Tüketiciyi Sömüren Bankaları Burada Açıklayalım

Kodla Büyü
teksen' Alıntı:
Kredi kartı meselesi
Ekonomist değilim ama rakamlardan anlarım.
AKP’nin iktidara geldiği 2002’de toplam kredi kartı sayımız 15.705.370 iken, 2013 yılı Mayıs ayı itibari ile bu sayı 56.361.749 olmuş.
Kart harcama miktarı 25.661 milyon TL’den 168.202,22 milyon TL’ye çıkmış.
Kart başı kullanım ise 1.633 TL’den 6.805,19 TL’ye yükselmiş.
Bu rakamlar kredi kartı kullanımının önüne geçmekten ziyade “teşvik” eden bir ortamı çağrıştırıyor.
Kredi kartı kullanımının bu kadar artması, artan geçim sıkıntısından kaynaklanıyor.

Vatandaş birden çok kredi kartı edinerek “kart çevirme” yöntemi ile geçim teknesini yüzdürmeye çalışıyor.
Ekonomi Bakanı bunun farkında olmalı ki Başbakan’ın açıklamasını tekzip eden “kredi kartı borçlanma değil, ödeme aracı olmalı” açıklamasını yaptı.
Mesele “yapmayın” demek değil, alt gelir gruplarının borçlarını ödemek için kredi kartına başvurmasının önüne geçecek politikalar geliştirmektir.
Kredi kartına savaş açan hükümet, yıllık faiz oranları % 7-8 aralığında iken kredi kartı faizlerinin % 30’larda olmasının nedenini açıklayarak işe başlamalıdır.
Eğer amaç faiz lobisi ile savaşmaksa fakir fukaranın muzdarip olduğu kredi kartı faizlerine el atılarak bu işe başlanmalıdır.
http://www.yg.yenicaggazetesi.com.tr/ya ... aber=27552
her-telden-f29/bank-asya-kart-aidati-uyanikligi-t114590.html
 
Önce şakşakla, sağladığı rahatlıktan memnun kal, iyice bağımlı ol...
İşin gerçek yüzü ortaya çıkıncada...
NE ZAMAN AKILLANACAZ TOPLUM OLARAK???
 
başlığı okuyunca nerdeyse; tüketiciyi sömürmeyen bankaların da olduğunu düşünmeye başlayacaktım.

tabii iktidarın da bu sistemdeki rolünü gözden kaçırmamak lazım. (iktidar, maalesef, vatandaşını bir çoğu yabancıların eline geçmiş bankalara sömürtmekte de son derece başarılı).

aklıma tapelerdeki bi söz geldi:

!

Adam koyuyor ama, çalışıyor azizim...
http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/26329867.asp
 
3 tane kredi kartını kapattım, devam eden taksitlerini elden ödüyorum. aidat diye kesilip, bonus diye yüklenen paralarla uğraşmaktan yoruldum. bir buçuk iki aydır kredi kartı kullanmıyorum. Nakit veya maaş bankamatik kartıyla ödeme yapıyorum. Ne kadar param olduğunu ne harcadığımı rahat görebiliyor ve harcama yapmadan bir kere daha düşünüyorum :) Temmuz ayındaki mtv ve kasko durumu olsa bu durumdan çok memnunum ama mecbur kalacağız gibi. Masum banka maalesef yok. Ziraat ile maaş anlaşmamız vardı bitti. kredi kartı aidatı kestiler cüzi bir miktar otomatik ödeme istemişlerdi aidat almamak için ama zaten kira mı ödediğim bir bankaydı ayrıca kendi kredi kartlarına otomatik ödeme talimatım vardı yine de mırın kırın ettiler ben de kapattım. Garanti bonus yükleyelim dedi birkaç senedir böyle yapıyordum sıkıldım onu da kapattım banka asya kart aidatı almıyordu ama çok uzun süredir kullanmadığım bir karttı ağırlıklı olarak bonus kullanıyordum kapatmak için gittiğim de zaten aktif olmadığını öğrendim. şimdi iş bankası var maaşımızı aldığımız banka ama henüz kartını kullanmadım.
 
yapı kredi bankamatikten para çektikten sonra aldığımız makbuz için 50 krş alıyor. halk bankası yine insafsızlar arasında en az insafsız olanı. kredimi ordan çekiyorum
 
maaşını aldığın bankadan kredi kartını alacaksın maaşı almayı bıraktığın gün bütün ilişiğini kestireceksin
sözkonusu kredi çekme hesap işletim havale eft parası vs oldu mu sömürmeyen yok zaten yasal zeminleri de oluşuyor
afiyet olsun :p
 
atmden para çekerken emekli amcalar teyzeler de para çektiriyorlar bana. ay sonları özellikle. çok maaş çektim böyle. ancak bir tanesinin bile sadece maaşını çektiğini görmedim. büyük bir çoğunluğu sadece kredili bakiyeyi kullanıyor. geriye kalan kısmıda maaş + kredili bakiyeyi kullanıyor. neredeyse yarısı krediyide maaş sanıyor. yüzbinlerce emekli bu şekilde sömürülüyor.
 
bankaların amacı vatandaşı borçlandırmaktır. özellikle kredi kartı ile. çünkü kredi kartına uyguladıkları faizler çok yüksek. dolayısıyla kredi kartı bankalar için çok kârlı bi iş.
son yıllarda 3-5 kuruş paranız varsa bankaya yatırmaya gittiğinizde personel yüzünüze bile bakmaz oldu. ama bi de kredi çekmeye gidin bakalım. etrafınızda pervane oluyorlar.
çünkü işin ucunda o parayı ödeyemediğinizde sırtınıza bindirip bi şekilde tahsil edecekleri (hem de daha fazlasıyla) para var.
ve bunlara "bi dur diyen" de yok maalesef.
 
yapi kredi ve garantiden uzak durmakta fayda var. Şahsen o bankaların önünden bile geçmiyorum :D
 
promosyon anlasmasi oldugu halde milletten eft ücreti alan ziraat bankasimi dersin
hesabindaki parayi promsyon anlasmasi bittigi gün aninda kan emici gibi aninda hesap isletim ücreti diye kesen isbankmi dersin
hepsi ayni mantik su olmali bence, ya maas alinan banka harici kredi karti kullanmamak yada vakifbank meb ogretmen karti kullanmak ücret istemeyecegiz hic bir zaman diyorlar ama yinede güven olmaz baska
 
yüksek söyleyerek insanları caydırmaya çalışıyorlar akılları sıra hocam 75 tl nin makbuzunu da al tüketici hakem heyetine bunuda belirt geri alıyorun hepsini sonra...
 
Herkesin ortak olarak yazdığı ilk banklardan biri garanti bende katılıyorum. Benim 3 kredi kartı var ziraat max,axess,bonus borcumu geciktirdiğimde akbank ve garanti nerdeyse hergün arıyorlar ve bir sonraki ay "borç bilgilendirme" başlığı ile 4-5 TL bir ücret daha ekliyorlar, kredi kartı kullanmak aptallık bence. Az kaldı ay sonra kapatacam hepsini.
 
1. Garanti Bankası: 1999 yılından beri kullandığım tüm hizmetleri bu ay itibari ile sonlandırdım. (Hesaplar, Kredi Kartı vs...) Bir daha önünden geçmem, kimseye tavsiye etmem.
2. Yapı Kredi: Şubeye ilk girip, sıramatikten 1 nolu sırayı alıp yaklaşık 90 dakika sabırla beklediğim banka. Önümüzdeki ay senden de kurtuluyorum. Bir daha önünden geçmem, kimseye tavsiye etmem.
3. Digiturk: Aman es kaza yanlış yapıp abone falan olmayın. İptal ettirene kadar göbeğimin bağı çatladı.Süreç yaklaşık 2 ayda bitti. Varsa da kurtulmaya bakın. Bu gidişle telefon numaramı değiştireceğim yeniden abone yapmak için aramalarından.
4. El cümle özel sektörden edinilen ders:
4.1.Taahhüt içeren hiç bir hizmete abone olma, kullanma.
4.2.Yaptığın tüm işlemlerin dekont vesaire belgelerini adam gibi sakla.
4.3.Mümkün olduğu kadar Kredi Kartı kullanma. Mutlaka kullanman gerekiyorsa, maaş aldığın bankadan 1 tane kredi kartın olsun. Maaş anlaşması bittiğinde iptal ettir. Limiti de maksimum 1-2 aylık maaşın kadar olsun.
4.4.Taksitle hiç bir işlem yapma. Mümkün olduğu kadar her şeyi peşin öde.
4.5.Bir ürün almak istiyorsan (ev, araba vs.) en az %50 sini biriktirmeye bak.

Not:
Yıllardır devlet şöyle hizmet vermez, böyle hizmet vermez der durur vatandaş. En ufak bir sıkıntıda ya Bimer'den yazı gelir, ya Milli Eğitim'den Müfetttiş. Vallahi Devlet daireleri nur nimet. Devir tersine döndü kısacası.
 
Sömürüyor ama çalışıyor arkadaş, bırakın yaa, 2002'den önce bankalar böyle miydi? :D :puhaha: :puhaha:

"bunlar olağan şeyler" sömürmek bankacılığın "doğasında" var. :idea:
 
Geçen hafta onaylı hesap hareketleri dökümü aldım..5 sayfa a4 kağıdı için 32.5 lira ödedim..sayfa başı 6.5 lira..iş bankası..sömürünün gerçek adresi..
 
bi de halk bankası var:
"yürüten türkiyenin bankası"!
 
Akp iktidarı zamanında palazlanan, biti kanlanan, semiren ve geğiren iki sektör bilirim biri bankacılık diğeri de inşaat sektörü. Bakınız bunlardan sonra türeyen badem bıyıklı, kırmızı yanaklı personellerin çalıştığı bankalara.
 
Geri
Üst