TÜRKİYEDE DE BÖYLE BİR SİTEMİZ OLSA......

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rake
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

rake

Aktif Üye
arkadaşlar türkiyede web tasarımla ilgili sıfırdan başlayıp profosyönel site yapmayı öğreten vidolu derslerle desteklenen siteler varmı.sanırım yok.türkiyedeki siteler daha çok parçalar halinde anlatılan bütünlük olmayan sitelerden oluşuyo...veya çeşitli buna benzer konular kişiler veya firmalar tarafından anlatılıp satılıyo bazılarıda paylaşıp sitelerine atılıyo.bunlarıda indirmek ayrı bi sıkıntı zaten.indirdiginizde ya dosya hatası ya şifre veya çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz.bence bilişim teknolojileri öğretmenlerinin şu tarz siteye herzamn ihtiyacı olacak.içinde dreamweaver,asp,php,joomla.wordpress.flash,fhotoshop,fireworks derslerinin anlatıldıgı sıfırdan profosyönel web tasarım şeklinde olsa hiç fena olmaz idi.bence bu bilgisyarbilişim sitesini kuran arkadaişlar bu şekilde bi proje düşünseler ve karşılıgınıda siteye üyelik üçreti talep etseler çok iyi olurdu diye düşünüyorum......HEM KENDİLERİ EMEKLERİNİN KARŞILIGINI ALIR HEMDE BİZDE SIKINTI ÇEKMEMİŞ OLURUZ....

YAW HOCAM ÜZÜLMEK DEGİLDE SIKILDIM ARTIK BİRŞEYDE TAKILIP KALIYOZ ARKADAŞ SORUNU ARIYORUZ YAZIYORUZ ÇOK ALAKASIZ ŞEYLERLE KARŞILAŞIYORUM HOCAM SIKILDIM YAW:)NE BİLEYİM AKLIMA BOYLE BİR ŞEY GELDİ....

İngilizce öğrenin kendi balığınızı kendiniz tutun. Birilerinin size balık tutmayı öğretmesini beklememiş olursunuz.

Biz üniversiteden beri böyle projeler ürettik durduk kankalarla...Ama hala 657 tabii çalışıyrum.Bir türlü köşeyi dönemedik. Çok iyi alt yapı ve ekip lazım tabiii parada ayırmak gerekiyor bu işe. Bunları yapmadan işe girersek elimizde kalır.

1-2 Level ilerler sonra tökezler.Sen şimdi bahsettiğin gibi bir site olsa parar verip üye olurmusun ??? Yoksa şifresini kırmayı yada üye olmuş birisinin şifresi ile girip hazırlanan tüm dersleri araklamayı mı düşünürsün ???

8) İlk başta soruları müşteriye değil kendime soruyorum....Hem ben bir çeyrek bilet aldım yılbaşı çekilişini bekliyorum.O zaman istifa edecem.

İyi bir benzinlik alacam.Canavar gibi para kazanırız.... :)

vidobu.com var(eğitimler kısmına bak) anlatanlar,dersleri çekenler adobe yetkilisi
facebook'dan ismail su isimli hocamızın yönlendirmesiyle(bt öğretmeni o da ve tasarımcı) eğitimler için özel üyeliğin 200 yerine 45 tl olduğunu söyledi aldım
zaten 1 günlük bir kampanyaydı.20 kadar kategorid eğitim var. ders ekleniyor sürekli
internetteen izleniyor,görüntüler HD, anlatımlar anlatılacak gibi değil. profesyonel.adamlar ses sanatçısı gibi
ben anlatmayayım kendiniz bakın!!!!! :)
hem kendim, hem öğrenciler hem de halk eğitimde ders anlatırken kullanayım diyorum
bunun dışında sanalkurs.net var, ama mesela dw üzerine sadece boteli azeri bir arakdaşın bütünlük diyebielceğimiz dersleri var
ama genel olarak dersen haklısın
türkiyede cin olmadan adam çarpalım diyorlar
yabancı ülkede bir yazı yazdıklarında 500 kişi yorum ekliyor,hal böyle olunca türkiyede elbette iyi yerlere gelemeyiz
insanlar istiyor ki bir nokta yazdık mı para kazanalım!
olur mu? olmaz tabiki

FİKİRE GELİNCE olur tabi niye olmasın. ders videosu çeken, tekrar tekrar çekmek ister
ben şahsen beğenilsem ertesi gün on tane çekerim
yazarlık yazılımı denen birşey var.birşey diyorum site demiyorum dikkat edin(!!!!!!)
eminim ki daha güzel ve açıklayıcı arkadaşlarımız var
hem dersleri öğretmenlerin anlattığını düşünün

hocam dedginiz sanal kursa çok takıldım.ama bütünlük yok sitede ama bir gün dreamweaverde bi bolum anlatıya yarın bakıyosun alakasız bir şekilde photoshopta bir konu anlatmış.bir bütünlük yok hocam bunu anlatıyom.googleden aratıyom sıfırdan başlayıp profosyonel site yapma diye ya arkadaşlar çok alakasız sitele ve onların içinde çok alakasız dersler çıkıyo.haliyle sinirlenip kapatıyosunuz.ferhat hocanın dedigine gelince en azından 31 ine kadar ahayllaerin var.ama 1 ocakta uyanıpta bilet tutmaz ise 657 ye devam.....:)zengin olmak istiyosan sen kankalarla istersen bi başla hocam.ilk üyelik ve ilk para benden....

Çizgi tagem bu konuda tüm videoları ücrestsiz,şifresiz yayınlıyor...

Medyasoft'un dersleri ve çizgi-tagemin soruları eşliğinde tüm web ve grafik tasarım programları hakkında eğitim alabilirsiniz....

http://www.cizgi-tagem.org/e-kampus/edu ... key=cs4web

http://www.cizgi-tagem.org/e-kampus/edu ... =cs4grafik

ayrıca şu anda yine çizgi tagem tarafından Adobe CS5 eğitimi hazırlanmaktadır.
Oldukça kapsamlı olan bu eğitimde, Photoshop, Dreamweaver, Flash, Fireworks, Illustrator, Indesign programlarının CS5 sürümleri, Acrobat programının da 10. sürüm yer almaktadır.

Eğitimin mart ayında bitirilmesi planlanmaktadır ve şu ana kadar Türkiyede hazırlanmış olan en kapsamlı ve tek kaynaktan CS5 eğitim programıdır.

rake' Alıntı:
hocam dedginiz sanal kursa çok takıldım.ama bütünlük yok sitede ama bir gün dreamweaverde bi bolum anlatıya yarın bakıyosun alakasız bir şekilde photoshopta bir konu anlatmış.bir bütünlük yok hocam bunu anlatıyom.googleden aratıyom sıfırdan başlayıp profosyonel site yapma diye ya arkadaşlar çok alakasız sitele ve onların içinde çok alakasız dersler çıkıyo.haliyle sinirlenip kapatıyosunuz.ferhat hocanın dedigine gelince en azından 31 ine kadar ahayllaerin var.ama 1 ocakta uyanıpta bilet tutmaz ise 657 ye devam.....:)zengin olmak istiyosan sen kankalarla istersen bi başla hocam.ilk üyelik ve ilk para benden....

Saolasın hocam.Biz işi kurduk çalıştırdık sonrada kapattık.Ben elle tutulur, gözle görülür, somut işler peşindeyim(olmadı çengelköy sahilde çekirdek,su...satacam) artık sanal alem saldı beniii azad etti.
Bu ikramiye birisine çıkacak niçin ben olmayayım.İnanmak bu işin yarısı .... :D

evet hocam inceledim biraz çizgi-tagem sitesini gayet iyi videolar var gibi.daha sonra bakalım ayrıntılı bir şekilde.....
ferhat hoca sen kafanda silmişsin 657 yi.baksanasu su falan satarım diyon:)inşallah bilet çıkarda öğretmen arkadaşımızı gormeyelim sahilde su satarken:)

Ben bilgisayar öğretmenliği mezunuyum. Pek çok konuyu merak ettim,araştırdım, ama sabırsız olduğum içinde yarım bıraktım. Bir tasarım yapmak istesem işlem adımlarını hemen hemen bliyorum. Yapıyorum fakat yaptıklarım bir türlü internettekilere benzemiyor. Aklıma parlak fikirler geliyor. Kod yazmak için bilgisyar başına oturuyorum. Belli bir zaman sonra sıkılıyorum ve sabrım yetmediğinden geri bırakıyorum. Bence web tasarım, vs için işlem basamakları genel konular, temeller belli. Fakat birncisi bir ekip içinde çalışmak gerekiyor. Profesyonel siteler yapan insaların çok dahi olduğunu falan düşünmüyorum. Hatta çok fazla bir şey bildiklerini de tahmin etmiyorum. Ama beraber oturup birşeye kafa yorduklarından bir konuya pek çok gözle bakıyorlar. Sonuç ta mükemmel oluyor. Bugün canım sıkıldı siteleri gezdim. Web sitesi şablonları yapıp da başakaları kullansın diye birilerinin koydukları şablonlara baktım. Emek etmişler, sabırla çalışmışlar, ellerine sağlık ama şablonunu tanıtmak için kullandığı kendi sitesini kendisi yapmamış ve şablonu kendi sitesi kadar güzel değil. Yani kendi sitesinin şablonunu başka profesyonel bir şablondan almış. Bilgisayarcılar olarak biz aslında bir şeyler tasarlamak tan çok tasarlanmış şeylerin nasıl tasarlandığını bildiğimiz için onları alıp kullanabiliyoruz. Bir de bir şeyler geliştirmek sabır işidir. Bizim genel olarak yaptığımız nerede ne var incelemek. İşlerin nasıl yürüdüğünü de biliyoruz ama yapmaya gelince işte orada tıkanıyoruz. Bir başlık yazısı koyuyorum sayfaya, öyle değiştiriyorum, böyle değiştiriyorum ama bir türlü güzel görünmüyor. Nasıl değiştirilir biliyorum ama olmuyor işte. Bence tasarıma yönelik eksikliklemiz var. Tasarım ayrı bir konu. Birisi yazmış yemek tarifleri heryerde var ama aşçılık ayrı bir kavram. Herkes yemeği güzel yapamıyor. Aslında ben de aynı konudan şikayeyçiyim. Yani işin basamaklarını yazan bir profesyonel nadir bulunuyor. Ben web tasarım konusunda da şöyle düşünüyorum ki işi profeyonel birileriyle öğrenmeye başladıysan iyi gidiyor. Ama bizim profesyonellerle bir arada olama fırsatımız hiç olmadı. Sen bilgisayarcısın dediler biz de kendimizi web tasarımcısı sandık. Üniversitede kim bize güzel web sitesi tasarlattı ki. Neyse belki de karamsar düşünüyorum. Belki de ben kabiliyetsizim. Ama durum bu işte.

Çizgi Tagem olarak hedefimiz tam olarak budur. Önümüzde sadece 1 sen daha var. Şu anda hazır bulunan eğitimlerimize en yazkın zamanda Adobe CS5, Visul Studio .NET, PHP/MYSQL, Adobe Captivate hemen ekleyeceğiz.

2011 yılı içinde hedeflediğimiz eğitimlerden bahsettiklerinizden az bir programımız yok. Ancak sizler de derstek vermelisiniz. En azından fikirlerinizle.

cdilbaz1' Alıntı:
Ben bilgisayar öğretmenliği mezunuyum. Pek çok konuyu merak ettim,araştırdım, ama sabırsız olduğum içinde yarım bıraktım. Bir tasarım yapmak istesem işlem adımlarını hemen hemen bliyorum. Yapıyorum fakat yaptıklarım bir türlü internettekilere benzemiyor. Aklıma parlak fikirler geliyor. Kod yazmak için bilgisyar başına oturuyorum. Belli bir zaman sonra sıkılıyorum ve sabrım yetmediğinden geri bırakıyorum. Bence web tasarım, vs için işlem basamakları genel konular, temeller belli. Fakat birncisi bir ekip içinde çalışmak gerekiyor. Profesyonel siteler yapan insaların çok dahi olduğunu falan düşünmüyorum. Hatta çok fazla bir şey bildiklerini de tahmin etmiyorum. Ama beraber oturup birşeye kafa yorduklarından bir konuya pek çok gözle bakıyorlar. Sonuç ta mükemmel oluyor. Bugün canım sıkıldı siteleri gezdim. Web sitesi şablonları yapıp da başakaları kullansın diye birilerinin koydukları şablonlara baktım. Emek etmişler, sabırla çalışmışlar, ellerine sağlık ama şablonunu tanıtmak için kullandığı kendi sitesini kendisi yapmamış ve şablonu kendi sitesi kadar güzel değil. Yani kendi sitesinin şablonunu başka profesyonel bir şablondan almış. Bilgisayarcılar olarak biz aslında bir şeyler tasarlamak tan çok tasarlanmış şeylerin nasıl tasarlandığını bildiğimiz için onları alıp kullanabiliyoruz. Bir de bir şeyler geliştirmek sabır işidir. Bizim genel olarak yaptığımız nerede ne var incelemek. İşlerin nasıl yürüdüğünü de biliyoruz ama yapmaya gelince işte orada tıkanıyoruz. Bir başlık yazısı koyuyorum sayfaya, öyle değiştiriyorum, böyle değiştiriyorum ama bir türlü güzel görünmüyor. Nasıl değiştirilir biliyorum ama olmuyor işte. Bence tasarıma yönelik eksikliklemiz var. Tasarım ayrı bir konu. Birisi yazmış yemek tarifleri heryerde var ama aşçılık ayrı bir kavram. Herkes yemeği güzel yapamıyor. Aslında ben de aynı konudan şikayeyçiyim. Yani işin basamaklarını yazan bir profesyonel nadir bulunuyor. Ben web tasarım konusunda da şöyle düşünüyorum ki işi profeyonel birileriyle öğrenmeye başladıysan iyi gidiyor. Ama bizim profesyonellerle bir arada olama fırsatımız hiç olmadı. Sen bilgisayarcısın dediler biz de kendimizi web tasarımcısı sandık. Üniversitede kim bize güzel web sitesi tasarlattı ki. Neyse belki de karamsar düşünüyorum. Belki de ben kabiliyetsizim. Ama durum bu işte.
öğretmenime tamamiyle katılıyorum.. çok güzel açıklama olmuş.....

Türkiye yazılım konusunda ciddi anlamda geriden geliyor. Asp.net mvc çıkalı ne kadar çok zaman oldu hali hazırda piyasada bir tane Türkçe eser yok. Yarın öbür gün çıkanlarda düz çeviri. Süzme bilgi barındıran eserler pek yok. Ama böyle bilgi birikimleri mevcut konuyu araştıran kişilerin sayısı ile doğru orantılıdır. Sen Bilişimin önünü kapar ve sadece rehberlik mahiyetinde düşünürsen olacağı bu.

Af buyurun memlekette format atan çok tek satır kod yazan yok desek yeridir. Yazılımcı çok az var bu da bilgi paylaşımını negatif yönde etkiliyor.

Web tasarımı konusu çok geniş bir yelpazeye sahip bir çırpıda başlayımda profesyonel olayım diyemezsiniz,sadece görsel tasarım programlarında profesyonel olmak için insanlar yıllarını veriyor,kim tam anlamıyola photoshop ya da flash biliyorki bunları bilmek bile bir siteyi ortaya çıkarmaz daha sonra kodlaması var,veritabanı var,güvenliği var...

rake' Alıntı:
arkadaşlar türkiyede web tasarımla ilgili sıfırdan başlayıp profosyönel site yapmayı öğreten vidolu derslerle desteklenen siteler varmı.sanırım yok.türkiyedeki siteler daha çok parçalar halinde anlatılan bütünlük olmayan sitelerden oluşuyo...veya çeşitli buna benzer konular kişiler veya firmalar tarafından anlatılıp satılıyo bazılarıda paylaşıp sitelerine atılıyo.bunlarıda indirmek ayrı bi sıkıntı zaten.indirdiginizde ya dosya hatası ya şifre veya çeşitli sorunlarla karşılaşıyoruz.bence bilişim teknolojileri öğretmenlerinin şu tarz siteye herzamn ihtiyacı olacak.içinde dreamweaver,asp,php,joomla.wordpress.flash,fhotoshop,fireworks derslerinin anlatıldıgı sıfırdan profosyönel web tasarım şeklinde olsa hiç fena olmaz idi.bence bu bilgisyarbilişim sitesini kuran arkadaişlar bu şekilde bi proje düşünseler ve karşılıgınıda siteye üyelik üçreti talep etseler çok iyi olurdu diye düşünüyorum......HEM KENDİLERİ EMEKLERİNİN KARŞILIGINI ALIR HEMDE BİZDE SIKINTI ÇEKMEMİŞ OLURUZ....

bence internette arayınca dersler bulunuyo. ama siz demişsiniz ki bi sorun oldumu orada tıkanıp kalıyoruz. sorunu çözemiyoruz. böyle bir sitenin yurt dışında da olsuğunu sanmıyorum. çünkü herkes aynı sorunla karşılaşmaz ennihayetinde. sorunla karşışırsınız takip ettiğiniz bir foruma yazarsınız orada çözüm önerilerini beklersiniz. bu iş böyledir her yerde. çok kafaya takacak biişey yok bence.

cdilbaz1' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum. Kod tarafında istersen dünyanın en iyi programcısı ol, tasarımı beceremeyince hiçbir halta yaramıyor. Anlayamıyorum bu adamlarda nasıl bi hayal gücü nasıl bi yaratıcılık var. Nerden nasıl seçersin, nasıl yakıştırırsın o renkleri, o yazı tiplerini, görselleri, çizgileri.. Adam düz çizgi yerine eğik çizgi çekiyor sitede verilmek istenen mesajı bile bir anda değiştirebiliyor. Hakikaten tasarım çok farklı bir olay..

ben şahsen codeproject.com veya forums.asp.net e takılıyorum. Türkiye' de csharpnedir.com ve ceviz.net iyi. Tabi yabancı forumdaki ler çok iyi ama csharpnedir.com un forumu hem çok düzeyli hemde kaliteli bir üye kitlesi var.

togius' Alıntı:
Türkiye yazılım konusunda ciddi anlamda geriden geliyor. Asp.net mvc çıkalı ne kadar çok zaman oldu hali hazırda piyasada bir tane Türkçe eser yok. Yarın öbür gün çıkanlarda düz çeviri. Süzme bilgi barındıran eserler pek yok. Ama böyle bilgi birikimleri mevcut konuyu araştıran kişilerin sayısı ile doğru orantılıdır. Sen Bilişimin önünü kapar ve sadece rehberlik mahiyetinde düşünürsen olacağı bu.

Af buyurun memlekette format atan çok tek satır kod yazan yok desek yeridir. Yazılımcı çok az var bu da bilgi paylaşımını negatif yönde etkiliyor.
hocam söylenecek çok söz var, asp.net veya php dersi veren bir sürü bilgisayar öğretmeni var benim bildiğim, sordukları sorulara hayretle şaşıyorum. bir bilgisayar öğretmeni bu dersi verip de nasıl orta düzeyde bile olamaz... anlaşılan birçoğu megep modüllerini derste okuyup geçiyor...

Rüzgara Karşı hocam sana %100 katılıyorum. Dostum bu iş ama çok yaygın olmalı memlekette teknik eğitim gerçekten geri gidiyor. Yazılım forumlarına gir hindistanlıdan geçilmiyor. Adamlar tamam 1 numara bu işte ama bizimkiler bunlar nasıl böyle olmuş diye bakacağına af buyur başka taraflarına bakıyorlar. Sonuç olarak öğretmenleri bile suçlamıyorum artık. Türkiye' de bilgisayarcı dediğinde tek bir kavram geliyor akla windows u işletim sistemlerinden herhangibirini kurabilen. Böyle dangalakça bir olay var memlekette.

Bu gün israil siber saldırıları savaş sebebi sayarım diyor. Neden diyor sanal alemin çok geniş etkileri var. Bt dersini kaldırırsın tamam da bunun yerine matematik bt bütünleşik öğrenciyi analitik düşünmeye sevkeden algoritma mantığını oturtacak yöntemleri anlatan bir müfredat getirirsin o zaman btci rehber olur. Rehber olacak bt ci adam gibi algoritma bilir.

Sonra kalkıpta yarın filanca modülü anlatacam bir tablodan nasıl veri çekerim demez. Hepimiz suçluyuzda bence en büyük kabahatli mezunlarının kurtlar sofrasında bırakıp takibini yapmayan üniversitelerdir.

yaşarcan hocam memlekette çözüm üreten 1 veya 2 site var diğerlerinin hiç biri bir codeproject.com veya forums.asp.net in yanına yaklaşamaz. Yahu gideyim yabancı kitap alayım diyorum çeviri olmayanını onlarda 70 - 80 den bir başlıyor 200 TL ye kadar.

BBNET
Geri