazım Karabekir'e kısacası Türk ordusuna inanmazlar. Bunlardan 100 yıl öncede vardı 100 yıl sonrada var olacak maalesef, ama unutmayınız Anadolu ihaneti asla affetmez...

Bazılarına göre Atatürk'ün bu ülkeyi kurtarmasındansa manda olup yok olup gitmek daha iyidir. Ben bu tür dedelerimizi (vatan hainlerini) asla affetmeyeceğim, kendi adıma öbür tarafta ellerim yakalarında olacak. Bu ülkede 72 millet var ve milliyetçilikle bir arada tutmak zor diyenler varsa eğer, dini değerlerle bir arada tutmak daha zor değil mi? Caferisi, Alevi, Sunni, Nurcusu, Menzilcisi. Müslüman sıfatından başka sıfat taşıyan herkese acıyorum ve Allah akıl fikir versin diyorum.

Neden bunları söylüyorum aslında olay gidip gelip dine dayanıyor bilmem farkına mısınız?

Sanki kutlamalar toptan kaldırıldı. Burada asıl olan kutlayıp kutlamama değil. Her şartta kutlama olacak ama kutlama şekli değişmeli. Anlayamıyorum Atamızın inkılapçılığı nasılda unutuluyor. Kutlamalar insanımıza bu değerleri hatırlatacak şekilde revize edilmeli. Bu yapılanlar yeterli değil değerlerimizi sevdirerek vermeliyiz gençlere. Baskı ile bir yerlere varılamıyor.

Bence doğru bir uygulama. Bayramlarımızı, kutlamalarımızı askeri tabularla değil severek ve benimseyerek okullarda, mahallelerde kutlamalıyız.
Bundan önce diğer kutlama görevlerim haricinde 2 kez stadyumda öğrenci grubu sorumlusu olarak bulundum. Emin olun beraber gittiğimiz hiçbir öğrenci "Ne güzel elimde bilmem kaç kilo bayrak,flama direği, saatlerdir güneş altında ya da soğuk altında bekliyorum.Çok mutluyum,yaşasın Atatürk, yaşasın cumhuriyet." demiyordu.

aradaugrarim' Alıntı:
Bence doğru bir uygulama. Bayramlarımızı, kutlamalarımızı askeri tabularla değil severek ve benimseyerek okullarda, mahallelerde kutlamalıyız.
Bundan önce diğer kutlama görevlerim haricinde 2 kez stadyumda öğrenci grubu sorumlusu olarak bulundum. Emin olun beraber gittiğimiz hiçbir öğrenci "Ne güzel elimde bilmem kaç kilo bayrak,flama direği, saatlerdir güneş altında ya da soğuk altında bekliyorum.Çok mutluyum,yaşasın Atatürk, yaşasın cumhuriyet." demiyordu.
:++:

(ilköğretimde görev yaptığım 7 yıl)yıllarca stadlarda 23 nisan kutladık. en az bir ay öncesinden çalışmaya başladık, 2 kere yürüyüş provası yaptık, bir kere genel prova yaptık, ilçenin dışındaki stada yürüyerek gittik. ve bir de asıl 23 nisan günü. genelde o gün yağmur yağdı. öğrenciler üşüdü hepimiz üşüdük. sabah 9 da biz stadda olurken, hoparlörlerin kurucusu bile 10 da geldi, protokolü hiç söylemeyim zaten anlamışsınızdır. ve biz tüm bu saatler içinde hep hizada durmaya kımıldamamaya ve kımıldatmamaya çalıştık, put gibi bekledik, çocuklarımızla. ve bir senesinde milli eğitim müdürümüz elinde mikrofon tüm okulların öğrencilerin içinde tüm öğretmenler buraya gelsin dedi gittik, ve elinde mikrofon bizi azarladı neden öğrencileri yerinde tutmuyomuşuz diye, okullarımızın yanına gittiğimizde öğrencilerimiz, hocam nasıl azar yediniz ama dedi, yedik...
23 nisandı ulusal egemenlik ve çocuk bayramıydı, ben tüm bu bayramlarda hiç eğlenen mutlu oln çocuk görmedim. ve hiç bu günün önemini anlayan çocuk da görmedim. tabi ki anlatanı da, biz anlatmadıkki, biz doğru yürümeye, çocukları yerinde tutmaya, simit ve su yiyip, içmelerine stad dışına çıkmamalarına izin vermemeye, kaymakam geldiğinde ayağa kalkmaya, yürüyüş yaparken çantamızı diğer tarafa takmaya, kaymakama selam vermeye uygun adım yürümeye dikkat ettik.
29 ekim: çok şükür program kısa sürerdi, sevinirdik.
19 mayıs Allah'tan onu sadece liseler kutluyo bize de tatil, ooohhh ne güzel.
benim fikrimce; bu günleri tüm halkımızla( sadece milli eğitim camiası değil) günün anlam ve önemine göre kutlayalım, öğrenelim, öğretelim, çocuklarımızı bilgilendirelim,bilinçlendirelim.
Ama bugünkü şekliyle değil, bügünkü gibi değil....

BBNET
Geri