tüm bilişimciler eba ya soru yağmuruna ....

Kodla Büyü
arkadaşlar sorsakta farketmiyor trt de bakana belkide 10lar ca soru soruldu hiçbirine cevap vermedi yinede soralım ama cevap olmayacak biliyorum.

Hoş geldiniz, Eba Soru Cevap sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.

xtasy' Alıntı:
Hoş geldiniz, Eba Soru Cevap sizelere sorularınızın diğer kullanıcılarımız tarafından cevaplanması için bir ortam sağlar.
hocam sonucta oradaki admin de görüyor bu soruları....
elden geleni yapmaktır care.
başka fikri olan?

hocam bu da mebin yeni aktivitesi.
tüm okullar öğretmenler bu sosyal ağda paylaşımlarda bulunabilecekler.
okullarıyla sınıflarıyla ya da işledikleri derslerle ilgili.
paylaşımlar olucak. görsel , video vs...
tabi bunun bi meb ayağı da var. falan filan iştee

Peki hocam Meb burada yazılanları dikkate alacak mı yoksa öylesine her zaman yazdığımız gibi kendi aramızda söylenip geçilecek mi? Sorulara cevapları kimler veriyor belli mi acaba?

hocam sorulara diğer üye arkadaslar cevap veriyor. net olarak mebden cavep veren var mı bilmiyorum.
ama bu daha cok yeni bi proje seminerin ilk haftasında bize bu siteden canlı yayınla eğitim verildi.(aslında tüm öğretmenlere verildi ama bilmeyen okul idaresi ilçe mem coook)
projenin en önemli ayağı öğretmenler. sorulan sorular adminler tarafından illaki görülüyordur. hatta seminerin 4. ya da 5. günüde bi kaç tane bt öğretmeni mail attı canlı yayında derslerin zorunlu olmasını , yaşanılan norm sıkıntıları bahseetti. cevaplayan yetkile de bunların dikkate alınacağını bi üst kurula taşınacağını öyledi
hatta yetkili kişi bt öğretmenleri için bi düzenleme yapıldığı bunun en yakın zamanda duyurulacağı söylendi.
ben umutluyum açıkcası. buranın da ses getireceğini düşünüyorum :
eba (EĞİTİM MİLİŞİM AĞI)
sonucta bi medya ayağı var bu ağın elimizden geleni yaparsak ne kaybedebiliriz ki?

bu bize ihtiyaçları var lafınıda hiç sevmiyorum, zorla kendimizi beğendirir gibi. İhtiyaçları varsa görevlendirirler. Ama görevlendirselerde görevlendirmeselerde birçok bilişimci okulda yine benzeri işleri yapacak, kervan yürüyecek. Ama bilişimciler okullarda ders, nöbet vb. görevler dışındaki görevleri yapmayı kabul etmeseler belki o zaman ihtiyaç duyarlar.

hocam bizde sorunları burada da paylaşmaya devam edelim inşallah hakkımızda hayırlısı olur...

computing' Alıntı:
bu bize ihtiyaçları var lafınıda hiç sevmiyorum, zorla kendimizi beğendirir gibi. İhtiyaçları varsa görevlendirirler. Ama görevlendirselerde görevlendirmeselerde birçok bilişimci okulda yine benzeri işleri yapacak, kervan yürüyecek. Ama bilişimciler okullarda ders, nöbet vb. görevler dışındaki görevleri yapmayı kabul etmeseler belki o zaman ihtiyaç duyarlar.

sevmediğin bi kelimeyi kullanacakkadar aklı karısmıs bu hocamının acil yardım.... :puhaha:
ayrıca sen otur bişi yapmaz biz bişiler için didinirken sen ve senn gibiler izlesin sayın hocam..
iyi uykularrr

Eba nın çalışanları ve yöneticileri tüm sıkıntılarımızı biliyorlar, lütfen onları 'mail bombardımanı' ile rahatsız etmeyiniz. hatta kimseyi artık rahatsız etmeyelim hocalarım enerjinizi dernekle çalışmaya verin. çok sıkıcı ve itici olmaya başladık artık!!!

yaliya' Alıntı:
Eba nın çalışanları ve yöneticileri tüm sıkıntılarımızı biliyorlar, lütfen onları 'mail bombardımanı' ile rahatsız etmeyiniz. hatta kimseyi artık rahatsız etmeyelim hocalarım enerjinizi dernekle çalışmaya verin. çok sıkıcı ve itici olmaya başladık artık!!!
kesinlikle katılıyorum.
dernek dururken derneğe destek vermeyip abuk subuk çözümler arıyoruz. büyüyün artık.

ben rahatsızsam bu rahatsızlığa cozum için elbette birilerini sıkıştırıcam..
ama artık ne düşünüyorum biliyor muusunuz.
böyle düşünen zihniyete müstahak..dernek konusunda kimin nasıl destek verdiğini bilmeden atıp tutmana gerek yok.

Şu linkte kısaca değinilmiş ders konusuna.
http://eba.gov.tr/sorucevap/index.php?q ... l%C4%B1yor
"FATİH Projesi ile herkes bilgisayara ulaşma imkanı yakalamışken Bilişim Teknolojileri dersinin içeriğinin de daha çok yazılım geliştirme ve tasarım yapma gibi konularda yoğunlaştırılarak, dersin zorunlu hale getirilmesin, öğrencilerin analitik düşünme yeteneklerinin daha fazla gelişmesi ve teknolojiyi sadece tüketen değil üreten konumuna geçmesi için bir adım olduğunu düşünüyorum. Bunun böyle olabilmesi için çocukların bu dersi öğrenim hayatlarının henüz ilk evreleri sayılabilecek 5,6,7 ve 8. sınıflardan itibaren zorunlu dersler kapsamında alması daha doğru olmaz mı? - Alper DEĞİRMENCİ"
Yukarıdaki gibi bir şey yazmayı düşündüm fakat kayıt falan istiyor mebbis şifresiyle girdiğim halde. Bir arkadaş benim adıma gönderebilirse memnun olurum. Aslında soru gibi gözükse de kendi görüşümü belirttim sadece.

yaa arkadaşlar sapla saman karışıyor artık iyice, benim de ciddi sıkıntılarım var, cumhurbaşkanına yazdım ben de, eba da çalışan arkadaşlarım var, inanın hepsi bizim durumumuzu gayette iyi biliyor, eba nın grup başkanı sayesinde bilişim teknolojileri ve yazılım dersi gelmiştir, böyle biline... azcık daha sabırlı olacağız....

glimmer' Alıntı:
computing' Alıntı:

sevmediğin bi kelimeyi kullanacakkadar aklı karısmıs bu hocamının acil yardım.... :puhaha:
ayrıca sen otur bişi yapmaz biz bişiler için didinirken sen ve senn gibiler izlesin sayın hocam..
iyi uykularrr
hocam okuduklarınızı umarım en kısa süre içinde anlama kabiliyetine erişirsiniz, sizin için Allah tan istediğim budur. Eğer ihityaç duyarlarsa merak etmeyin sizin haberiniz dahi olmadan görevlendirmeleri çıkarırlar. Benim eleştirdiğim husus eba yı soru yağmuruna tutalımda bu projede bize ihtiyaçları olduğunu söyleyelim mevzusudur. Eğer ihtiyaçları olursa bize sormadan zorunlu görevlendirmeyi karşımızda görürüz ihtiyaçları yoksa da yalvarmanın alemi yok. Bakın bize bu projede ihtiyacınız var bizi görevlendirin ne demek yahu.

computing' Alıntı:
glimmer' Alıntı:
computing' Alıntı:

iyi uykularrr
hocam okuduklarınızı umarım en kısa süre içinde anlama kabiliyetine erişirsiniz, sizin için Allah tan istediğim budur. Eğer ihityaç duyarlarsa merak etmeyin sizin haberiniz dahi olmadan görevlendirmeleri çıkarırlar. Benim eleştirdiğim husus eba yı soru yağmuruna tutalımda bu projede bize ihtiyaçları olduğunu söyleyelim mevzusudur. Eğer ihtiyaçları olursa bize sormadan zorunlu görevlendirmeyi karşımızda görürüz ihtiyaçları yoksa da yalvarmanın alemi yok. Bakın bize bu projede ihtiyacınız var bizi görevlendirin ne demek yahu.
bizim insanımızın genel özelliği bu çözüm aşamısında düğümlenmek.
okudugunu anlama yeteneği konusunda aynı dilekler sizin için geçerli ...
ben bizi görevlendirin diye yırtmıyorum kendimi zaten görevlendirilme yapılacak bi olay değil
kulanma olayı bu ...
neyse ya bi çözüm ararken neden hep çözümsüzlüke bulunuyor deva.

BBNET
Geri